• Agda90

    Hur få barnen att sluta tigga?

    felicityporter skrev 2024-04-26 04:55:38 följande:
    Har man sina egna barn endast under en begränsad tid varje månad kan det definitivt vara värt att ge dem lite extra som de vill ha. Man har ju redan sabbat deras chans till ett tryggt liv med bägge föräldrar och då är det minsta man kan begära en extra godisklubba eller vad det nu må vara. Så tänker jag.
    Så man ska sabba deras hälsa för att de tjatar om godis?
    Skapa bortskämda monster?
    Nej, man skapar en trygg och stabil miljö med de förutsättningar man har
  • Agda90
    Anonym (Trött) skrev 2024-04-25 17:10:27 följande:
    Men vaffö, vaffö dådå! 
    Barn kan verkligen gå på våra sista nerver och det gäller att vi som föräldrar hittar rätt verktyg att hantera det. Med det sagt. Tycker du att din kommentar som jag citerar tyder på att du har verktygen att hantera en irriterande situation?
    Du tappade tålamodet ganska snabbt när folk inte svarade så som du ville. Om du gör likadant med barnen så kommer de att fortsätta tjata och tigga för att du blir triggad. 

    Att strunta i att gå till affären för att barnen inte beter sig som de ska är i slutändan som att kissa i byxan. Hur ska barnen lära sig om de inte är i den miljön?

    Jag hade fortsatt att handla med barnen och jag hade låtit som en trasig skiva för jag hade sagt samma sak varje gång att idag ska vi handla endast det som står på inköpslistan. Jag hade valt att utlämna ord som "ni får INTE något godis" utan jag hade lagt fokus på det som faktiskt SKA göras/handlas. 

    Jag hade ALDRIG belönat tjat med ens en endast bit godis. Hade vi varit i affären en lördag för att köpa mjölk, bröd och lite lördagsgodis och barnen hade börjat tjata hade jag ställt tillbaka allt och lämnat affären. 

    Och om någon nu tänker klaga på hur jag gör.... Mina barn har försökt tjata EN gång!
  • Agda90
    Anonym (Trött) skrev 2024-04-26 09:19:28 följande:

    Bortser från inlägg likt det du citerade, totalt världsfrånvänt. Känner snarare mina barn får för mycket godis(på helgen), att vi inte bara håller oss till lördag. Jag har iaf tänkt att jag ska handla allt ensam under veckorna, det mesta inför att de kommer och sen om något behövs köpas till får jag gå förbi innan jag hämtar dom i skolan.
    Sen för att öva ska de få följa med och köpa lördagsgodiset och att vi går igenom vad som gäller innan och följer de inte dom så får de inte följa med nästkommande lördag som en konsekvens så då väljer jag godiset. 


    Skolan?


    Då är de gamla nog för att du ska sätta ner foten och säga ifrån när de beter sig som de gör. Jag trodde att vi pratade om barn i förskoleåldern!
    Och nej, sköter de sig inte så är det inte du som väljer godiset utan då ska de vara utan!

  • Agda90
    Anonym (Trött) skrev 2024-04-26 09:46:50 följande:
    Nej, mina barn ska inte vara utan godis lördagen två veckor efter för de inte skötte sig två veckor innan. Jisses.
    Du ställde frågan hur man ska få barn att sluta tigga. Jag gav dig konkreta förslag. 
    Barn i skolåldern ska veta vilka regler som gäller. Det är ingen raketforskning. Men du verkar mer mån om att de måste ha lördagsgodis. Ditt val
  • Agda90
    Anonym (Trött) skrev 2024-04-28 11:26:22 följande:
    Wow, tack för ditt svar! Precis den känslan jag fick när jag läste många av svaren. 
    Min yngsta är ett barn som alltid varit lite mer aktivt och liksom sprungit skrattandes ut mot vägen för att jag ska jaga honom som liten för att ta ett exempel. Hade alla mina barn varit som mitt mellanbarn hade jag säkert också kunnat ge goda råd från en rätt så hög häst, men har med både äldsta(som numera är lugn) och yngsta som är äldsta x 3 i energinivå fått uppleva hur det är att ha barn man verkligen måste säga till hela tiden, upprepa sååå många gånger utan att det går in och hålla koll på hela tiden så de inte skadar sig när de plötsligt klättrat upp i ett av skåpen. Mellersta har jag aldrig haft några sådana problem med och har även lyssnat och kunnat ta in utan tusen upprepningar. Äldsta är numera mycket skötsam och lugn, yngsta är som sagt flera gånger mer aktiv än äldsta var så här får vi se hur det blir. 
    Tänk om du kunnat var så tydlig i din trådstart?
    Istället attackerar du de som ger dig råd och hävdar att vi sitter på "höga hästar". Nej du. Jag sitter inte på några höga hästar. Men jag och maken har valt från dag ett att vara väldigt tydlig mot våra barn och följt den linjen. Det har fungerat väldigt bra för oss och vi har aldrig haft några problem i affären, eller på andra ställen.

    Sen anser jag inte att godis är en rättighet bara för att det är en lördag. 
Svar på tråden Hur få barnen att sluta tigga?