Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte

    Drömmer om att vara hemmfru

    FuckGoggleAskMe skrev 2024-04-24 22:57:48 följande:
    Menscykel (antar jag att du menar, cirkel?) pms och tål inte stress? Haha vilken porslinsdocka! Alla jobb går inte ut på att lyfta tegelstenar hela dagarna, det är inte alltid muskelstyrkan spelar roll. 
    Jag tror faktiskt tyvärr att det är sant. Att kvinnor tål stress sämre än män, generellt, som grupp.   
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Fri) skrev 2024-04-25 14:30:05 följande:
    Må så vara men nu är vi individer och på den indiviudella planet kan det skilja sig mycket vilket gör att inte alla kvinnor är lämpade för hemafru livet och inte alla män är lämpade för att försörja en hel familj och vara den som tar alla stora beslut.

    Så låt de som vill vara hemafruar vara det och i så fall hitta en man som acepterar upplägget. För andra finns det andra upplägg som funkar utmärkt

    Håller med.


    Men det finns ju andra varianter också. Som småbarnsmamma kan man jobba 75% tills dess att barnet fyller åtta år . För mig är det ett bättre alternativ än både heltidsvariantrn och hemmafruvarianten. Då får man både egen lön och tid för barnen. 

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Daah?) skrev 2024-04-25 19:26:08 följande:
    Du får ingen man med den attityden du har, dream on!

    Inte i Sverige i alla fall. Här finns inte så många högpresterande unga män som kan tänka sig att ta ansvar för en familjs försörjning
    I Sverige existerar knappt begreppet familj längre. Här ses alla som enskilda individer med ansvar bara för sig själva och barnen bollas gärna varannan vecka mellan dessa individer så att ansvaret delas upp  50-50.

    Ingen satsar längre på barnen som uppfostras av förskolor och skolor, hjälpligt. Detta drabbar pojkarna värst eftersom pojkar har en längre barndom, de utvecklas flera år långsammare än flickor. Därför får vi inte längre så många unga högpresterande män. 


    På de internationella arbetsplatser jag arbetar på och har arbetat på blir de svenska männen hela tiden ifrånsprungna av de utländska männen som är mycket mer väkutbildade, framåt och drivna och som inte vabbar. 

  • TvillingmammaVästgöte

    När jag träffar manliga välutbildade och högpresterande kollegor från länder som USA , Schweiz och Italien, för dem är det självklart att de arbetar hårt för sin familjs skull och alla pengar går till familjen, så att fru och barn har det bra.

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Nonym) skrev 2024-04-25 19:52:09 följande:
    Hur är det med kvinnorna på dina internationella arbetsplatser då om nu männen tar noll vabb? Finns de ens? Om de utländska kvinnorna måste ta all vabb, har de en chans att konkurrera då?

    Min erfarenhet är inte din. De barn jag ser som går på förskola lär sig att dela med sig, de övar språk och matematik, tränar på en hel massa färdigheter. De barn jag vet om som inte går på förskola har varit små egoistiska monster när förskolebarnen lekt med dem. Vägrat dela, varit otroligt oartiga och helt ovana att umgås med andra individer.
    Jag har aldrig sagt att det är dåligt med förskola. En bra förskola är utvecklande för barnen. 
    För barnen tror jag det är det bäst med en bra förskola i rimlig mängd timmar och vid den ålder barnet är moget för det. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Nonym) skrev 2024-04-25 19:52:09 följande:
    Hur är det med kvinnorna på dina internationella arbetsplatser då om nu männen tar noll vabb? Finns de ens? Om de utländska kvinnorna måste ta all vabb, har de en chans att konkurrera då?

    Min erfarenhet är inte din. De barn jag ser som går på förskola lär sig att dela med sig, de övar språk och matematik, tränar på en hel massa färdigheter. De barn jag vet om som inte går på förskola har varit små egoistiska monster när förskolebarnen lekt med dem. Vägrat dela, varit otroligt oartiga och helt ovana att umgås med andra individer.

    Kvinnorna är ofta skilda eller ogifta, i alla fall de på högre poster. Jag vet några höga kvinnliga chefer, de är alla gifta med ännu mer framgångsrika män, och då har de barnflicka. 


    De manliga chefernas fruar arbetar inte.
    De kvinnor som inte har högavlönade män arbetar. 


    Utanför Norden finns i princip inte vab, man får lösa det bäst man vill. 

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Nonym) skrev 2024-04-25 20:27:29 följande:
    Gumman sluta vara naiv.

