Inlägg från: Anonym (Jgblfjl) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jgblfjl)

    Okej att inte bjuda båda i ett gift par?

    Anonym (Krusmynta) skrev 2024-04-23 01:02:06 följande:

    Man kanske bara vill ha sin egna familj närvarande?
    Vad vet jag. 


    Då gissar jag att även barnen utesluts eftersom de inte heller är ursprungsfamilj?
    Då passar det bra att syrrans man är hemma med ungarna.
  • Anonym (Jgblfjl)
    Anonym (Alice) skrev 2024-04-23 13:10:29 följande:

    Nej, inte okej, förutsatt att systerns partner är normal. Hennes man/fru är ju en del av hennes familj, varför skulle man inte bjuda in dem också? 


    Men om man inte anser att systerns man är "normal", då är det fritt fram att utesluta på?
  • Anonym (Jgblfjl)
    Anonym (nja) skrev 2024-04-23 13:46:44 följande:
    På ett sätt blir det ju mer ok att utesluta någon som inte är normal. Att låta bli att bjuda någon som misshandlar, bråkar, super tills han spyr eller annat otrevligt beteende måste ju får vara okej. Man måste liksom inte bjuda hem en pedofil till sina barns hem bara för att den personen finns i familjen.
    Du drar på höga växlar. 

    Du menar alltså att man är normal bara man inte slåss, är dömd för sexuellt utnyttjande av barn och inte dricker tills man spyr?
  • Anonym (Jgblfjl)

    Nja: <Ja, jag skulle aldrig själv låta bli att bjuda syrrans man eller mammas nya på födelsedagar bara för att.
    Däremot vid andra tillställningar och göromål. Bara för att syrran är gift och jag sambo så måste inte våra respektive med på allt hela tiden. Vi måste inte med på allt de på varsitt håll gör heller.>

    Händer ofta att jag, pappa och syrran reser tillsammans. Eller jag, syrran och mamma. Jag, sambon och mamma el pappa, pappa och syrran, jag och mamma och vice versa. Alla tänkbara konstellationer.
    Jag och syrran gör något tillsammans väldigt ofta utan att ha med våra partners. Verkar näst intill vara ett väldigt syndigt beteende enligt vissa här.
    Jag och systern är båda barnfria/lösa. Men är det verkligen så att barn förändrar allt? Att när de kommit, om de kommer öht, så anser många att man aldrig någonsin delar på den "nya" familjen.
    En förälder kan inte längre bjuda båda sina barn utomlands, utan måste då bjuda bådas familjer med barnbarn också? Fast jag gissar att de som sitter ihop med sina "nya" familjer inte är dem som rest och hittat på andra saker i olika familjekonstellationer innan familjebildning heller. Att det alltid varit alla eller ingen. Otänkbart att ett vuxet barn och en förälder gör saker tillsammans?

    Ni som absolut inte vill dela på er familj. Kan ni inte se fördelen att som äldre kunna få åka på tex. spahelg tillsammans med ett av dina barn utan att bjuda med dennes partner och barn också?

  • Anonym (Jgblfjl)
    Anonym (Fick inte komma) skrev 2024-04-24 14:41:44 följande:
    Det viktigaste är ju att det inte blir "snett". Alltså att t.ex. det äldre paret bjuder två av sina barn med familjer på en charterresa, men det tredje barnet får bara följa med ensamt eller inte alls, för att det äldre paret ogillar hans/hennes partner. Sådant förbättrar ju inte heller relationerna för framtiden.

    Födelsedagsfiranden är även ganska "officiella" tillställningar. Det är inte bara som att ett par syskon råkade titta in hos sina föräldrar på väg hem från jobbet - utan det är planerat, folk är inbjudna. Att då inte få komma med, skulle kännas som ett aktivt avståndstagande från deras sida. 

    Jag blev inte bjuden när min dåvarande svägerska gifte om sig, jag fick sitta hemma med ungarna medan min ex-man (som alltså var min make då) gick dit ensam. Hans syrras nye make var en lokal kändis, och det var ett stort reportage från bröllopet i lokaltidningen med mingelbilder, och där var min make också på bild med sin bordsdam. Jättekul. Sådant förlåter man aldrig. Detta - att han gick dit fast jag inte var bjuden - var en av de sakerna som jag hade i åtanke, den dag då jag  beslutade mig för skilsmässa. Han borde ha varit på min sida, och stannat hemma han också när inte jag fick komma.
    Håller verkligen med om att det inte får bli snett och att man ser till att inkludera, utan att det måste ske varje gång man ska göra något.

    Att inte bjuda respektive på bröllop är jättekonstigt och en tydlig signal. En annan sak om man precis börjat träffa någon. Men de som ingår i etablerade relationer bjuder man självfallet!
    Förstår att du blev besviken på honom. Och henne?! Var ni ovänner så är det mer förståeligt, men kunde ni vara i samma rum trots egentligt ogillande så är det stört och ohyfsat att inte bjuda. Att även sätta sitt syskon i den sitsen är elakt. Liksom "välj mig eller din fru". Gissar att hon var en riktig intrigmakerska.
Svar på tråden Okej att inte bjuda båda i ett gift par?