Inlägg från: nathaliej97 |Visa alla inlägg
  • nathaliej97

    BIM april 2024

    Jag ska enligt app ha ägglossning tisdag. Men, blöder fortfarande och är på mensdag 9.. hoppas det är över imorgon! Ska ta ägglossningstest för att dubbelkolla och se om den kommer när appen tror. Brukar bara blöda 4 dagar, vet inte varför denna blev så otroligt långdrage.. 



    BIM april 2024:

    1/4, Lusse88, 1a barnet, 5e försöket.
    2/4, nathaliej97, tredje barnet, 3e försöket. 

  • nathaliej97
    Lusse88 skrev 2024-03-17 11:47:48 följande:

    Alltså en fråga:
    Min sambo råkade komma i mig i doggy stående nyss. Vi brukar inte göra det stående. Utan vi brukar ligga ner så det inte rinner ut direkt. Men nu rann det ut :( Och efter han har kommit så kan han inte komma på minst ett dygn igen. Och jag har ägglossning typ nu/närsomhelst, känns det som. Är det kört nu? För det rann verkligen ut...


    Hade inte hakat upp mig på det. Ingen av mina barn har blivit till i en position där vi medvetet legat kvar på något sätt, utan har haft sex och sen direkt gått till toaletten/ duschen.
  • nathaliej97
    Anonym (Syskonlängtan) skrev 2024-03-17 10:16:05 följande:

    Har loggat min mens och ägglossning i appen Flo sedan oktober och har stämt klockrent. Kanske diffat på en dag möjligen. Men nu verkar ägglossningen blivit helt förskjuten?!


    Jag skulle ha haft ÄL igår men enligt digitalt ÄL-test visar det negativt. Inte ens en blinkande smiley. Så märkligt alltså. Min menstruationscykel har alltid varit regelbunden och ÄL har varit ca 14 dagar efter mensens första dag. Däremot försökte vi bli gravida förra månaden men misslyckades, och jag har nu haft typ influensan i en vecka.

    Min fundering är om någon här vet om sjukdom kan förskjuta ÄL, eller om det möjligen var så att jag blev gravid men fick missfall som jag trodde var en mens, och därför är menscykeln lite rubbad? Känner mig liiiiite stressad att ÄL inte sker och dagarna bara går. 


    Jag är inne på lite samma spår som dig. Funderar också på om jag faktiskt fick ett väldigt tidigt missfall förra cykeln, för vanligtvis (sen flera år) pågår min mens 4 dagar men nu är jag inne på dag 10 och har egentligen äl på tisdag vilket känns omöjligt just nu..
    Jag började ta clearblue digitala ägglossningstest idag iallafall så får vi väll se när/ om den dyker upp.  

    Jag har tyvärr inget bättre svar till dig än att jag tycker att det vore logiskt att ÄL blir lite senare om man legat i tex influensa som tär på kroppen, men vet inte säkert. 
  • nathaliej97
    Lusse88 skrev 2024-03-17 15:49:26 följande:
    Välkommen hit :)
    Jag har också blinkande på ClearBlue lila ägglossningstest, tre dagar i rad nu. Men jag känner i kroppen att ägglossningen är på väg närsomhelst. Inatt gjorde det riktigt ont i höger äggstock, och jag tänkte att nu måste det vara ägglossning. Men får fortfarande bara blinkande smiley på testerna. Så vi fortsätter väl...
    Vad är skillnaden på lila testen och de rosa? Jag har inte använt ägglossningstest till mina tidigare barn, men kör med det nu och har köpt dem rosa. 
  • nathaliej97
    Anonym (Syskonlängtan) skrev 2024-03-17 22:14:02 följande:

    Fick du din mens på BIM? Kan relatera till missfallet jag fick i v 9, då blödde jag många fler dagar än vid vanlig mens. Blöder också vanligtvis 4 dagar, men då blödde jag i typ 10 dagar om jag minns rätt. 


    Ja, jag tror att den här influensa-liknande förkylningen stökar till det rejält i kroppen. Var längesen jag var såhär sjuk alltså :/ Usch usch. 


    Håller tummarna för att din ägglossning kör igång vilken dag som helst :) Håll oss uppdaterade! 


    Jag fick mensen på bim-4. Dag 11 nu! 😅 
    ska enligt beräkning ha ägglossning imorgon, men testerna är fortfarande negativa (vilket borde vara logiskt när jag fortfarande blöder? Vet inte hur det funkar exakt.) 
  • nathaliej97

    Varit på gyn idag för att kolla, blev lite orolig när jag aldrig slutade blöda. 


    Jag har ett litet myom som sitter dumt till och kommer orsaka blödningar framöver. Mensen var över och blodet som kommer nu har ingenting med mens/ ägglossning att göra utan han förklarade att jag kommer ha fortsatta blödningar på det här sättet ibland men det finns medicin till det om det blir för påtagligt. 


