Inlägg från: nathaliej97 |Visa alla inlägg
  • nathaliej97

    BIM april 2024

    Hoppar in här! Kul att följa er. Min mens kom 4 dagar tidigt och min cykel känns lite halvrubbad just nu. Hade tänkt skippa ÄL-test denna gång för att släppa på pressen lite men tror inte jag klarar av det haha. Som det ser ut nu bim 2a april men får se utifrån när ÄL blir. 



    1/4 Elianis98, första barnet, tredje försöket.
    2/4 Nathaliej97, tredje barnet, tredje försöket. 
    6/4: Naniismamma, 5e barnet (1a
    gemensamma), tredje försöket.
    7/4: Lusse88, första barnet, femte försöket.
    8/4, bebissugen91, första barnet, 8e försöket.

  • nathaliej97

    Vill bara att min mens ska vara över nu. Känns verkligen som man lever i två veckors - shift på något sätt. Tycker inte om känslan jag hamnat i att allt kretsar kring att plussa.


    Beställa ågglossningstest, testa sig konstant för att se stegringen, pricka ÄL och dessutom få till mys några gånger runt omkring det. Direkt efter börja nedräkningen till bim. Leta efter symptom varje dag, börja testa med gravtest innan man ens kan plussa och sen otåligt vänta. Kolla på datumet 11 gånger / dag och inse att klockan knappt rört sig något alls 😅

    försöker verkligen att inte fastna i det, men så svårt. 


    Tänk vilken mysig månad att få en liten lagom till julafton, nu hoppas jag verkligen på plus för oss! 


    Är nervös och känner verkligen med dig Nannis också (hoppas jag inte skriver fel nu?) som har din kille i Australien och har begränsad tid med att försöka. Eller du kanske är kvar i mars-gruppen än sålänge, håller mina tummar lite extra för dig!

  • nathaliej97

    Det lät som en bra idé, ska också försöka köra på det!

    Gör ni något annat? Munkpeppar eller så? Jag har inte börjat testa sånt än. 

  • nathaliej97

    Jag är på mensdag 5, brukar hålla på 4-5 dagar så hoppas den är över imorgon. 


    Min cykel är också relativt kort, 25-26 dagar så ägglossning brukar vara runt dag 12-13 senast. Jag tror faktiskt inte jag hade någon ägglossning förra cykeln, fick aldrig något positivt äl-test. 


    Inväntar att mensen är över sen kommer vi mysa så ofta vi känner för det. Jag hoppas kunna locka fram det varannan dag ca, men vill inte heller att det blir allt för ångestladdat. 


    Som det ser ut nu enligt min app bör jag ha ägglossning 19/20e, och sen få mens igen den 2/4e. 

  • nathaliej97


    Brukar ha mens drygt 4 dagar så den här var ganska långvarig, hoppas den tar slut idag! 


    Någon som har koll på ägglossning? Läste något snabbt i förra tråden om att ägget kunde vara för omoget för att kunna bli en graviditet om det släpptes före en viss dag eller hur var det? Min ägglossning brukar alltid vara runt dag 12, finns det något man kan eller bör göra för att den ska komma några dagar senare? 


    Håller verkligen tummarna att det tar sig för oss den här månaden, oss alla! Vill bara spola fram tiden 2,5 vecka nu Decemberbarn är något vi egentligen inte är jättesugna på, men vi kommer inte pausa - känns som att det här verkligen blir den månad det tar sig för oss bara för att vi båda känner att vi egentligen hade föredragit ett tidigt höstbarn/ februaribarn 😅 Missförstå mig rätt, vi kommer självklart vara lika glada oavsett och det är en gåva att ens lyckas - men tänker att vi alla har väll något som känns lite bättre eller sämre när man bara funderar  

  • nathaliej97

    Om jag hade haft möjligheten att bestämma hade jag valt ett sent maj-barn. Då har skolbarnen sen ledigt från mitten av juni 10 veckor, och sambon har semester 10 veckor under sommaren så det känns som ett mysigt sätt att påbörja föräldraledigheten på. 


    Åh, så tufft att ha försökt så länge. Är det första barnet? Jag är redan knäckt och har ?bara? fått negativa tester två månader nu. Känns som man behöver lyckas komma till något stadie där man inte ?bryr? sig så mycket och bara inväntar att det kommer, men känns väldigt svårt. Förstår inte hur jag inte ska befinna mig i en vardag med ständig nedräkning till något utav testerna hur stressande och påfrestande det än är..

  • nathaliej97

    Lusse88: Det är mitt och sambons första gemensamma barn, men mitt tredje. Vi har blivit gravida två gånger tidigare på spiral, men nu när vi är redo så verkar det istället ta lite tid. Så frustrerande! Men jag är lite äldre nu sen sist, och har också gått upp en del i vikt om det nu kan ha stor betydelse.. 


    Jag har fortfarande mens, dag 8.. men enligt uträkning ägglossning på tisdag. Tänkte börja ta ägglossningstest från imorgon. 


    Har ni kollat spermakvaliten? Har för mig att det finns test man beställer hem själva som funkar snabbt och smidigt.

    Håller verkligen verkligen tummarna att det är våran tur nu. Tänk om vi alla får en liten jul-bebis <3

Svar på tråden BIM april 2024