• Studentpappa

    Drömmer om att vara hemmfru

    Anonym (Jag med) skrev 2024-04-25 19:44:15 följande:

    Jag skulle med vilja vara hemmafru. Känns så jäkla onödigt att jag jobbar...han tjänar typ 6ggr mer i månaden än mig och vi har delad ekonomi så vi har ingen nytta av det jag drar in ändå. 20 ibland 30 timmar i veckan jobbar jag helt i onödan+ restid på det. Varför ska jag pallra mig iväg flera morgnar i veckan, kanske vinter, regn och skit...det är inte det att jag inte vill gå upp tidigt det gör jag gärna och har en stund tillsammans på morgonen det älskar jag men det hade vart så najs att bara för att jag går upp inte behöva göra mig i ordning och bara puss och hej syns i eftermiddag sen gå och lägga sig igen.

     


    Du låter ju bara lat.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Söker också gentleman) skrev 2024-04-25 20:33:30 följande:
    Ok och vad är problemet om man vill vara lat?? Det är inte du som kommer försörja oss, så slappna av. Du behöver inte vara orolig. 😊
    Ha en fin kväll!
    Det är är väl inget problem med det, men lycka till att hitta någon som vill stå för det. 

    Ha en fin kväll du med.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (JK) skrev 2024-04-27 00:54:35 följande:

    Jag har ingen trädgård eller höns men allt det andra (minus diskmaskin för det har jag inte så diskar för hand) har jag gjort när jag har varit ensamstående och alltså försörjt hela familjen själv samtidigt, hade bara hjälp av mamma som passade barnen när jag jobbade (och som jag betalade en slant för det). Så jag vet inte om jag köper att du inte kan jobba alls för att du gör det.. nästan alla mammor gör det mesta av det (utom höns). Många ensamstående gör det + försörjer sina barn själva. Många mammor jobbar heltid och gör det.

    Jag har aldrig jobbat heltid när jag har haft småbarn eftersom jag har haft jobb där jag inte har behövt det , jag kan tänka mig att det är svårt att få ihop det..men att säga att man inte kan jobba alls , speciellt om barnen är i skola eller förskola .. nja. Det är en sak om du inte vill jobba och din man är med på det upplägget. Men att säga att du absolut inte skulle ha tid att jobba blir lite fel när det finns så otroligt många mammor som gör allt det du beskriver och ännu mer och jobbar också. 


    Men ja som sagt så är jag absolut för att man är hemma länge med småbarn, min yngsta började inte på förskola förrän han var 2.. och att man går ner i arbetstid om man kan när man har barn. Jag vill helst inte jobba heltid när barnen är små.


    Går du hemma så är det väl som för en nybliven pensionär, det tog inte lång tid för farsan innan han funderade hur han hade haft tid att arbeta... Cool
    Ride it like you stole it
Svar på tråden Drömmer om att vara hemmfru