    Han kunde se ett moget ägg i höger äggstock (tror han sa 20mm, och det behöver vara 18mm för att räknas som moget) så han sa att vi skulle hem och använda ägglossningstesten och sen ha sex 3 dagar i rad vid ägglossning för störst chans. 


    Får fortsätta testa mig hemma och fortsätta mysa med sambon och hoppas på det bästa kändes skönt att dubbelkolla iallafall.

  • nathaliej97
    Lusse88 skrev 2024-03-18 22:37:02 följande:

    Nathaliej97: Myom, vad är det för nåt? Var sitter det? Varför får man det? Aldrig hört innan. Orsakar det blödningar då? :/


    Muskelknut, typ en godartad tumör. Kan sitta lite varsomhelst, kan bli nästan 30cm stor om jag tolkade läkaren rätt. 


    Min är 18mm så ganska liten, men sitter i/vid livmodern så att den påverkar att jag får blödningar. Den kan också göra så att man har svårare att bli gravid och även eventuellt få missfall. Hitills har ingen läkare velat svara på om det rör mig eller inte. 


    Jag vet inte om jag hade det redan med mina tidigare barn eller om det kommit senare. 

    Har inte jättemycket mer information för har inte velat läsa allt för mycket om det 😅

    Idag borde jag haft ägglossning enligt uträkning men inga positiva test än så väntar med spänning.

  • nathaliej97
    Anonym (Syskonlängtan) skrev 2024-03-19 08:50:29 följande:

    Yes, blinkande smiley på ÄL-testet i morse! ☺️ Heja kroppen! Fattar ju att den inte orkar med en graviditet när den kämpar med en förkylning 😂 Piggare idag och ÄL på gång. Känns lugnande! 


    Åh vad skönt! Kul 😃 
    Jag kanske borde köpa dem lila nästa gång för att få fler dagars positivt resultat. 


    Mina rosa säger ju bara till när ägglossningen ska ske, så det finns fler dagar i månaden att bli besviken på negativt resultat än om man ser blinkande smileyn och får bekräftelse att det är Påväg tänker jag.

  • nathaliej97

    Kommer missa min ägglossning denna gång då den fortfarande inte hänt och vi inte kommer ha möjlighet att få till det mer. Nästa BIM blir dock också i april så jag uppdaterar bara mitt datum: 

    1/4, Elianis98, 1a barnet, 3e försöket
    5/4, Lusse88, 1a barnet, 5e försöket.
    9/4, bebissugen, första barnet, 8e försöket
    16/4 Fancyr, tredje barnet, 5e försöket. (prel.datum)
    18/4 Morticia91, första barnet 4de försöket
    19/4 Nostalgitripp, tredje barnet, 3e försöket
    27/4 nathaliej97, tredje barnet, 4e försöket. 

  • nathaliej97
    Nostalgitripp skrev 2024-03-24 12:00:41 följande:
    Ja, egentligen känner jag också lite samma sak. I december är det jul och nyår och vi har redan ett barn som fyller år då plus några familjemedlemmar. Ska man dessutom se till statistik så får decemberbarn det tuffare i skolan och en massa andra tråkigheter. Men jag tänker positivt att sånt går att förebygga med rätt stöd hemifrån och det vill jag ändå påstå att vi kan ge då jag är lärare och även sambon är högutbildad. 😅Och då menar jag självklart inte att familjer utan lärare/högutbildade ger ett sämre stöd, jag försöker bara hitta argument för att vi ska försöka nu i april. 😅

    Trots att jag också känner att december inte är ultimat för oss så vill jag ändå inte vänta. Jag vill ta varje chans. Jag är 35 och även om vi redan har två barn (varav ett gemensamt) så känner jag att klockan tickar. Jag har dessutom bara en äggledare och vem vet hur ofta den arbetar. Jag vågar inte chansa. Tänk om Det brukade vara min andra äggledare som stod för större delen av ägglossningarna? Det kanske dröjer månader/år innan jag får en riktig ägglossning igen. Jag vill ta varje chans även om det blir "fel" månad. Och jag tror som sagt att min sambo också vill det även om han säger att han vill vänta. Han sa även att han ville följa läkarnas råd och vänta 2-3 månader efter utomkvedshavandeskapet innan vi försökte igen, men vi började ändå försöka en vecka senare. :)
    Vi skippade ÄL som skulle ge oss bf kring 20e december men kör på nästa som isåfall blir bf runt 7e januari. Om det mot förmodan skulle ta sig den gången kan jag nästan garantera att bebis vill ut tidigare och kommer i slutet av december iallafall bara för att vi valde att ?pausa? decemberförsöket 😅 

    Men förstår dig! Med den bakgrunden du skriver hade jag inte heller vågat chansa på att pausa. Jag är 26 och har kollat upp mina ägg osv och allt ser bra ut så jag kände att vi hade ?råd? att missa ett försök utifrån min sambos önskemål. 
Svar på tråden BIM april 2024