• Anonym (St)

    Otrogen? Frun säger nej till sex

    vi är ett par som levt länge tillsammans, sakta men säkert har min fru släckt ner våran sexuella samvåra, Avvisanden av mina närmanden har för mig varit verkligt jobbigt, nu har vi väl då gott dom inget sex alls, vi har legat 1 gg senaste året, jag har försökt få igång henne med de medel jag har till förfogande vilket inte har hjälpt, och nu har jag börjat fundera över att söka sexuell närhet på annat håll, men detta ger mig moraliska dilemman, jag är ganska säker min fru inte skulle gå med på en öppen relation, och skulle hon ? komma? på mig om jag hade sex på annat kommer hon bli verkligt upprörd, men är jag otrogen om jag verkställer detta? Hur kan man vara  sexuellt otrogen mot någon som man inte har någon sexuell relation med? Äger min fru min sexualitet trots att hon tackar nej till den? det är på nivån att hon absolut inte vill kyssas, eller ligga,,,

  • Svar på tråden Otrogen? Frun säger nej till sex
  • Anonym (fdPåJakt)

    Jag var i samma sits som du för 7 år sedan. 2017 hade vi sex 2 gånger. Det höll inte.
    För mig, med väldigt hög libido, blev det istället några år med otrohet, följt av separation (på mitt initiativ). Idag lever jag lycklig med en ny kvinna som är på samma nivå som mig.
    Att vara leva med en partner när lusten är totalt olika fungerar inte, enligt min mening, i längden. För mig dog alla känslor ut och vi levde som rumskompisar... jag drabbades av depression av att ha det så, och därför valde jag det lite tokiga sättet med otrohet.
    I efterhand, om jag hade fått göra om det hela, så hade jag nog valt att helt enkelt göra slut där 2017.

  • Anonym (Grönpeppar)

    Se dig i spegeln. Om inte din fru tänder på dig så kan det bero på Herr TS.

  • Anonym (Its_me)
    Kanske börja med att försöka ta reda på varför din fru blev så? Hur gamla är ni två och har ni barn? Jag (jag är kvinna) ville inte ha sex ca 2-3 år efter förlossningen. Var bara för trött hela tiden. Sedan kom sexlusten tillbaka. Kanske har din fru några hälsoproblem? Kanske är du en del av problemet  - hur ser du ut, hur beter du dig mot henne? Det kan finnas många anledningar till att förlora sexlusten. Och om det blev bara så att sexet är inte längre viktigt för din fru och fortfarande viktigt för dig - kanske är det bäst att gå skilda vägar.
  • Anonym (B)

    Gör som kvinnorna gör i samma sits, skaffa en vid sidan av.

  • Anonym (Gaffel)

    Skulle råda dig i att ta tid för reflektion och självinsikt innan du gör något du ångrar. 

    Hur är er relation egentligen,  handen på hjärtat?  Att sexlusten dör ut är bara ett symtom på något annat problem.  Det kan vara din fru som är i klimakteriet,  kanske hon behöver ta itu med det?  Kanske är det du själv som orsakar att lusten dör.  Kanske har ni det inte så bra som ni tror?

    Jag är själv nästan 50 år gammal och jag har märkt i mina egna långa relationer samt hos mina vänner att när förhållanden krisar av olika skäl så blir det extra stort fokus på sexlusten och sexlivet. Ungefär som att en dildo och lite porr skulle vara universallösningen på allt från hög amortering till övervikt.   Men så funkar det ju inte i verkligheten..  Jag har huvudvärk - ska vi ligga? Fan vad räntan har gått upp - ska vi ligga? Jag känner mig fet - ska vi ligga?  Fan vad det regnar - ska vi ligga? Jag har ingen lust - ska vi ligga?  .... ja du fattar.   

  • Anonym (GM)

    Jag bortser från frågor om er relation fungerar i övrigt, men jag tycker det är en intressant fråga du ställer - teoretiskt - ifall hon "äger" din sexualitet.


    Jag har inte tänkt på det så tidigare men om hon vill vara tillsammans med dig och samtidigt inte vill att du liiger med någon annan + inte vill ha sex själv, då blir det ju så att din sexualitet är inlåst hos henne, vilket troligtvis inte fungerar för dig.

    Om hon istället kan tänka sig att du ligger med andra så kan ni kanske behålla ert förhållande intakt medan båda parter får sitt behov tillgodosett. Kan dock tänka mig att detta är vanskligt att genomföra i praktiken, när känslor kommer till.

    Det alternativet du tar upp med otrohet skulle tillgodose dina sexuella behov men vara förknippad med stor risk att såra din fru och skuld om du har ett samvete. Inget jag skulle rösta på, men läser man i detta forum finns det ju många som lyckats.

    Sista alternativet är väl försöka gå till botten med problemet och diskutera det, och om ingen av lösningarna ovan fungerar får man väl gå skilda vägar.


    Vet inte varför jag rabblade upp alla alternativ, de vet ju TS om, men jag tycker det är svårt att förvänta sig sexuell monogami från sin partner om man själv inte vill ha sex. Inget man brukar ta upp i vigsellöftena men om någon hade sagt "vid altaret" att om X antal år kommer ni sluta ha sex mer än1gg/år - hade du gift dig med denne då?

  • Anonym (Sexglad)

    Jag fattar inte hur du står ut.

    Jag ligger med min man 1 gång per vecka och min älskare varannan vecka i snitt. Dvs jag har 25 ggr mer sex med min älskare än du har med din fru.

    Tänk över hur du vill leva för vi lever bara ett liv.

  • Hjelm

    Självklart är du otrogen om du går bakom ryggen på henne och ligger med andra i hemlighet. Hur kan det ens vara en fråga.

    Det kan knappast komma som en chock för henne att du är sexuellt frustrerad, och situationen är ohållbar som den är. Du har därför inget att förlora på att lyfta frågan om en öppen relation. Antingen är hon okej med det, eller så är hon inte det och då får ni skilja er.

    Min gissning är dock att även ett öppnande av relationen skulle leda till skilsmässa till slut. Det brukar bara fungera om det är något som båda faktiskt VILL från början, och inte en desperad åtgärd för att "rädda" nåt som redan är dött.

  • Anonym (St)

    Jo jag menar : eftersom vi i princip inte har en sexuellrelation, så är jag verkligen ? otrogen? då hon ju faktiskt sedan länge har avslutat den? Vi lever som några gamla lite halvirriterade vänner eller gamla arbetskompisar,,egentligen har jag inga planer på att ha sex utanför, det är nog mest som jag fantiserar, kanske för att lätta på frustrationen något,,ett sätt att se en öppning,,att jag inte lämnat beror väl på allt det vanliga, bostad, sommarhus, barn ( utflugna) känsla att man sviker,, osv

Svar på tråden Otrogen? Frun säger nej till sex