Inlägg från: Anonym (?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (?)

    Mitt 9 årig barn är GENI

    Grattis men, välkommen till utmaning under skoltiden. Särbegåvade barn kan verkligen ha det svårt i skolan. Ta inte illa upp men när man ser stavning i trådstarten så kanske ni får svårt att stötta.  Svenska flytande , eller flyttande behöver inte påverka begåvning hos barnet men påverkar barnets stöttning. Det är inte bara skolans ansvar att stödja dessa elever.
    Har särbegåvat barn i "familjen" och föräldrarna får kämpa som f.. för att få rätt motstånd i skolan. De klarar av att ge det hemma men..

  • Anonym (?)
    AHAS skrev 2024-04-21 18:44:28 följande:
    avundsjuk...gå och brinna bort dig här ifrån... Det här inlägget till ej rasista svenskar...
    Say what? Tydligen känsligt. Varför ska det alltid dras rasistkortet?
  • Anonym (?)

    Har en särbo som möter många sär och underbegåvade barn i jobbet. Läggs så mycket mer resurser på under än på sär. 
    Många lärare kan hantera under men inte över, de vet helt enkelt inte hur de ska bemöta dessa barn,

  • Anonym (?)
    Anonym (Haha) skrev 2024-04-21 22:05:24 följande:
    Det finns inget i ts som tyder på att barnet är särbegåvat. Det är sannolikt enbart en relativ skillnad i hemmet.
    Är ju ofta en överskattning.
  • Anonym (?)
    Anonym (Också) skrev 2024-04-21 22:24:13 följande:
    Grattis, så fint att veta att det fortfarande finns särbegåvade barn! :)
    Hur är det med social skills med andra barn? Har han ingen diagnos på autism? Om nej, då ni kan fundera, om det finns misstankar eller han har, bättre nej. 

    Min son är också sådan, han är 6 år (läser och skriver fritt och flytande från 2 och halv-3 år), räknar stora siffror (+, -, :, x), kan 3 språk flytande. Han har specielintressen i teknik, kosmos, programmering osv. i alla detaljer. Hans minne är otrolig bra med pyttelite detaljer. Men han har lite svårigheter med sociala kommunikation med andra barn, han är trevlig, artig, men själv inte leker med andra barn så mycket. Bara om det finns 1 eller 2. Vi hade utredning på BUP för autism spektrum och han gjorde olika tester där visades att han har mycket högre intellekt och logik än jämnåriga barn. 

    Så, han fick diagnos för högfunktionell autism (tidigare Aspergers). Han ska börja nollan i augusti och vi också tänker hur ska det bli. Första 4 klasser för honom ska vara så lätt, men vi vill inte att han hoppas till äldre klassen, för att han har problemer med sociala skills.
    Så också med min särbos "lilleman" Överbegåvad men med ett gäng bokstavskombos. När han var liten så fanns kontakt och intresse men sedan . noll.
    Är väl lite i sin egen värld tyvärr. Att vara särbegåvad kan ju också innebära att du missar rätt mycket annat tyvärr.
  • Anonym (?)
    AHAS skrev 2024-04-21 22:49:12 följande:
    Tack så mycket att du delar med sig er erfarenhet om ert fint duktig son...Min son har bra social skills, har kompisar som oftast delar med honom samma fotboll intresse men inget särkilt man kan säga. min räddsla att han ska hoppa over genom att han är barnsligt..Våran dotter äldre än han bara 1,5 år så går hon på 4 åk men hon är väldigt mogen och självständigt..hon klarar sig väldigt bra med jobbiga elever...min son har inte klagat nångån av jobbiga elever men ändå är jag försiktig om han inte skulle klara sig med äldre barn...så föredrar jag att ta andra vägar istället för att hoppa over...All lycka till ert duktigt son...
    Jobbigt med språket verkar det. Hoppas ni skaffar hjälp till ert barn så barnet kan gå framåt. Vet att jag tjatar om språk men det är grundläggande.
  • Anonym (?)
    Anonym (Ytlig) skrev 2024-04-22 18:19:49 följande:
    Det verkar vara du som är ytlig, sett till ditt inlägg ifråga.
    +1 på den. Verkar vara väldigt viktigt att hävda sig med ytliga tillgångar.
Svar på tråden Mitt 9 årig barn är GENI