Inlägg från: Anonym (Inte för att du är man utan för som person) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte för att du är man utan för som person)

    Är du ytlig?

    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-24 11:45:17 följande:
    Ja, jag som är man har anklagats av kvinnor för att vara ytlig när jag tyckt att tjejer och kvinnor såg bra ut.
    Anklagats? Du ser det alltså som en anklagelse av dom kvinnorna precis som om dom har fel? 
    Dom kanske upplevde dig som ytlig så du kanske ska rannsaka dig själv om varför dom upplevde dig så, för du skriver ju kvinnor och om flera uppfattar dig så
    är det kanske då läge att tänka till om varför dom uppfattar dig så istället för att lägga det på dom. Kanske uttrycker du dig på ett sätt som gör att folk kan uppfatta dig som just så.
    Faktiskt är det en varning om att du inte vill tänka på varför dom sa så, att du inte tar in det och funderar på det utan verkar ta det som att dom anklagar dig helt utan anledning, att dom har fel trots att dom är minst ett par stycken. Att du blir anklagad helt utan grund, men så kanske inte det är om du funderar på hur du sagt saker.

    Sen kanske det inte beror på att du blir anklagad just för att du är man utan just för att du uppfattas så som person, alltså som person och inte just för att du är man. Kvinnorna sa kanske inte heller så för att dom just är kvinnor utan just personer som tyckte att du som person utryckte dig ytligt.

    Allt hänger inte på vilket kön som säger saker till en annan utan just person till person och som inte beror på könstillhörighet.
    Har du tänkt på det?
  • Anonym (Inte för att du är man utan för som person)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-24 12:12:29 följande:
    För mig är det solklart att det handlar om vilket kön man tillhör. Jag ser ofta hur kvinnor kan objektifiera män, och då anses det vara ok.
    Du verkar inte förstå vad ytligt innebär, det är inte ytligt att tycka att någon ser bra ut. Vad tror du att dt betyder att vara ytligt?
    Det var knappast bara så att du sa att en kvinna såg bra ut som gjorde att inte bara en utan fler ansåg dig som ytlig.
    Kom inte med att kvinnor anser att en man är ytlig bara för att han tycker att en kvinna är vacker, påstå aldrig något sådant att det är en kvinnlig egenskap, hitta inte på saker.
    Både män och kvinnor kan vara ytliga och män och kvinnor anse att andra är ytliga. 
    Inse att du kanske upplevs av andra så, de flesta personer som får höra att dom upplevs på ett speciellt sätt av andra rannsakar då sig själva och tänker varför upplever dom mig så, alltså inte om det bara är en person men om flera upplever 
    en så. Kanske man då kommer fram till att nej så är jag ju inte men kanske är det något jag säger eller gör som faktiskt gör att folk uppfattar mig så.

    Men du rannsakar inte ens dig själv utan gör det till att det är kvinnor som anklagar män, det är könstillhörighet., Bullshit, det är personer som uppfattat dig så, inte bara för att dom är kvinnor, du uppfattades som så som person och inte för att du är man.
    Inbilla dig inget annat.

    Många män kan säga att en kvinna ser bra ut utan att för den skull framstå som ytlig. 

    Du försöker slå från dig och skylla på kvinnor, bedrövligt!
  • Anonym (Inte för att du är man utan för som person)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-24 12:36:55 följande:
    Jo, det är precis det som många kvinnor säger om en man tycker att kvinnor ser bra ut.
    Vad det märks tydligt att du inte umgås mycket med kvinnor och heller inte mycket med andra män.
    Så skönt att de flesta män inte delar din kvinnosyn!

    Du behöver inte påtala för kvinnor om hur dom är, du vet inte mer om kvinnor än kvinnor själva, påstå inte det!!!
    Du vet heller inte mer om kvinnor än andra män, skulle faktiskt säga att de flesta andra män vet mer om kvinnor än du gör.
    Så du vet inte mer om andra än vad andra gör, så sorgligt att du tror det.
  • Anonym (Inte för att du är man utan för som person)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-24 12:38:54 följande:

    Jag tyckte t ex att kvinnorna i mitt exempel såg bra ut. Det betyder att jag inte såg dom som personer, och jag kunde inte förstå att de hade känslor, tankar. Jag såg bara ytan.


    Men vad är det inte förstår?
    Antingen var det hur du utryckte dig som fick andra att uppfatta dig på ett visst sätt eller så var det dom kvinnorna som själva missuppfattade ditt sätt att utrycka dig.
    Men sluta att säga att kvinnor bara tror att en man är ute efter en kropp eller är ytlig för att en man anser att en kvinna är vacker.

    Tror du på allvar att vi andra inte har erfarenheter av andra personer, bara det du upplevt gäller?????????
    Jag umgås med både kvinnor och män och givetvis hört män säga att en kvinna är vacker eller liknande utan att någon kvinna närvarande har upplevt som om ytligt eller att han bara ville åt hennes kropp.

    Så om du ofta får höra att du är på ett visst sätt så rannsaka dig då och se varför andra uppfattar dig som om du inte anser att du är det, kanske du faktiskt inser att det är något som gör att det blir så även om du inte menat det så!

    Allt har inte med att du är man att göra utan för att du som person är på ett visst sätt! Ta in det och tänk till på det !
  • Anonym (Inte för att du är man utan för som person)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-26 08:59:01 följande:
    Det kan jag inte göra för vi har ingen kontakt längre. Men jag har blivit illa behandlad av kvinnor och tycker det är bra att jag delar med mig av mina erfarenheter. Det kan få vissa kvinnor att tänka till, och inse att de kan behandla män bättre. Men du kanske inte tycker att män förtjänar att behandlas med respekt?
    Men ALLA ska väl behandlas med respekt eller hur?
    eller är det bara kvinnor som ska behandla män med respekt?
    Varför vågar du inte säga till män och kvinnor att behandla alla både män 
    och kvinnor med respekt?

    Varför ska bara kvinnor tänka till? varför ska inte även män tänka till, vågar du inte säga till män att behandla andra med respekt?

    Vet du, de flesta av oss kvinnor har faktiskt män/sambos mm och vi respekterar
    dom, precis som dom respekterar oss, det är det vanliga sen finns det alltid
    personer både män och kvinnor som inte respekterar andra och det gäller både kvinnor och män och dom gör det till både män och kvinnor.

    Ska inte alla behandlas med respekt anser du? 
    I så fall säger man vill till både män och kvinnor att behandla andra med respekt
    oberoende av kön.

    Det bli väldigt snett om man bara ska säga till det ena könet att bara dom ska respektera det andra könet.

    Som sagt det vanliga är att man behandlar sina män och fruar, sambos mm med respekt, beklagligt om du inte sett att dom flesta faktiskt gör det.
Svar på tråden Är du ytlig?