Inlägg från: Zaro |Visa alla inlägg
  • Zaro

    Pappan till barnet ber mig göra abort.

    Din stackare, han låter faktiskt som ett rövhål. Om jag var du skulle jag söka en samtalskontakt för att ta mig igenom separationen, när du dessutom kan komma att bli känsligare nu när du är gravid. Du kanske också kan skriva in dig hos en barnmorska snart, de kan nog stötta dig eller skicka remiss till psykolog, men det kan du säkert få via VC också.
    Jag själv skulle också ringa familjerätten eller FK (har inte ännu egna barn så jag har dock inte jättekoll) för att prata om vårdnad och ekonomi. Då har du allt klart för dig och så ordnat det kan bli innan barnet kommer. 
    Sen är ju resten upp till honom, han kan ju komma att dyka upp både snart eller längre fram i framtiden och du ska nog vara förberedd att eventuellt behöva samarbeta med honom då, veta att det kan innebära en bonusförälder från hans håll osv.

  • Zaro
    genovamii skrev 2024-03-10 16:55:57 följande:
    Ja men han har sagt att han absolut inte vill ha med barnet att göra, eller han någon som helst information om barnet, han vill inte veta av det, och han kommer inte heller berätta för sina föräldrar om barnet säger han..... ska även tillägga att han inte är från Sverige så vi skulle ju även gifta oss innan vi berättade detta för hans familj, men vi hann aldrig komma dit...... Inte super religösa men ändå religösa om jag säger så. 
    Man kan aldrig vara säker på att det är för alltid, så behåller du bör du ju ha det i åtanke. I övrigt behöver du nog komma förbi vad som sas och inte, han har ju inte hållit det, så det är nog viktigt att se framåt.
Svar på tråden Pappan till barnet ber mig göra abort.