Inlägg från: Anonym (Stella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stella)

    Vad äter ni andra barnfamiljer för typ av mat på kvällarna?

    BeBey skrev 2024-04-29 00:15:08 följande:
    Nej, jag vet att man kan göra köttbullar själv. Varför då mest folk här skriver inte att hemmagjorda köttbullar eller kotletter? Om man skriver bara köttbullar och korv, då förstås man tänker det är halvfabrikater, eller hur?
     
    Också mer som jag förstår inte - korvbröd! Vad är så gott med torr tjockt bröd med endast korv inuti och ketchup?! Hur kan man äta bara bröd och korv och ge det till barn till fest och ännu vanliga dagar!? Varför till exempel ännu Leos Lekland bjuder festbord med ohälsosam kombo av korvbröd och burgare för BARN?! Varför inte mer hälsosam recepten?

    Om den här ohälsosam recept skulle kompletteras med smör, ost, sallad - då det smakar inte så torrt och ännu jättebra, och ännu kan vara acceptabelt att äta någon gång (någonting som Subway).
     
    Princesstårta - hur kan ni äta sockermassa med bara vispgrädde och inte smaklig köpte tårtbotten som liknar tvättsvamp? Varför vispgrädde som kräm är så populärt här och det känns att vet ni inga andra kräm? Det finns MASSOR av smakliga annorlunda kräm för tårtor, varför folk är så glad med bara vispgrädde (också mest inte äkta)? 
     
    Varför äter ni så mycket lösviktsgodis som är JÄTTEohälsosam? Varför inte bra prime choklader? Varför bjuder man på kalas för barn massor av lösviktsgodis men inte chokladgodis med mindre eller ej socker istället då?! 
     
    Också kyckling nuggets. Om man gör själv - jättebra, det är ingen mening vilken form äter du kyckling, men det är äkta fågelkött. Tvärtom med halvfabrikater där mesta tillverkare har blandad massa och äkta % av kött är mycket mindre. Bästa ingredienser som jag testade var Max kyckling nuggets som har 100% kyckling och smakar på riktigt som hemmagjorda. 
     
    Så det beror jättemycket vad du menar med "varm mat" och också bra näring i generellt.
    Varför utgår du ifrån att du är den enda på jorden som äter hälsosamt? 

    Hur ofta äter man prinsesstårta? Typ ett par gånger om året kanske. Det är inte hela världen om man äter tårta ibland. Och bara för att du inte gillar prinsesstårta betyder det inte att inte andra tycker den är god. Samma med lösviktsgodis. Varför skulle man köpa godis utan socker? Socker är inte farligt i lagom mängd. 
Svar på tråden Vad äter ni andra barnfamiljer för typ av mat på kvällarna?