• Svar på tråden BIM mars 2024
  • Juliab
    bebissugen91 skrev 2024-02-28 11:41:11 följande:

    Jag beklagar ditt MF ❤️ hoppas du finner lite tröst I att du faktiskt vet att du kan bli gravid nu. Har läst att chansen att bli gravid efter ett mf är större. 
    På vilket sätt kände du av en tydligare ägglossning? 😊


    Tack ❤️ Jag får sällan särskilt mkt ÄL-sekret, men det fick jag nu. Mycket mer. Och ägglossningen kom också tre dagar tidigt. Fick ont på höger sida dagen efter glad smiley också, det får jag typ aldrig.

    jag hoppas att det är som du säger, jag har också läst det. 
  • Juliab
    Svartahallon skrev 2024-02-28 17:40:57 följande:

    Vill bara skicka mina tankar och styrka till er som precis som jag nyss gått igenom ett utomkvedshavandeskap. Även om jag aldrig var inställd på graviditet då jag förstod direkt när jag plussade att något var fel så var första veckan riktigt tuff psykiskt. Ligger två veckor "före" er och kan i alla fall i mitt fall säga att jag nu känner mig helt återställd både fysiskt och psykiskt.

    Jag fick positivt ägglossningstest igår som dippade idag plus fertila flytningar. Får se om det tar sig första cykeln nu, men känns ändå bra att kroppen är igång igen. Tog 16 dagar efter operation.

    Känns också skönt att du MariiiaK94 fått höra att man kan börja försöka direkt! Min läkare sa också det men har läst så mycket på nätet om att folk blir rekommenderade att vänta 2-3 cykler efter av någon anledning. Min läkare sa bara att så länge jag känner mig återställd så är det lungt. 


    Tack 🙏 
    vad skönt att höra att du känner dig återställd så snabbt! 
  • Juliab
    Mariiiak94 skrev 2024-02-28 18:01:23 följande:

    Juliab:

    Jag beklagar verkligen!! 


    Men en lättnad kanske att slippa operationen men såklart fortfarande lika hemskt! För mig gick de så snabbt, ena sekunden va jag lycklig och andra sekunden hade jag en smärta som sa direkt ?åk in? 
    Vi har försökt i 6 månader men de har inte velat ta sig så vi va helt överlyckliga. Men de blev tyvärr inte långdraget. Så nu är de bara hoppas att allt läker snabbt o fint så vi kan försöka igen. 😊


    Det samma!


    Ja men ungefär samma här. Fick ont i ena sidan, inte fruktansvärt ont men tillräckligt för att förstå att det inte var bra. Samt en brun flytning samma dag.


    För mig blev det precis 4v efter ägglossningen som missfallet kom så det var verkligen inte långdraget. Så trist. Men som du säger så får vi väl bara hoppas på att det läker bra och att kroppen vill vara med framåt. 

  • Mariiiak94

    Svartahallon:

    Ja jag va orolig större delen av graviditeten då jag hade små bruna flytningar sedan jag plussade men barnmorskan sa att de är ingen anledning att vara orolig så länge du inte har smärta i samband med blödningarna. Och de hade jag inte, förrän i lördags fick jag en diffus smärta och i söndags hade den blivit mer tydlig på höger sida så åkte in till gyn-akuten och under första vul så kunde de inte säga på rak arm om de va ett utomkvedshavandeskap eller inte. Så dom tog in mig över natten och då blev smärtan bara värre, 3e vul och 4 läkare senare kunde dom konstatera att en operation är nödvändig. Och blev opererad samma dag! 


    Nu är jag väldigt upp & ner med mina känslor. Vet inte hur jag ska hantera allt, ena stunden känns de okej och andra stunden så känns de som att hela världen ska rasa samman. 


    Nä min läkare sa att de är ingen fara att försöka bli gravid direkt så länge kroppen läkt som den ska 😊 Då hon även misstänker att jag har endometrios så är bästa ?botemedlet? att bli gravid och sa att om de tar några veckor innan ägglossning sker och allt känns bra så är de bara att försöka 😊 
    hon nämnde att vissa väntar 1 cykel just för att kroppen ska hinna återhämta sig ordentligt efter operationen (fysiskt & psykiskt) men de är absolut ingen fara för graviditeten eller mamman, så länge man väntat tills saker o ting läkt (hon sa runt 1 vecka) Men då ägglossning brukar ta några veckor så va hon inte de minsta orolig vilket va skönt o höra! 

    Och då vi verkligen vill bli gravida så kommer vi kämpa allt vi kan för att lyckas 🥰 

    Väldigt skönt o höra också att trots att man opererat bort höger äggledare så är chansen så gott som lika hög att bli gravid som innan 🥰

    Så de tog ungefär 2 veckor för dig att återhämta dig? Hoppas de är något liknande för mig också! 
    Hur kom de sig att du misstänkte att de va något fel på din graviditet från start? 