    Det finns absolut ingen som hindrar dig från att vara hemmafru heller, sen att urvalet män som tänker försörja dig är begränsat är bara så det är. Men det är något du absolut kan satsa på.

    Jag jobbar, men har ett jobb där jag jobbar flexibla veckor, kan jobba mer ibland och mindre ibland. Jobbar deltid från hemmet och kan lägga upp min tid själv. Min man har samma typ av arbete.  Våra barn kan därmed gå rätt korta dagar på förskola. Funderar även på att gå ned på 80% eftersom tja, vi tjänar båda bra nog för det, så då skulle barnen vara hemma med oss ännu mer. Vi delar lika på hushållsarbetet också, så ingen känner att vi är den enda som tar allt. 

    Livet är inte svart eller vitt. Det står liksom inte mellan att löneslavar och sen jobba hemma, eller att vara hemmafru. 
    Deltidsarbete tycker jag är att föredra framför att vara hemmafru.
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Johan) skrev 2024-04-25 23:31:13 följande:
    Vem jag är? Jag är VD på ett techbolag som omsätter runt miljarden. Min fru är affärsjurist, blond sval och vacker med knivskarpt intellekt.

    Nej du kan vara lugn lilla vän, som jag skrev skulle jag välja bort dig direkt. Varken jag eller mina vänner (som sitter på de pengar du så hett önskar) skulle investera i en kvinna som saknar driv och ambition. Vi vill bli stimulerade och utmanade. Du är tyvärr inte speciellt intressant. Sen att du är bra på att dammsuga och tvätta är väl bra, men de tjänsterna köper vi redan. Så vad skulle jag eller någon av mina vänner få ut av en relation med dig?

    Alla är inte som du. De finns män som tjänar riktigt bra utan att ha topputbildningar. 


    En ICA handlare , som har en större butik, tjänar många gånger mer än en hjärnkirurg. En ICA handlare har råd med hemmafru. Tex.

    Om man inte har så höga materiella krav kan säkert en hantverkare med egen firma också försörja en hemmafru. 


    Men det är nog framför allt egna företagare som har möjlighet

  • TvillingmammaVästgöte
    Gullvivor skrev 2024-04-26 09:04:42 följande:
    Det säger faktiskt mer om din relation än om hemmafruar generellt. Det finns massor att prata om även om ena inte jobbar, låter fruktansvärt tråkigt att bara kunna tjata på om sitt jobb för sin partner.

    Det är många män som har  stressade fruar som bara mal på om sitt jobb, hela kvällarna,  Faktum är att de flesta kvinnor verkar döstressade. Väldigt många högutbildade kvinnor jag känner, så fort vi kopplar av några kvinnor tillsammans, så är det alltid någon som säger att hon vill sluta jobba. Ingen trivs på sina jobb.  Alla är stressade. 


    1,2 miljoner svenskar äter antidepressiv medicin. De flesta är kvinnor. 


     

  • TvillingmammaVästgöte
    Lönnsirap skrev 2024-04-26 09:28:30 följande:
    Sammanfattningsvis så är det alltså snarare en man med tillgångar som önskas. För det är väl knappast att stötta mannen i företagandet du önskar, utan att glida med och få bli försörjd.

    Skattesystemet i Sverige är inte anpassat för hemma-frun, utan vi har byggt upp ett annat system. I min värld är att hela diskussionen är så stark nu, med tydliga ledtrådar om var det kommer från, med begrepp som "high value men" och resonemangen om att"kvinnor ska vara kvinnor och män vara män". I min värld är detta uppenbart bullshit av folk som faktiskt driver detta politiskt. 

    Hela tråden visar ju att hemmafrulivet återlanseras som en idé, av människor som tycker att detta är en livsstil som nog borde återinföras.
    Jag har personligen inget hemmafruideal men jag har ett familjeideal. Jag ser familjen som en enhet , där både man och kvinna bidrar med allt vad de kan, efter förmåga. Jag tror att kärnfamiljen är den bästa uppväxtmiljön för barn, vilket konstigt nog verkar ses som en extremkonservativ åsikt i dagens Sverige. 

    Eftersom kvinnan är den som alltid står för den största investeringen vid familjebildning, som inkluderar nio månaders graviditet per barn, förlossning och amning, bör mannen vid familjebildning vara beredd att ta ett större ekonomiskt ansvar, om det behövs. Att strikt hävda 50/50 när det gäller ekonomi är inte vettigt, när man bildar familj. Både man och kvinna bör se till familjens och barnens bästa och gemensamt , i samförstånd, fördela arbetsuppgifter och dela på familjens ekonomi. 
Svar på tråden Drömmer om att vara hemmfru