Inlägg från: Anonym (Sociala problem) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sociala problem)

    Hunden framför allt?

    Jag tänker att det är dags att sluta umgås med hundägaren som inte snappar upp att umgänget faktiskt inte fungerar utifrån gästernas perspektiv. 

    Personligen tycker jag att man ska visa varandra hänsyn, och inte en chans att jag hade "utsatt" mina barn för umgänge med människor med beteenden som faktiskt inte fungerar.

    Jag har också haft hund och är tämligen tålmodig kring just hundar som sådant. Det jag dock inte klarar och faktiskt undviker är hundägare som inte aktivt jobbar med att försöka få sina hundar fostrade och som inte tar ansvar för situationen runt andra. Och det gäller faktiskt i deras hem också.

    Varför vissa hundägare går in i någon sorts märklig symbios och helt prioriterar hundar som beter sig som skitstövlar/slynglar bryr jag mig inte längre om. Jag konstaterar snarare att denna typ av hundägarslap faktiskt är en fara för mitt barn och högst troligen även för dina. 

    Min fråga till mig själv har snarare varit hur jag just förmedlar att någons uppfostran av djur gör att jag inte är intresserad av umgänge...  För precis som du noterat brukar sådana här hundägare faktiskt sakna sunt förnuft om situationen.

  • Anonym (Sociala problem)
    Lynx123 skrev 2024-02-19 16:50:08 följande:

    Hundarna kommer först i sitt eget hem. Gillar du det inte så kan ni alltid träffas ute någonstans. Enkelt!


    Nä, människors säkerhet bör alltid komma i första hand. Ouppfostrade hundar med ägare som inte ser uppenbara hundproblem som just problem bör man inte komma hem till. 

    Och tyvärr märker man oftast inte sådant tämligen omgående, utan man blir oftast tämligen tagen på sängen om hur till synes normala människor helt tappat vad som r rimligt....  Att träffas ute är faktiskt ett riktigt naivt råd. Det hjälper mot allergi men knappast mot hundrelaterade skador. 

    Ts har i första hand ansvar för att inte utsätta sina barn för fara och min erfarenhet är att just människor med nedsatt insikt om sin djurhållning är människor man inte ska prioritera.
Svar på tråden Hunden framför allt?