    Håller alla tummar i alla fall att de ska gå vägen för er denna gången! ♥️

  • Mariiiak94

    Juliab;

    Då va vi med om samma, förutom att jag hade bruna flytningar enda från dagen jag plussade. Men ingen smärta så barnmorskan va inte de minsta orolig. 


    Det blev exakt 4v för mig också, de är väl då som ägget blir så pass stort att de kan göra skada om de sitter på fel ställe 😔


    Ja vi får hålla alla tummar att kroppen är stark och återhämtar sig snabbt så vi kan vara med om bebislyckan ♥️

  • Svartahallon

    MariiiaK94:

    Förstår! Vilken vecka var du i när det upptäcktes?
    Det är ju så olika hur det upptäcks och vad som kan ses på VUL!

    Jag testade både innan BIM och fick helt blanka test. Fick blödning på beräknad mens och tänkte att det var mensen. Men den var så konstigt och kom typ aldrig riktigt igång. Behövde ha binda men fyllde inte upp en liksom, väldigt annorlunda från en vanlig mens. Testade då på BIM +3 och testet var negativt så var ändå övertygad om att det var mensen. Blödningarna höll i sig i 2 veckor och då valde jag att ringa kvinnokliniken. Precis innan samtalet tar jag ett ägglossningstest (för att min app sa att jag borde och tänkte "whatever" haha). Det var SUPERpositivt, blev jättefundersam och läste att det kunde bero på graviditet. Så då testade jag och det var positivt, men det var inte så starkt som man borde ha i v.6+4 som jag var i då. Så det i samband med blödningarna övertygade mig om att det var ett missfall som inte blött ut helt. Kvinnokliniken ba mig avvakta 4 veckor eller återkomma vid besvär. 

    5 dagar senare vaknade jag på natten och hade ont i hela buken. Blev bättre dagen efter men upprepade sig natten efter, och då med mer tydlig mensvärk. Åkte in till akuten på morgonen och sen gick det ganska fort. De kunde konstatera en aktiv graviditet med ökande hormon som opererades bort dagen efter. Hade blod i buken som var orsaken till att jag hade överallt och inte bara i livmodern.

    Skulle kunna skriva miljoner fler ord om hela upplevelsen men det blir lite långt här. Skicka ett meddelande om du vill bolla något!

    Så kort och gott opererade jag bort vänster äggledare i v. 7+4.
    Nu 16 dagar senare kom ägglossning (i guess) . Såren har läkt fint och har inte haft ont sen ett par dagar efter operation. 

  • Diosali
    Rosen3 skrev 2024-02-28 07:21:30 följande:
    Tack för att du delade med dig! Ger mig lite hopp ❤️ Vad gjorde du den gången det funkade?

    Åh lycka till du oxå!!

     


    tack ❤️ Jag tog progesteronkräm och tog bamyl i låg dos (motsvarande det man utskrivet i trombyl när man går utredning för upprepade missfall). Vet ju inte om det var det som gjorde att det fastnade men jag står beredd med det denna gång med! 🥰

  • Mariiiak94

    Svartahallon:

    Jag va i vecka 5+6. Hon kunde se något i livmodern men sa att de lika gärna kunde vara blod som samlat sig. Däremot kunde dom se att vänster äggstock släppt ett ägg men de ägget kan lika gärna ha kunnat åka in i höger äggledare o fastna där då de såg ut som koagulerat blod runt högra äggledaren. 


    Mitt hittades väldigt tidigt så de hade bara hinnit bli som en smygblödning i buken vilket dom uppskattade då de snabbt kan gå utför. 


    Våra utomkvedshavandeskap är ganska olika och de är säkert många som har olika symtom osv, såklart de blir svårare och veta vad man ska leta efter då. 


    Jag hade som en mens i 2 dagar i samband med att jag plussade (BIM-2) men efter de så hade jag bara små bruna flytningar enda tills jag fick plötslig smärta i helgen. Men de konstiga var att smärtan kändes som en nerv va i kläm. Ingen tydlig smärta just i magen..
    Men för varje dag blev mina tester starkare och fick på ett test ?gravid 2-3? Så för mig ökade de fint vilket verkligen gjorde att jag trodde att denna graviditet va lyckad. 

    Då får vi innerligt hoppas att din högra äggledare och min vänstra äggledare steppar upp och ser till att vi får vårat efterlängtade mirakel ♥️

    Blev opererad i måndags runt lunch och hoppas att jag snabbt ska komma på fötterna igen, att kroppen ska bli frisk och ta sig an en framtida graviditet ♥️

  • Lusse88

    Har läst det ni skrivit tjejer och beklagar det ni fått gå igenom :( Önskar er en frisk graviditet snarast <3

  • Mariiiak94

    Lusse88:

    Tack snälla! Ja här hemma längtar vi tills kroppen återhämtat sig så vi kan försöka på nytt då allt vi vill & önskar är att få en lyckad graviditet ♥️

Svar på tråden BIM mars 2024