Inlägg från: Lollo5863 |Visa alla inlägg
  • Lollo5863

    BF december 2024 - liten grupp

    Hallå :)
    Jag hoppar in här jag med.
    Jag och min man började försöka i april förra året. Jag blev gravid både i maj och i juli där båda graviditeterna slutade i tidiga missfall. Idag, 8 månader sedan sista missfallet en dag efter beräknad mens så visade det digitala testet äntligen att jag är gravid!

    BF 10 december.  Och även om det är chock och glädje nu så är jag så oerhört orolig att inom två veckor kommer jag ha fått missfall igen, precis som de andra två gångerna. Men jag hoppas hoppas hoppas!

  • Lollo5863

    Går in i vecka 5 idag (4+0) och i mina två tidigare graviditeter är det i denna vecka jag fått mina missfall, så nu är jag riktigt nojig.
    Lätt ömmande bröst och jag kissar ofta vilket jag läst är vanligt kring den här tidpunkten. Men igår och idag har jag även ibland känt av en form av magknip, som lättare mensvärk. Inte hela tiden, men då och då. Är det här något som ni andra också känt av?

  • Lollo5863
    pippi12345 skrev 2024-04-02 12:25:16 följande:

    Har lätt mensvärk men inte så att jag behöver ta någon Alvedon eller så. Känner av lite då och då och mest som att det svider och molar. Tänker att det är tecken på att livmodern växer, om man tänker på hur stor den ska bli så är det inte så konstigt att man har växtvärk 🙈 är bara orolig för att det ska accelerera och göra jätteont för det kan ju vara tecken på utomkveds eller missfall. Så så länge jag inte behöver ta Alvedon pga värken så är jag glad att man känner av lite växtvärk. 


    Samma här med värken. Är också oerhört trött (men vaknar ändå rätt ofta på natten) Du är ju exakt en vecka före mig, har du haft känningar av molvärk hela veckan?
  • Lollo5863
    Ullabellan skrev 2024-04-03 06:33:29 följande:

    När ni skriver exempelvis vecka 5 (4+0) vad innebär det egentligen? känner mig otroligt novis gällande det här. förresten har ni bokat tid hos barnmorskan för inskrivning än? Jag är nästan rädd för att göra det och sedan behöva avboka. 


    Du räknar vilken vecka du är i från och med första dagen du hade din senaste mens. Jag är tex idag i vecka 4+1, vilket blir då vecka 5. jag har alltså påbörjat den femte veckan. Ett stort tips är att ladda ner exempelvis appar som preglife och liberoklubben. Där blir det tydligt vilken dag och vecka du är i.

    Jag tänkte ringa till en mvc nästa vecka.
  • Lollo5863
    Anonym (Jennie) skrev 2024-04-03 12:58:58 följande:
    Pratade också med kvinnohälsan idag. Har fyllt i hälsodeklarition. Fått tid till den 25/4. Brukar alltid höra av mig så fort som möjligt :)
    Då jag fått missfall under vecka 5 mina båda tidigare graviditeter så vågar jag helt enkelt inte höra av mig till mvc förrän denna vecka passerat. Bortsätt från det tycker jag det låter klokt att höra av sig så tidigt man kan :)
  • Lollo5863

    Idag är jag inne i vecka 4+2 och testade ett digitalt graviditetstest för andra gången. I lördags stod det Gravid v 1-2 och idag stod det Gravid v 2-3.

    Så det kändes oerhört bra att det då iaf verkar gå åt rätt håll. Ska jag våga ringa mvc? (missfallet i juli var i vecka 4+4)

  • Lollo5863
    Startingover skrev 2024-04-03 22:35:38 följande:
    Ja det ska jag. Om vi inte gör moderkaksprov direkt, vi har inte riktigt bestämt oss än. Det var på NIPT förra gången som det upptäcktes att mitt barn hade avvikelser, och efter det gjorde vi en sen abort. Denna gången får vi NIPT gratis.. 
    Åh vilken jobbig situation det måste ha varit och tufft beslut! <3
  • Lollo5863
    bohuspärlan skrev 2024-04-06 20:29:26 följande:

    Hej!

    Jag hoppar gärna in i tråden. Plussade i fredags och är beräknad 13 december, enligt appen. En liten luciabebis, det känns fint! Jag är nog allt lite chockad över plusset, men efterhand känns det helt självklart och spännande. Det här blir vårt andra barn, om allt går vägen 🤞 I dagsläget har jag inga symptom, men om jag minns rätt så är det bara en tidsfråga innan illamåendet sätter in?

    🌷


    Stort grattis!!
    Enligt appar har jag bf 9e eller 10e. Så vi är nära:) Det här blir mitt första, men jag känner av molande värk så som lättare mensvärk, tack och lov inget illamående och det håller jag naivt tummarna för att det ska hålla i sig :) 
  • Lollo5863
    nellys skrev 2024-04-07 21:28:28 följande:

    Hänger gärna på här! 😊 Plussade för snart 2v sedan och har bf 3/12! V. 5+4 idag. Blir andra barnet, första är 3 år gammal. Har lite symtom som trötthet (men kan vara att jag slutat med kaffe också) och så är jag ett känslomässigt vrak haha. Skitarg ena sekunden och ledsen nästa. Typ pms deluxe haha. Känns läskigt såhär tidigt, hoppas allt går bra. Lite svårt att ta in innan man varit på första ultraljudet... 


