Inlägg från: Anonym (Tvillingmorsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Hur mycket islam är ok i Sverige för dig?

    Anonym (Lilla jag) skrev 2024-04-30 07:23:26 följande:
    Hur mycket islam är ok i Sverige för dig?

    Jag undrar alltså var gränsen, om du har nån, går för dig personligen...

    Vad är ok för dig?
    -Bo nära moské med minaret med böneutrop
    -Låta flickor/barn täcka sitt hår
    -Ha uppdelning på badhus så folk av olika kön inte får bada samtidigt
    -Inte få umgås med svenskar av motsatta könet
    -Halalslakt
    -Annat (fyll i själva)

    Sjölv är jag emot allt ovan och är uppvuxen i en tid då jag var härligt ovetande om alla dessa delar och som jag är övertygad om att många skulle vilja uppleva. Som vuxen har jag haft kontakt via jobbet med några muslimer. Dom är alla smarta, högutbildade och välintegrerade så vilken religion dom tillhör märks egentligen inte förutom när dom fastat och det bryr sig ingen om.


    Inget av ovanstående är ok för mig heller. Det är inte heller säkert att något av ovanstående omfattas av religionsfriheten.

    Vi har och ska ha religionsfrihet. Men det betyder inte att man får göra vad som helst, och religionsfriheten står inte över andra lagar eller friheter.

    För mig är religion en privatsak. Jag ser helst minimalt religiöst inflytande i samhället, gäller inte bara islam utan även kristendom och andra religioner. Svenska kyrkan räknar jag inte, då den är mer liberal samt de många vackra kyrkor vi har runt om i landet, är kulturarv. 

    Liberala muslimer har jag inte heller några problem med. Känner flera liberala / sekulariserade muslimer, där religionen knappt märks. 

Svar på tråden Hur mycket islam är ok i Sverige för dig?