Inlägg från: mammaatillen |Visa alla inlägg
  • mammaatillen

    BIM april 2024

    Hoppar in här jag också ☺️


    10/4 Lusse88, första barnet, femte försöket.
    11/4 Sand13, 5e barnet (första för sambon), fjärde försöket.
    12/4 MacBookpro, första barnet, 13 försöket
    14-15/4 Fancyr, tredje barnet, sambons första, 5e försöket.
    15/4 Mariiiak94, Första barnet, 8:e försöket.
    16/4 Nostalgitripp, tredje barnet, 3e försöket
    18/4 Mammaatillen, andra barnet 5e försöket.
    18/4 Morticia91, första barnet 4de försöket
    20/4 Juliab, andra barnet, 9e försöket, ett X
    20/4 amiilee, första barnet, 13e försöket 
    26/4 Femman, 5e barnet, 2a försöket.
    27/4 nathaliej97, tredje barnet, 4e försöket.
    27/4 henna92, andra barnet, 1.5 års av försöket.
    29/4 Lugnoro, 1:a barnet, 2:a försöker efter missfall
    29/4 Syskonlängtan, 2:a barnet, 3:e försöket (2:a efter missfallet i januari).

    Har sedan innan en son född 2017, blir andra barnet  nu fast med en annan partner. Jag och nuvarande blev gravida en gång 2020 som tyvärr slutade i MA och vi försökte inte bli gravida något mer efter det förens nu!

    Jag har ej tagit ÄL-tester eller tempen under några av dessa månader vi har ?försökt?. Vi har mest försökt ta det lugnt och inte tänkt så mycket på det och sagt att det händer när det händer (lättare sagt än gjort för min del) 😅 har endast använt mig av appen Flo där jag loggar min mens och vet på ett ungefär när jag har ÄL. Sen kollar jag alltid mina flytningar när dom blir äggvite-aktiga vid ÄL osv.

    Enligt appen är jag på ÄL+2 idag, BIM-11. Har en regelbunden cykellängd på ungefär 30-32 dagar. Tänker vänta med och testa tills BIM om inte mensen kommer innan dess! 

    Haft lite molande värk i tjejmagen igårkväll och nu ikväll. Vet ej vad det kan innebära har aldrig haft så mellan ÄL och mens. 😅
  • mammaatillen

    Hej alla! Idag är jag på BIM-7 ÄL+6, inga symtom på grav alls. Inte ens någon PMS har dykt upp som det brukar denna månad. Brukar ha ganska känslosam och jobbig PMS 8-9 dagar innan mensen som går upp och ner men har mått toppen faktiskt denna gång.

    Kommer inte våga börja testa än, man blir ju bara besviken på alla negativa tester!

    Hur går det för er andra? Någon som börjat testa än?😊

  • mammaatillen

    Känns så skönt att man inte är ensam, att vi är flera i samma sits! Jag tror inte jag kommer testa förens mensen uteblir. Har varit så stressad och besviken tidigare månader att jag gott kan vänta och minska på besvikelserna, räcker med en besvikelse typ 😅

  • mammaatillen
    Sand13 skrev 2024-04-11 20:10:58 följande:

    Läste precis i den stora rosenrot tråden här på familjeliv. Alltså typ alla blir ju gravida på första försöket med rosenrot. Även dom som försökt länge utan et. Blev verkligen hoppfull efter att ha läst om rosenrot. Denna cykeln gick jag all in med rosenrot, började på mensens första dag, som man ska. Mensen varade i 5 dagar, alltså kortare än vanligt för mig. Vilket andra kvinnor oftast också upplevde med rosenrot. Folk fick tidigare och tydligare ägglossning med rosenrot. Min mens slutade för två dagar sedan, är bara på cd7 nu och vanligtvis känner jag inget så tidigt i cykeln! Men, idag har jag tydliga äl-känningar i BÅDA äggstockarna, vilket aldrig händer annars, jag känner bara i ena äggstocken varje cykel. Jag tror ju dock inte det är ägglossning exakt nu redan, men något börjar definitivt hända i äggstockarna redan nu. Spännande! Många fick tidigare äl än vanligtvis, vissa redan cd8-cd10. Jag har vanligtvis sen äl, tidigast cd18. Så att det känns att äggstockarna jobbar redan cd7 känns häftigt :) Jag äter Life's egna rosenrot, två om dagen. Detta är första cykeln jag testar rosenrot. Men vågar inte hoppas för mycket för jag har inte mycket tur här i livet hehe. Får jag ägglossning inom cd12 så har jag BIM nu i april. Men kommer bekräfta med äl-tester också. :)