    Stort grattis!!
    Första barnet här. Är i v 4+5 idag och håller med dig om att det är läskigt innan ul.

    Såg att några nämnt sin ålder. Jag är 35, om allt går som det ska så är jag 36 när ungen beräknas komma:) 

    Håller verkligen tummarna för att som verkar blöda lite. Förhoppningsvis är det bara vanliga, oskyldiga blödningar som många verkar få under graviditet. 

  • Lollo5863

    Vecka 4+6 idag.
    Vaknade vid 07.30 och kände mig lite dålig. Lite ont i halsen men framförallt lite tung i huvudet med ett irriterande illamående som vägrar försvinna. Jag har försökt äta lite men det känns bara som jag ska spy.

    Tänkte gå ut på en lunchpromenad snart och hoppas det kan hjälpa. Är det såhär gravid-illamående känns? eller är det för tidigt??

    Och vad skönt Jennie, att det rosa försvunnit!:)

  • Lollo5863

    Har varit på resande fot med min chef.
    Igårkväll skulle vi äta middag på hotellets restaurang. Vi båda gillar bubbe och brukar alltid efter en lång dag på resande fot njuta av minst ett glas tillsammans. Jag hade sagt tidigare att jag inte kände mig helt 100 % (tänkte att jag kan skylla på det när jag inte beställer in alkohol till middagen). men hon hade gått ner före mig och förbeställt två varsina glas cava för att fira att vi hade haft en så pass bra dag.

    Jag vågade inte säga något så jag drack upp glaset och kände samtidigt sådan oerhörd ångest, ungefär som om jag med flit misshandlade den lilla lilla ärtan i magen (var i vecka 5+0 igår). Efter det glaset ville hon köpa in vin, men då sa jag att jag inte vågade dricka mer pga att jag som sagt inte mådde så bra, och drack vatten till maten.

    Borde jag ha gjort något annorlunda?! Har sådan rejäl ångest. Ringde min man efteråt i ren panik. Han tyckte att jag överdrev och istället borde se det som ?det sista glaset på förhoppningsvis flera månader?. Jag försöker tänka så, men jäklar vad dålig jag känner mig. (Första barnet så jag vet inte alls hur strikt/lätt man ska vara med allt, så jag har inte vågat chansa på något sedan jag plussade).

  • Lollo5863

    Jag har bokat in tidigt ul 26/4 pga att jag vill lugna oron lite eftersom jag haft två tidiga missfall. Då kommer jag vara i vecka 7+3. 

  • Lollo5863
    Maddusch skrev 2024-04-14 16:45:22 följande:
    Hej på er🙂
    35 år och gravid i vecka 4+4 med mitt första barn efter 7-8 månaders försök.
    Har svårt att vara helt glad för graviditeten när det är så tidigt. Är sååå himla orolig för att det inte ska gå vägen. Försöker vara positiv och arbeta med mina tankar och känslor men det är svårt fast jag vet att jag inte kan påverka något🥺
    Gjorde inte saken bättre när mina symptom som illamående, halsbränna, känsliga bröstvårtor totalt försvann igår efter att dem avtagit under 3 dagar. Någon som upplever/upplevt samma?
    Har symptomen kommit tillbaks?
    Har iaf bokat privat ul 2 maj för att kolla så allt ser bra ut. Men 2,5 vecka känns ju som en evighet🤪
    Stort grattis!! Det blir första för mig med:)
    har tyvärr inte upplevt det som du nämner med symptom som kommit och gått, men som jag förstår det så känner vissa inte ens av någonting i början, så det kanske kommer tillbaka lite senare?

    Ligger lite före dig (5+6 idag) och har bokat in första, tidigt ul nästa fredag. Förstår din oro helt och att man bara vill att tiden ska gå snabbt nu. 
  • Lollo5863
    liljaa skrev 2024-04-26 22:31:47 följande:

    Hur mår alla? 😊
    Tycker det blev så tyst i här inne, hänger ni i FB gruppen istället? 😅
    Tycker det är skönt och läsa om andra som också är gravida och har bf samma månad. Gör att man inte känner sig så ensam. Bara sambon och bästa kompisen som vet ännu. ???? Har ni börjat berätta? Och ni som redan har barn, hur tänkte ni berätta för nära och kära? Eller hur har ni berättat tidigare? 😊


    Hallå:) är med i fb-grupp som gjort att man blivit mindre aktiv här. Jag är i vecka 7+4 och var igår på tidigt ul där vi fick veta att vi väntar tvillingar. Kom som en oerhört stor chock. Min man filmade allt och allt man hör är att jag säger: nej nej nej nej nej 😂

    Nu när det gått över 24 timmar sedan vi fick reda på det så har det lagt sig och nu känner jag mig istället peppad och tacksam:)
Svar på tråden BF december 2024 - liten grupp