• Anonym (Rob)

    Vill inte flytta

    En stor fördel är att ni förmodligen kan köpa er ett helt annat boende motför vad ni kunde i storstan. Kanske bygga nytt hus ?  Har du nåt att ockupera dig med om det är för få krogar i stan och cafeer i storstan.   Men personligen har jag svårt att fatta folk för i storstan som inte går i en mellanstor stad.  Stora konserter och museum?   De är väl bara att besöka storstan med jämna mellanrum?

  • Anonym (Rob)
    Anonym (Koko) skrev 2024-04-25 15:06:12 följande:
    Ens inställning till saker och ting kan förändras med tiden, när man får barn och utbildar sig. Vi har bott runt 15 år på samma ställe. Det jag menar är att jag förstår henne. Vi vill helt enkelt olika. 

    Frågeställningen är inte hur jag ska undvika flytten utan hur jag ska göra det bästa av den.
    Se fördelarna med en mindre stad istället för nackdelarna.
  • Anonym (Rob)
    Anonym (L) skrev 2024-04-25 22:17:35 följande:

    Men flytta inte då! Det är inte bara din sambo som vill flytta. Vad är anledningen till flytten? Är det bara för att din sambos mamma finns där? Det tycker jag inte är en tillräckligt stark anledning. Tänk på att ni har allt umgänge i er nuvarande stad, samt jobb ni trivs med. Man bör INTE flytta om det inte känns helt hundra, vilket det uppenbarligen inte gör för då hade du inte skapat den här tråden!

    Ts, stå på dig och ge inte vika bara för att hon är din sambo! Du har lika mycket att säga till om och ett nej väger faktiskt tyngre än ett ja!

    Se till att stoppa detta omgående, innan du blir fast i den nya staden och olycklig.


    Nu låter det på dig som att han ska flytta till ett annat land?   Nu är det iof oklart om ts ska flytta till från malmö till Luleå, ex.  
    Men finns många mellanstora städer i närheten av storstäderna också... Är det riktiga vänner försvinner dom inte och det går att besöka dom eller få besök. 

    Dessutom kanske ts sambo har vantrivs i 15 år. Kanske det är dags att hon får bo där hon trivs bäst nu.  Och ts kanske också visar sig trivas där... Det vet man ju aldrig.
  • Anonym (Rob)
    Anonym (Jullie) skrev 2024-04-26 07:26:56 följande:

    Jag hänger inte riktigt med. Du skriver att ni ska flytta till en mellanstor stad, men din beskrivning låter mer som en liten by i skogen. 

    Jag bor i mellanstor stad och vi har sportarena, konserthus, museer, gallerier, kulturskola, tennisklubb, golfbana, teater mm.  Vad är det för ställe ni ska flytta till? Hur många bor det där? 


    Av någon anledning vill inte TS ange vilken stad det handlar om...
    Svårt att ge några råd då.  
Svar på tråden Vill inte flytta