Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Fyfan så usla politiker vi har!

    OlgaElvira skrev 2024-03-28 17:05:29 följande:

    När man är missnöjd med de politiker som finns på listorna så bör man ta tag i det själv, tillsammmans med andra som tycker lika. Ställ upp som kandidat, starta nytt parti, Starta organisation kring de frågor som du anser viktiga. Att bara gnälla på nätet brukar inte ge särskilt mycket


    Det finns många småpartier men de når inte ut. Det finns många fritidspolitiker långt ner i partistrukturerna med vettiga åsikter men de kommer aldrig att kunna klättra i ett etablerat politiskt parti.

    Frågan är om inte valsystemet borde göras om så att vi istället för att rösta på partier röstar på personer. Personer som till skillnad från dagens ansiktslösa namn på någon valsedel blir direkt ansvarig inför sina väljare.
  • nattuw
    Xenia skrev 2024-04-01 15:28:30 följande:
    Vi kan redan dag kryssa för de vi gillar på valsedlarna.
    Vilket i praktiken inte betyder något.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-04-07 13:54:19 följande:

    Jag tror inte att du har förstått syftet med utjämningsbidraget.


    Syftet med utjämningsbidraget är att Stockholm skall kunna ta pengar från Kiruna (LKAB) och ge till Malmö för att väljarna i Malmö inte skall sluta rösta på Socialdemokraterna.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-04-08 16:10:13 följande:
    kul.. eller inte.
    Nej det är inte kul att företagsvinster plockas ut ur Norrland för att användas till socialbidrag i Malmö.

    Att vissa tycker att de som bor i Norrland borde vara tacksamma för sina allmosor eftersom de trotts allt inte har mer än 25 mil utan kollektivtrafik till sin närmsta vårdcentral är en del av den norrländska verkligheten.
  • nattuw
    Xenia skrev 2024-04-09 01:28:03 följande:
    Det är klart att det har, om tillräckligt många kryssar för en person så betyder det att den åker upp på listan och kan komma in.
    Nej, det är fortfarande ansiktslösa namn. De flesta har ingen aning om vad deras representanter i riksdagen heter eller hur de ser ut. Det finns till och med valsedlar med bara ett partinamn. Systemet är inte och har aldrig varit anpassat för personval.
    Xenia skrev 2024-04-09 01:28:03 följande:
    Om inte fler personkryssar så betyder det att de inte känner till personerna närmare. Vilket också skulle bli ett problem om man röstade på personer istf partier, som någon föreslog.
    Det skulle inte vara ett problem om man gjorde om systemet till ett personvalssystem. Då skulle kandidaterna bli tvungna att göra sig kända i sin valkrets.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-04-10 08:07:39 följande:

    Om du hade varit bättre påläst hade du känt till att i norra Sverige får 100% av kommunerna utjämningsbidrag. Pengar från gruvorna, energin och skogen i norr betalas således tillbaka men det bekymrar förstås inte dig som bara fokuserar på din politisk agenda.


    Om du läste vad jag skrev så har jag redan tagit upp att en del av vinsterna som plockas ut ur Norrland går tillbaka som allmosor efter att Malmös socialdemokratiska väljare fått sina bidrag.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-04-11 19:21:04 följande:
    Att du pratar om allmosor visar tydligt att du inte vet vad du snackar om. Norrlandskommuner ligger i topp när det gäller utjämningsbidrag per capita. 
    Vilket inte ändrar på det faktum att företagsvinster från Kiruna betalar bidragen för Malmös socialdemokratiska väljare.
  • nattuw
    Anonym (jag) skrev 2024-04-25 16:36:49 följande:
    För övrigt har du fortfarande inte förklarat på vilket sätt du menar att det är en bra idé att en en obildad politiker tar beslut om saker hen inte förstår sig på? 
    För att vissa av oss vill leva i en demokrati och i en demokrati är det folkvalda politiker som tar de slutgiltiga besluten.
  • nattuw
    Padirac skrev 2024-04-28 10:37:46 följande:
    Svensk demokrati fungerar inte på det sättet du föreställer dig.
    I en demokrati så är det de folkvalda som tar de beslut som påverkar samhället. Att vissa tjänstemän öppet säger sig strunta i demokratiskt tagna beslut eftersom de inte delar den sittande regeringens åsikter är ett direkt angrepp på demokratin.
  • nattuw
    Padirac skrev 2024-04-29 18:21:21 följande:

    Såväl politiker som tjänstemän måste följa lagar.


    Skillnaden är att politikerna stiftar lagarna och har därmed även mandat att ändra lagar. Vilket inte gäller tjänstemän. En annan skillnad är att i en demokrati är politikerna ytters ansvarig inför folket vilket inte gäller de tjänstemän som inte väljs av folket.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2024-05-01 23:46:08 följande:

    När man säger sig vilja ha fler med utländsk bakgrund, gärna även kvinnor i debatten, politiken e.t.c. så är det inte sällan mest av symboliskt värde eller att den inbjudna även måste ha "rätt" åsikter för att platsa.

    youtube.com/clip/Ugkxib6UM-0r_mWE8ygiFSZcHb1wPNXhX0NX


    För vissa är hudfärgen eller könet blir viktigare än individen. När sedan en person inte tycker som de borde tycka baserat på sin hudfärg eller sitt kön så blir det för vissa väldigt svårt att hantera.
Svar på tråden Fyfan så usla politiker vi har!