Menyförslag

Rökt lax med hovmästarsås
Inbakad oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås
Hjortronparfait

Friterad mozarellaost med sallad
Inbakade kycklingfiléer med pilaffris
Apelsin- och jordgubbssorbet

Renklämma med pepparrotsgrädde
Inkokt lax med pressad potatis och hollandaisesås
Citronpaj med grädde eller glass

Rökt sik med äggsallad
Fläsknoisetter med smörslungad potatis och brunsås
Kokta päron med glass och mintkaka

Krabbcocktail
Fransk lammstek
Ananasfromage med kokosflarn

Avokadosallad
Inbakad nötfilé
Fryst hallonsufflé

Kaviarmousse
Kalaskyckling med currybananer
Mandeläppelbakelser

Rätter som passar bra vid olika årstider

Vårmeny
Grönsallad med kuvertbröd
Lax med spritsat potatismos och primörer
Glass med apelsinsås

Sommarmeny
Tunnbrödsrulle med renstek och pepparrotsgrädde
Ugnsstekt lax med pressad potatis och citron
Jordgubbar och grädde

Höstmeny I
Höstsallad gjort på höstens primörer
Fläskfilégryta med pressad potatis och kantareller
Lingonparfait eller glass med varma hjortron

Höstmeny II
Kräftsoppa med bröd
Mellanspel *
Rostbiff med potatisgratäng
Blåbärspaj

*Gör en sorbet med en engelsk cider eller champagne som bas och servera en kula i martiniglas. Ätes med sked.

Vintermeny I
Toast Skagen
Rådjurssadel
Äppelkaka med vaniljsås

Vintermeny II
Tunnbrödskorg med skaldjusröra
Stek med potatisgratäng och rödvinssås
Glass med varma hjortron

Vegetarisk meny
Grönsakssoppa med morotsbröd
Het gryta med stekt ris och ananasringar
Tre sorters sorbet gjord på exotiska frukter

Nobelmiddag
Lax på avokadobröd
Oxfilé med trattkantarellsås
Chokladparfait med lingon

/
stats