• Mandel

    Är du ytlig?

    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-24 11:56:04 följande:
    Jag vill bara höra om andra tycker att de själva är ytliga när de ser människor de tycker ser bra ut.
    Jag kan väl tycka en person oavsett kön eller ålder är vacker/ser bra ut precis som en fin solnedgång, en söt kattunge, ett fint konstverk, en vackert upplagd maträtt osv. Är jag då ytlig?

    Är jag ytlig för att jag inte svajpar höger på en kraftigt överviktig vindögd man med en tuttkeps på huvudet?
    Ser inte hur jag skulle ha något gemensamt med en man som har en rosa keps med bröst på som en profilbild på en dejtingsida. För mig signalerar det att han troligen inte har alla hästar hemma och saknar social kompetens. 
    Är jag då ytlig?

    Varpå en dejt igår och visade faktiskt några skärmbilder jag tagit på män med icke-säljande-bilder och han sa att han råkat ut för motsvarande fast då kvinnor och ingen av oss kunde förstå vad dessa människor tror att de ska lyckas med på en dejtingsida. 
    Jag sa att det som fångar mitt intresse är en bild på en man som ler och där man ser glimten i ögonen. Då blir jag intresserad och kollar profilen. Han behöver definitiv inte vara snygg/vacker utan leendet/glimten gör honom intressant.
    Är det ett surkart med dubbelhakor och bakgrunden full av disk så går jag självklart vidare till nästa profil. 

    Har inget med ytlighet att göra utan har man inte ens orkat ta sig tiden att försöka visa sig från en bra sida så ser jag inte hur personen skulle kunna ha tid att lägga på mig och vår relation så varför ska jag slösa mini tid på att svajpa höger och ev  försöka lära känna den personen?
    Dejting är ingen välgörenhet från ena sidan utan ett gemensamt jobb så sitta och vara bitter för att man inte får några meddelanden på dejtingsida när man valt att lägga ut en bild där man ser ut som marulk med gallstensanfall blir bara löjligt patetiskt och ännu mera avtändande än bilden i sig...
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-24 12:36:55 följande:
    Jo, det är precis det som många kvinnor säger om en man tycker att kvinnor ser bra ut.
    Om en person - oavsett kön, upprepade gånger bara väljer partner efter utseende och sedan tröttnar när de inser att de inte har något gemensamt, då är man ytlig.
    Om man bara väljer partner efter bil, märkeskläder osv då är man ytlig.
    Om man ser ned på vanliga människor just för att de inte visar en perfekt yta med skönhetsingrepp, märkeskläder osv då är man ytlig.

    Att tycka att någon man ser på stan är snygg/vacker gör inte att man är ytlig!
    Att bara svajpa höger på de man tycker ser bra ut på en dejtingsida är inte heller att vara ytlig - ytlig blir man först i dejtingsammanhanget om man sedan tar bort dem för att de inte åker märkesbil, klär sig i märkeskläder, har statusjobb osv.
    Man är ytlig när personen innanför är det minst viktiga i relationen. 
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-24 15:24:23 följande:

    Att jag gillar kvinnor kan man också se på hur mycket jag respekterar kvinnor, som inte vill klanka ner på kvinnors kroppar, eller förlöjliga kvinnor, tala om för kvinnor hur de ska vara för att män ska vilja ha dom. Jag dömer inte heller kvinnor som ligger runt, det tycker jag är att ha en bra kvinnosyn.


    Om du verkligen gillade och respekterade kvinnor skulle du inte starta tråd efter tråd om dömande ytliga dubbelmoraliserande kvinnor när det bara är din mamma och syster som är det.
    Du lägger i en majoritet av alla dina hundratals trådar fram det som att "ALLA" kvinnor beter sig som din rövhatt till morsa och syrra.
    De har förtryckt dig eller så beter du verkligen illa och behöver tillrättavisas, men majoriteten av oss andra kvinnor håller inte på så mot män i vår närhet -  så länge de inte beter sig som rövhattar/ mebisar...
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-24 15:40:40 följande:
    Jag har inga fördomar. Jag har livserfarenhet. Så jag hittar inte på att många kvinnor är så som jag beskriver det, och det är de kvinnorna jag kritiserar.
    Men säg det till dem då istället för att starta 14 trådar per dag samt kapa 87 andras trådar med ältande kring din mamma och syster.

