Inlägg från: Anonym (tigg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tigg)

    Hur få barnen att sluta tigga?

    Anonym (Trött) skrev 2024-04-25 12:12:55 följande:
    Hur få barnen att sluta tigga?

    Har två barn som jag undviker att handla med just för att oavsett hur ofta jag säger nej så tjatar de om att få saker i affären. Detta är även om vi handlar lördagsgodis eller vad som, de nöjer sig aldrig med vad de får. Undviker som sagt att handla med barnen för det tiggs i tid och otid, även om jag innan vi går in i affären säger det inte blir något annat än det vi planerat att handla.
    Detta har lett att jag ibland ryter ifrån i affären och nu tycker jag personalen tittar lite surt när jag handlar då de säkert tror jag är en elak mamma. 


    Någon som haft barn som hållt på så här som ni fått bukt med? Ena barnet går rätt bra att handla själv med, äldsta men yngsta är överaktiv och blir liksom uppspelt när vi är och handlar och springer och hämtar grejer hela tiden och frågar om jag kan handla detta till honom. Blir så jäkla stressad och undviker som sagt att handla med barnen. 
    Det är inte heller för att yngsta sällan får följa med, blir ändå några gånger i veckan jag blir tvungen att handla med dem ändå. 


    Egentligen så förstår jag inte riktigt problemet. Dina barn är barn, och de vill ha saker. Väldigt naturligt. Tids nog kommer de att lära sig vad och när de kan få, och om och när det lönar sig att be om mer.

    Det du kan göra, istället för att till slut ryta ifrån, är att bekräfta deras känsla. Typ säga att du förstår att de vill ha ditten och datten, men att tyvärr kan ni inte köpa det idag. Eller att du förstår att man vill ha mer godis på lördagen, men att de får en mängs om är lagom för dem. 

    Eller, om det är så att din stressnivå är så hög att du inte kan hantera barnen på ett bra sätt, så kanske du ska försöka handla utan dem. Eller försöka få bukt med din stress och hur du reagerar på dina barns beteende. 

    Om du har barnen varannan vecka så kanske du kan satsa på att handla när de inte är hos dig, planera måltiderna, ha saker i frysen. Och sen planera så att du inte behöver stödhandla flera gånger i veckan - bara det låter som alltför mycket stress i en vardag med barn. 
  • Anonym (tigg)
    Anonym (Trött) skrev 2024-04-26 09:45:39 följande:

    Ja, jag tappade tålamodet för jag ser det om och om här på familjeliv hur man inte sakligt och pedagogiskt kan möta en annan människa i sin frågeställning utan man sätter sig på en hög häst med det enligt sig själv rätta svaret och man levererar det gåpåigt. Precis som du gör nu, för att jag drev där jag kände någon hade den stilen, säger det allt om mitt föräldraskap eller hur? 
    Just denna typen av bemötande har jag även i verkliga livet sett från människor vars barn visat sig balla ur rejält, men man läxar gärna upp på detta vis. 
    Får för övrigt ofta beröm över att jag har fina och skötsamma barn i skolan, känner mig lite tvungen att skriva det här eftersom man omedelbart blir utklassad till att inte ?ha verktygen som krävs? för man visar sig mänsklig och ber om råd. 


    Och om du hade läst min ovanstående kommentar hade du sett att barnen ska få öva på lördagar men resterande tid går jag själv. Det är som sagt främst yngsta barnet som har svårt. Inte äldsta, mellersta kan försöka lite men det känns ändå under kontroll. 


    Hej, jag ställer en fråga på FL om hur jag ska få mina barn att sluta tigga, och sen blir jag skitarg när jag får svar på FL om hur jag ska få mina barn att sluta tigga.

    mvh
    TS
  • Anonym (tigg)
    Anonym (Trött) skrev 2024-04-29 08:32:05 följande:

    Ja verkligen potentiella lösningar jag reagerar på och inte ton och attityd. 


    Oavsett så tack för mig, fick vad jag behövde utav tråden. Diskutera gärna vidare ni andra ;) 


    Medan din egen ton och attityd är fantastisk...
  • Anonym (tigg)
    Anonym (Trött) skrev 2024-04-29 08:43:20 följande:
    Japp, var inget fel på tonen i starten men är man på gränsen till hård och otrevlig får man samma tillbaka. Önskar dig en fortsatt trevlig dag :) 
    Och det var verkligen inga fel på merparten av svaren du fick heller, men du gick direkt i försvarangrepp. Ha den trevlig dag du med :)
Svar på tråden Hur få barnen att sluta tigga?