    Men Gud vad häftigt! Jag åt rosenrot en del förr pga andra orsaker, men vet att det är bra till mycket! Vad spännande hoppas verkligen du får en tidig ÄL nu då så du slipper vänta så länge till 😍
  • mammaatillen

    ÄL+8 för mig idag och BIM-5, har bara ett dyrt clearblue test hemma som är till för att börja testa med på BIM dagen så kommer inte börja testa något än hehe..även om man blir allt sugen att klicka hem billiga tester igen 😂

    Ni andra? Har ni börjat testa nått? Hur ligger ni till i cykeln?😊

  • mammaatillen

    Nathaliej97: Tack! Jag håller tummarna för dig och alla er andra också! När jag har ÄL-flytningar så brukar det oftast bara vara under 1 dag, men det skiljer sig ibland från månad till månad. Vet att jag någon gång inte fick såna flytningar alls men jag fick ändå min mens så ägglossning måste ju ha skett ;)

    Anonym (fundersam): Förstår dig precis, det är inte alls roligt med den där ovissheten! Har du någon app du kan använda dig av? Kanske får du bättre koll på din cykel om du loggar mens och ägglossning? Jag använder mig av appen FLO, sen finns naturalcycles också, men jag använder inte den då jag testat att tempa förut och mådde inte alls bra av det pga stress. Men det är många som älskar naturalcycles! Jag hade också älskat det som preventinmedel men inte för att just bli gravid ☺️


    Idag är jag på CD27, ÄL+9, BIM-4! Tyvärr har jag noll symtom på varken graviditet eller mens. Så slösa mitt sista graviditetstest har jag en känsla av att jag inte kommer behöva göra denna månad. Innan mens brukar jag ha torra eller väldigt kompakta flytningar, nu har jag NOLL flytningar, helt snustorrt 😂 och vid graviditet har man ökade krämiga vita flytningar?

    Sen har jag alltid innan mens: PMS humör, illamående, molande värk i tjejmagen och extremt ömma och svullna bröst. Precis såna vanliga graviditets symtom så det är varje månad lite spännande åtminstone att känna nånting, men denna månad har jag som sagt noll symtom. Inga alls! Så tråkigt haha..

    Ni andra? Vad har ni för symtom? Hur ser flytningarna ut och är det någon som vågat testa än?

  • mammaatillen
    Heybae skrev 2024-04-14 15:37:30 följande:

    ÄL+11 idag, mensen är beräknad imorgon.
    Såhär ser min temp kurva ut och mitt graviditetstest (inte morgonurin),  vet inte om jag anar en skugga eller jag inbillar mig? 

    Oj så dålig kvalite det blir.


    Jag kan ana ett streck! Testa igen imorgon med morgonurin så kanske det är tydligare, vi får hoppas!
  • mammaatillen

    CD 29, BIM-3, ÄL+10 😅 idag har jag varit mer känslig, gråtit och känt humöret stiga..har även mått lite lite illa under dagen och nu på kvällen. Har även haft jobbig hunger idag trots att jag äter o äter. Men som jag tidigare skrivit så har jag alltid liknande symtom innan mensen! Så man vet aldrig😩

    Ni andra? Några symtom?

Svar på tråden BIM april 2024