    Om du lagt samma energi på att skaffa dig en utbildning och karriär som du lägger på att älta din mor och syster samt ifrågasätta och döma kvinnor så skulle du varit mångmiljonär vid det här laget och haft massor av kvinnor att välja och vraka mellan enligt din syn om att kvinnor bara vill ha rika framgångsrika män...
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-26 08:38:05 följande:
    Man kan gilla kvinnor och ändå vilja prata om de kvinnorna som beter sig illa. Kvinnor som inte är assholes behöver inte ta åt sig, men jag tycker att kvinnor som är assholes gärna kan få sig en tankeställare. Jag tycker inte att kvinnor ska få bete sig hur som helst bara för att de är kvinnor.
    Säg det direkt till dem då för dessa kvinnor förstår ju inte att det är dem du menar när du anonymt på nätet sitter och beklagar dig.
    Är de ens medlemmar på detta forum och kan dra slutsatsen att du är deras son/bror?
    Hur hjälper det dem eller dig att du startar tråd efter tråd och skriver inlägg efter inlägg om samma saker? De läser det troligen inte ens.

    Så länge ingen säger ifrån så tror väl alla oavsett kön att det de gör/säger är okej. För de som är så korkade att de är fullt medvetna om att de beter sig illa och behandlar andra illa, men ändå fortsätter att göra det borde vara i minoritet av befolkningen.

    Suck!
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-26 08:59:01 följande:
    Det kan jag inte göra för vi har ingen kontakt längre. Men jag har blivit illa behandlad av kvinnor och tycker det är bra att jag delar med mig av mina erfarenheter. Det kan få vissa kvinnor att tänka till, och inse att de kan behandla män bättre. Men du kanske inte tycker att män förtjänar att behandlas med respekt?
    Beter man sig som en rövhatt blir man behandlad där efter. Och det oavsett kön. Och alla oavsett kön ska säga ifrån direkt till den/de det berör istället för att sitta på nätet och jolma och ha offerkoftan på.

    Varför tror du att jag och kvinnor i allmänhet skulle anse att vanliga normala skötsamma män inte ska behandlas med respekt just med enda utgångspunkt att de är män? Bara för att din syster och mamma behandlade dig som son och bror med noll respekt? Hur kommer du fram till den funderingen?

    Ska jag anta att alla män vill stoppa handen innan för mina trosor och känna på min f*tta bara för att stollen i toakön på puben ansåg sig ha rätten att göra det?
    Ska jag starta tråd efter tråd om detta för att få alla män att förklara varför de anser sig ha rätten att göra så? För med ditt resonemang så är det ju självklart att alla män anser sig ha det eftersom en tyckte det. 

    Eller så vill jag i alla fall att alla män som anser sig ha rätt till det ska förstå att de faktiskt inte har det. så jag även startar några hundra trådar kring det.
    Alternativt även trådar om dubbelmoralen hos män som skulle slå den kille som tar på deras dotter, men som själva anser att de minsann får klämma okända kvinnor på rumpan/brösten.

    Vet du vad jag gjorde i den situationen? Du får två alternativ:
    1. Gick hem och var kränkt och besviken på alla män och startat massor av trådar om detta och ältat händelsen om och om igen med okända människor på nätet som inte har ett dugg ansvar för stollens beteende.

    2. Sa till honom direkt att han inte alls hade rätt till det och förklarade för honom att han var komplett dum i huvudet som trodde det och sedan vände på klacken och gick.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Är du ytlig?