Inlägg från: FiaLisannnN |Visa alla inlägg
  • FiaLisannnN

    Vart går gränsen för höginkomsttagare?

    Zouxman skrev 2024-04-08 22:04:20 följande:

    Enligt SCB så är medianlönen 34200kr i månaden. Borde man inte utgå från det och definiera medelklassens mitt exakt där, sen efter det titta på hur stor avvikelse man kan godta och fortfarande kunna identifiera sig som medelklassen. Taket på medelklassen blir då starten på höginkomsttagare och botten av definitionen starten för låginkomsttagare. 

    5k upp och ner? Medelklassen är med andra ord folk som tjänar mellan 29.000 - 39.000kr per månad. Över = höginkomsttagare,  under låginkomsttagare. 


    Så enligt dig så tillhör man överklassen om man har en lön över 39000? Tillåt mig att asgarva. Skrattande
  • FiaLisannnN
    Zouxman skrev 2024-04-09 07:13:34 följande:
    Jag menar egentligen mer att det som styr är medelklassens lönespann. Jag tror inte en person som tjänar 30k per månad upplever att de är i samma samhällsklass som en som tjänar 50k per månad. En höginkomsttagare måste bedömas mot den stora massan, och den stora massan tjänar i spannet 29-39 k per månad.
    Överklass och höginkomsttagare är två skilda begrepp.  Du blandar dessa hejvilt och det är väldigt svårt att begripa vad du egentligen menar. De flesta höginkomsttagare tillhör medelklassen. Sen finns det såklart nyanser även där.
  • FiaLisannnN
    Anonym (F) skrev 2024-04-09 20:30:51 följande:
    Vattenfall  agerar på en konkurrensutsatt marknad. De hittar inte på priset som ger bra vinster. De tjänar dessutom pengar på andra saker än el till slutkunder. Deras aktieutdelning till sin ägare (staten) är helt i linje med vilket aktiebolag som helst i den storleken. Statliga bolag agerar som kommersiella bolag. Läs Riksrevisionens rapport om Vattenfalls uppdrag så är det kanske lättare att förstå.
    Tror inte nollan du citerar är särskilt bevandrad med vare sig rapporter eller information som bidrar till honoms/hennes allmänbildning.
Svar på tråden Vart går gränsen för höginkomsttagare?