Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    ”Influenser” som lämnar sina barn på förskolan

    Jag ser inget problem med det? Det är ju deras jobb och de tjänar pengar på det. 

    Att du tycker att det ser ut som att de sitter på cafe och roar sig medan de egentligen gör reklam för ett cafe, för kläderna de har på sig, för något sminkmärke etc samtidigt och tar 100 olika bilder innan de får en bra bild. Detta ser ju inte du. 

    Det är bara att hacka i sig att influencer är ett yrke och är man yrkesarbetande har man rätt till barnomsorg. 

    Det är bara att starta ett eget instagramkonto om du känner dig avundsjuk på deras situation. Då kommer du nog se att det inte är så lätt att tjäna en månadslön på det sättet. 

  • Mrs Moneybags
    Anonym (maten) skrev 2024-03-26 13:23:34 följande:
    Om man jobbar och betalar skatt så har man rätt att nyttja offentlig service. Hur är det inte ett jobb att sitta i en styrelse eller äga bolag? 
    Alla jobb som någon kan uppfatta som roliga är egentligen inte jobb enligt vissa.

    Det är bara jobb om man jobbar i fabrik med stämpelklocka och står vid löpande bandet dag ut och dag in. Ve o fasa att man skulle ha kul på jobbet! Eller tjäna jättemycket pengar! Då ska man inte tro att man har rätt till barnomsorg. 
  • Mrs Moneybags
    Tom Araya skrev 2024-03-27 03:31:04 följande:
    Som jag sa tidigare, det är inte att man jobbar, är förälder eller betalar skatt som ger den rätten, utan det är medborgarskap och behov. Det är medborgare med behovet som ska få exempelvis barnomsorg, bostadsbidrag, sjukvård e.t.c, inte de som saknar behovet.

    Nej, det är inte per automatik ett jobb att äga bolag eller sitta i styrelser för bolag och föreningar. Att bara dyka upp på ett fåtal möten per år motsvarar inte kraven för att det ska betecknas som arbete. Många styrelseuppdrag är inte ens betalda.

    arbete | SAOL | svenska.se

    jobb | SAOL | svenska.se
    Nu är det ju inte bara medborgarskap och behov som avgör. 
    Alla barn över 3 år har t ex rätt till förskola, så det är andra saker som avgör också. 

    De flesta influencers och andra egna företagare ägnar många långa timmar åt sina jobb och därmed är behovsdelen uppfylld. 

    Så intressant att många inte anser att influencer är ett jobb, trots att de inte har en aning om vad det egentligen innebär. Det är ungefär som att vara social media manager, fast för sitt eget varumärke istället för någon annans. 
  • Mrs Moneybags

    Tror dessutom att det räcker med att vara folkbokförd i Sverige för att ha rätt till förskola, man behöver inte vara svensk medborgare. 

  • Mrs Moneybags
    Anonym (Påsk imorgon) skrev 2024-03-28 09:31:27 följande:
    Tyvärr så borde instagram inte finnas alls, influenser förstör samhället, så smutsiga människor som förtjänar att bli hemlös sen så kan dessa söka jobb på restaurang istället 
    Jaha. Nu är det ju inte jag som har kommit på det yrket, så du får klaga hos någon annan. 
Svar på tråden ”Influenser” som lämnar sina barn på förskolan