• pippi12345

    BF december 2024 - liten grupp

    Plussade precis och har nu bf 3-4 december. Så spännande! 🤩

    är sedan tidigare med i en fb-grupp för specifikt bf-månad med syskonet med över 2000 medlemmar och en annan facebookgrupp som enbart har 50-70 medlemmar. Målet med denna grupp är att så småningom gå över till fb-grupp i en mindre skala på typ 50-70 pers och att inbjudan sker via meddelandeförfrågan här på familjeliv, detta För att länkarna till fb-gruppen  inte ska ligga öppna för allmänheten och därmed kan man skydda anonymiteten. 


    detta är ett önskemål från min sida och hoppas det kan upprätthållas :) annars finns ju allltid grupper som skapas på fb som är mindre anonyma och har ett högt  antal medlemmar 

  • Svar på tråden BF december 2024 - liten grupp
  • setfire

    Har letat efter en sån här tråd då jag med mina två första barn ventilerade på ett annat forum och tycker det är så kul att ha resan dokumenterad någonstans, och självklart för att skriva av sig lite/höra andras historier Hjärta

    Jag är 35 år och har två barn som fyller 9 och 5 år i september. Jag plussade för en vecka sedan och tog cb som visade 2-3 veckor. Har så oregelbunden cykel så det är svårt att veta vad just denna skulle varit, men räknar jag på mitt snitt på 35 dagar bör jag vara i vecka 7 nu (6+?). 


    Detta var inte planerat egentligen, vi hade inte hunnit ta pratet om en trea, samtidigt har jag känt att blir det en trea är det inte hela världen, även om jag är jättenöjd med två. Jag har tyckt bebistiden varit jättejobbig, särskilt med tvåan då även första barnet var otroligt mammigt och jag räckte inte till, jag sov knappt och det var allmänt kaos. Jag vet inte om jag var deprimerad men åtminstone mådde jag väldigt dåligt psykiskt och hade massor av ångest/panikångest. Så jag har inte varit så sugen på att gå igenom det en gång till och oroar mig redan för hur det ska bli då mina två barn jag har idag båda två är så otroligt mammiga. Men denna gång får vi jobba på bättre lösningar så pappa kan få ta mer plats, det vet jag nu är jätteviktigt. 


    Har varit lite orolig även över graviditeten nu, mår mycket bättre än i mina andra två graviditeter. Då mådde jag väldigt illa, nu är jag mest trött, har huvudvärk ibland, känner av i livmoder, hungrig och törstig samt yr ibland , men egentligen inget särskilt. Samtidigt kanske symptomen kom senare med de andra, minns inte exakt vilka veckor sommar värst men tror illamåendet kom redan v 6-7 med första och höll på till över v 20, med andra var det mildare men kräktes varje morgon typ v 8-20 nånting. Vi får väl se, vill helst inte må illa men då det varit mitt starkaste symptom de andra gångerna hade det på nåt viss känts tryggt, hehe. 


     

  • Kvinnan97

    Jag följer gärna med här om allt går vägen! Jag är 26år och har en son född mars-23. Jag plussade igår har bf runt 27/12 så allt är fortfarande väldigt nytt men otroligt välkommet! 


    hakar gärna också på i en fb-grupp! 

  • hajkansa
    pippi12345 skrev 2024-04-20 17:24:26 följande:

    välkomna alla nya! Om någon här vill vara med i facebookgruppen som finns så skriv ett meddelande här i tråden och skicka sedan ett meddelande till mig :)


    jag vill gärna va med! :)
  • Amandalinneaa

    Hej Allihopa, hoppar in här jag med! Är 33år och har ett barn sen tidigare som fyller 4 i augusti. Har längtat och försökt efter ett syskon länge och är nu äntligen gravid. Inga missfall eller något under tiden vi försökt (till och från i över 2 år). Så hoppas den här grav vill stanna :) Har Bf den 8/12 men har inte varit på inskrivning ännu så det blir spännande att se om det är något därinne!

    Symptomen hittills är framförallt stora, svullna och ömma bröst, känner mig tröttare än vanligt, tror jag börjar känna av lite smått illamående och har haft rätt ihållande molvärk i tjejmagen sen en vecka tillbaka ungefär :)

    När började erat illamående ni som känt av det med denna grav och tidigare?

  • Anonym (Lätt som en plätt)

    Nu börjar illamåendet dra igång ordentligt. Det enda som hjälper är att äta och jag har redan gått upp nästan 4kg. Var "bara" några kilon överviktig i början av graviditeten vilket inte var så farligt med tanke på att mitt äldsta barn är ett år. Men min oro är att det kommer dra iväg som vid grav #1 då jag gick upp 28kg och fick havandeskapsförgiftning. Småätandet mot illamåendet känns som ett nödvändigt ont, däremot har jag ingen specifik craving. Några tips, eller andra som har liknande bekymmer?

  • SIW89
    pippi12345 skrev 2024-04-20 17:24:26 följande:

    välkomna alla nya! Om någon här vill vara med i facebookgruppen som finns så skriv ett meddelande här i tråden och skicka sedan ett meddelande till mig :)


    Hej! är helt ny på familjeliv, dock varit en flitig läsare länge! ;) 
    Är snart 35 år och väntar första barnet. Vill gärna också vara med i fbgruppen :) 
  • Startingover

    Åh! Jag har varit lite oaktiv här för jag hade en blödning för två veckor sen, och efter det var jag helt övertygad om att jag hade fått ett MF/MA.
    Men idag var jag på ett tidigt ultraljud och den lilla grodan i magen mår jättebra och har ett litet hjärta som slår! Så nu vill jag gärna gå med i facebookgruppen! 

  • Ullabellan

    Vad skönt att det såg bra ut för dig startingover, jag har/hade en blödning idag och känner mig väldigt oroad. jag hoppas på samma utfall som för dig. Har bokat tid för vu. 

  • Jempa88

    Hej. Jag vill gärna vara med, är nyligen 36år fyllda och har en 18årig son sen tidigare. :) Har bf runt 24e december så är i vecka 5, fin liten julklapp hoppas vi på.


  • Anonym (Jennie)
    pippi12345 skrev 2024-04-20 17:24:26 följande:

    välkomna alla nya! Om någon här vill vara med i facebookgruppen som finns så skriv ett meddelande här i tråden och skicka sedan ett meddelande till mig :)


    Jag går gärna med i facebookgruppen :) Skriver meddelande.
Svar på tråden BF december 2024 - liten grupp