Inlägg från: Anonym (Jonna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jonna)

    Hantera barnskrik, trot, test av gränser osv...

    Du behöver sätta ner foten. Skulle din man acceptera att någon tog tag i hans haka och vred på hans huvud på det sättet han gör mot ert barn? Skulle du? Antagligen inte och med all rätt, så beter man sig inte mot någon man älskar. 


    Min man tog hårt i armen på vår tvååring vid två tillfällen. Efter andra gången sa jag att han har att välja på att gå och prata med någon om hur han ska hantera sin ilska eller så gör jag en orosanmälan till soc. Han valde att gå till en psykolog och vi gick senare på en föräldrautbildning tillsammans. De flesta kommuner erbjuder den typen av utbildningar och även om ni inte håller med om allt i utbildningen så är det en bra start till förändring och diskussioner om hur ni vill vara som föräldrar och familj. 


    Jag tror att du behöver börja tal klarspråk med din man. Säg till honom att du tycker det ser otäck ut det han gör och att det inte är ok med dig. Sluta täcka för honom på BVC, tänk på att även din man hör vad du säger där och visar du där att du tycker hans beteende är ok så tror han ju att du tycker det. 

  • Anonym (Jonna)

    Och en sak till. Jag tror absolut att ni kan få till ett fungerande föräldraskap om ni båda vill och är motiverade. Ni är ju precis i starten och är nybörjare som föräldrar tillsammans. 

Svar på tråden Hantera barnskrik, trot, test av gränser osv...