• ElaineBenes

    Hur få barnen att sluta tigga?

    Har inte läst alla svar, men tillräckligt många för att tycka att många är ganska orättvis mot ts. 

    Till exempel att hon skulle ha lärt dem från början hur man beter sig i affären eller att det ska få helt orimliga konsekvenser med indraget lördagsgodis flera veckor fram. 

    Man kan faktiskt som förälder kämpa och ha kämpat med att "uppfostra" och guida sina barn från dag 1, men vissa barn kräver längre tid på sig och kanske andra metoder så resultatet kanske inte infinner sig så snabbt man önskar. 

    Fick höra när min lilla var ännu mindre att det är bara att låta henne vara med i vardagssysslorna. Absolut, men om jag inte hade en hand på henne hade hon förmodligen slickat på toaborsten när jag borstade tänderna, eller krossat alla glas när jag tömde diskmaskinen, eller vält alla stolar när jag lagar mat. 

    Eller det är bara att lägga ner barnet på golvet, hon dör inte av att skrika lite. Men allvarligt talat undrar jag om hon inte var på väg att göra det, hon skrek så hon inte fick luft och tårar snor och dregel sprutade. Kändes inte bra att låta henne genomlida det. 

    Vad ag vill komma till att det är så jäkla lätt för andra att veta hur alla barn fungerar, och visst har ts bett om råd. Men om du inte har belägg för dina påståenden kan det gott stanna vid råd och inga pekpinnar till en förälder som kämpar och gör allt för sitt barn.

  • ElaineBenes
    Anonym (Ensamstående pappa med 3 boys) skrev 2024-04-28 15:08:23 följande:

    Har lärt mina barn från att dom var små. Ett NEJ är  ett nej oavsett vad/vart man är. Låter som att barnen får många nej hemma och att du inte är bestämt  i det ordet. Vet barnen att det inte är lönt att tjata då frågar dom bara en gång.  Jag har 2 tonårspojkar som snart flyttar ut och en som börjar skolan i höst. 


    Vet du, mitt barn fyller snart 5 och jag/vi har aldrig sagt nej och ändrat oss. 
    Blir lite irriterad av såna här inlägg, jag har fasiken gjort ALLT för att mitt barn ska ha de bästa förutsättningarna, från till och med innan hon föddes med att äta rätt och ta hand om min (hennes) kropp.
    Jag har undvikit parfymer och smink, gjort all mat själv och varit noga med att introducera alla smaker konsistenser och allergener. 
    Jag har gått ner i arbetstid och läst böcker och gått på föreläsningar och föräldrakurser om trygga barn och gränssättningar bland annat.
    Detta har varit en helomvändning för mig men jag gör det för mitt barn. Och att få antydningar om att det är slapp och oengagerad uppfostran som leder till att barn inte lyssnar för mig både arg och ledsen. 

    Skulle du vara lika säker om barnen har en diagnos? Vet du exakt hur man ska göra då? 

    Vill förtydliga att jag inte är ts, men har hög igenkänning på hennes problem.
Svar på tråden Hur få barnen att sluta tigga?