• Miami

    Konstig "migrän" i slutet av graviditeten

    Hej!

    Tänkte höra om någon varit med om samma symtom...? Jag har tidigare haft migrän några gånger i livet, brukar få anfall ca 1 gång vart tredje år eller något sådant... Jag räknar mig alltså inte som någon som lider av migrän. När jag har fått migrän har förloppet varit ungefär såhär: flimmer framför ögonen i ca 10 min, inga symtom i 10 min, sedan kraftig huvudvärk och illamående i ca 5 timmar.  

    Nu är jag gravid (idag v 38+6) och har de senaste 2 månaderna fått mer och mer migrän. Symtomen är inte riktigt samma, jag har kraftigt flimmer i ca en halvtimme och sedan är inte huvudvärken lika uttalad. Känslan är mer att jag mår allmänt dåligt, hängig, illamående, huvudvärk (inte så kraftig), yr. Mitt blodtryck är stabilt (110/70) och jag har inte haft protein i urinen de senaste gångerna hos bm. Detta har jag nu varannan till varje dag! Ibland hinner sjukdomskänslan precis försvinna innan jag får nya synstörningar. Har diskuterat detta mycket med bm och även ringt till förlossningen och båda säger bara att jag ska avvakta eftersom blodtrycket är bra, och att det troligen bara är vanlig migrän.

    Jag står helt klart ut med detta, men jag känner mig orolig eftersom det känns obehagligt och inte alls normalt, har aldrig hört någon annan som haft det såhär! Jag tycker inte heller att symtomen stämmer helt och hållet in på migrän och dessutom brukar ju tjejer bli av med sin migrän när de är gravida?

    Jag är nog bara ute efter lite stöttning och att få höra att andra också har upplevt detta... Är första barnet så man är ju lite extra orolig! :) I övrigt är det en livlig liten bebis i magen och hjärtljud och sf-mått har varit bra hela tiden!  

  • Svar på tråden Konstig "migrän" i slutet av graviditeten
  • olgitha

    Usch din stackare!

    Jag hade hemsk migrän fr v 20 - v 30 varje el varannan dag.
    Fick först synbortfall blandat med flimmer, sen huvudvärk och kräkningar.
    Sen försvann känseln i armar, ben och tunga. Vissa dagar försvann talförmågan och första gången fick jag åka till sjukan där de konstaterade hormonutlöst migrän.
    Blev sjukskriven då det var omöjligt att jobba och efter v 30 har jag inte haft några anfall.
    Är du stressad eller orolig kanske? Kram till dig

  • rockbjarn

    Jag fick migrän runt vecka 18 (är nu i vecka 35), det kom flera ggr i veckan för att sedan bli mindre och mindre. Det börjar med flimmer för ögonen i en halvtimme, sedan kraftig huvudvärk i flera timmar. Jag har ändå bota anfallen med att ta alvedon vid första symptomen. Migrän är iaf inget trevligt att få under graviditeten:=( Min migrän har varit kopplad till stress.

  • Miami

    Hej! Vad skönt att höra att jag inte är ensam! Nej jag är varken stressad eller orolig, men blir lite orolig av detta såklart! Kanske är det hormonutlöst som du sa? Men ingen av er fick havandeskapsförgiftning?

  • entrea

    Hej! Jag hade precis som du haft några migränanfall innan jag blev gravid med mitt andra barn. Men redan från början med graviditet nr 2 fick jag hemsk huvudvärk. Det övergick i att jag fick massor av migränanfall med synbortfall, känselstörningar i ena armen och även talsvårigheter vid ett par tillfällen. Jag fick remiss till neurolog som konstaterade att det var migrän som utlösts av själva graviditeten. Efter att barnet fötts har jag haft återkommande migränanfall, men det går i perioder. Hoppas att detta kan lugna dig något; jag tror inte att du behöver oroa dig över detta! Kämpa på!!

  • Miami

    Ok men det som är lite oroande är att det höll i sig efter graviditeten för dig! Annars så känns det bättre nu, hade inte hört om någon annan innan som haft det så. :) Kramar till er!

  • entrea

    Jag har fortfarande migrän till och från och det var 5 år sedan sonen föddes. Men det är inte så allvarliga anfall nu. Är väl sånt man får ta, men det behöver ju inte bli så ihållande för dig. Lycka till med magen! :)

  • Guld gossarnas Super Mamma

    Jag skulle faktiskt vänt mig till barnmorskan som du går hos så de får mäta ditt blodtryck och kolla upp dig,för exakt detta fick jag och det visade sig vara början till Havandeskapsförgiftning,så ring in och få råd.


    HAR VÄRLDENS VACKRASTE BARN!
  • Miami

    Hej! Ja men jag har diskuterat detta flera gånger med både bm och förlossningen, och de säger bara att det inte är farligt. Blodtrycket är som sagt bra! Tack för alla era kommentarer! Kram!

  • Isabelless1

    Sent svar här. Har också bra blodtryck osv och inte huvudvärk egentligen. Fick migrän första gången efter att dottern föddes -20. Nu är jag o vecka 38 och har ökad migrän. Under åren efter att hon föddes hade jag hormonell migrän som uppstod några dagar före mens, fruktansvärd där jag bara fick ligga i sängen i 3 dygn, men fick hjälp av triptaner senaste året innan graviditeten. Har haft migrän till och från nu under graviditeten. Ibland tydligt triggad av för mycket intryck eller att ha ätit för dåligt/mått för illa. Nu har den kommit oftare och lättare, skulle ana att hormonerna är höga nu och kroppen trött osv... men jag har migrän med aura, vi som har det har en tendens att bli sämre under graviditeten tyvärr. Kanske har du det också, men det vet du kanske redan. Men ingen har varit orolig kring detta av mina vårdkontakter. 

Svar på tråden Konstig "migrän" i slutet av graviditeten