Inlägg från: Svartahallon |Visa alla inlägg
  • Svartahallon

    BIM mars 2024

    Jag hoppar också in här! Har under februari återhämtat mig efter ett utomkvedshavandeskap där vänster äggledare togs bort. Känner mig som mig själv nu och alla krämpor borta. Försöker nu hitta ägglossning och tror at det börjar bli dags, men är lite osäker - vi får se helt enkelt! Upptäckte fertilt sekret idag, men ganska långt ifrån ett positivt ägglossningstest. Men det kan ju dröja. 

    Blev gravid på första "ordentliga" försöket nu senast och har inga barn sen tidigare. Hoppas på snabb återhämtning och nu graviditet fort, som håller sig kvar på rätt ställe😅

  • Svartahallon

    Vill bara skicka mina tankar och styrka till er som precis som jag nyss gått igenom ett utomkvedshavandeskap. Även om jag aldrig var inställd på graviditet då jag förstod direkt när jag plussade att något var fel så var första veckan riktigt tuff psykiskt. Ligger två veckor "före" er och kan i alla fall i mitt fall säga att jag nu känner mig helt återställd både fysiskt och psykiskt.

    Jag fick positivt ägglossningstest igår som dippade idag plus fertila flytningar. Får se om det tar sig första cykeln nu, men känns ändå bra att kroppen är igång igen. Tog 16 dagar efter operation.

    Känns också skönt att du MariiiaK94 fått höra att man kan börja försöka direkt! Min läkare sa också det men har läst så mycket på nätet om att folk blir rekommenderade att vänta 2-3 cykler efter av någon anledning. Min läkare sa bara att så länge jag känner mig återställd så är det lungt. 

  • Svartahallon

    MariiiaK94:

    Förstår! Vilken vecka var du i när det upptäcktes?
    Det är ju så olika hur det upptäcks och vad som kan ses på VUL!

    Jag testade både innan BIM och fick helt blanka test. Fick blödning på beräknad mens och tänkte att det var mensen. Men den var så konstigt och kom typ aldrig riktigt igång. Behövde ha binda men fyllde inte upp en liksom, väldigt annorlunda från en vanlig mens. Testade då på BIM +3 och testet var negativt så var ändå övertygad om att det var mensen. Blödningarna höll i sig i 2 veckor och då valde jag att ringa kvinnokliniken. Precis innan samtalet tar jag ett ägglossningstest (för att min app sa att jag borde och tänkte "whatever" haha). Det var SUPERpositivt, blev jättefundersam och läste att det kunde bero på graviditet. Så då testade jag och det var positivt, men det var inte så starkt som man borde ha i v.6+4 som jag var i då. Så det i samband med blödningarna övertygade mig om att det var ett missfall som inte blött ut helt. Kvinnokliniken ba mig avvakta 4 veckor eller återkomma vid besvär. 

    5 dagar senare vaknade jag på natten och hade ont i hela buken. Blev bättre dagen efter men upprepade sig natten efter, och då med mer tydlig mensvärk. Åkte in till akuten på morgonen och sen gick det ganska fort. De kunde konstatera en aktiv graviditet med ökande hormon som opererades bort dagen efter. Hade blod i buken som var orsaken till att jag hade överallt och inte bara i livmodern.

    Skulle kunna skriva miljoner fler ord om hela upplevelsen men det blir lite långt här. Skicka ett meddelande om du vill bolla något!

    Så kort och gott opererade jag bort vänster äggledare i v. 7+4.
    Nu 16 dagar senare kom ägglossning (i guess) . Såren har läkt fint och har inte haft ont sen ett par dagar efter operation. 

  • Svartahallon

    Jag känner mig betydligt lugnare denna cykel! Är på ÄL+4 idag och är inte lika konsumerad av tankarna som innan mitt utomkveds. Antar för stt det är med skräckblandad förtjusning vi har ett hopp om graviditet första ägglossningen. Tankarna om att det kan hända något igen vågar jag inte tänka så blir att jag knappt hoppas (även om jag innerst inne gör det!)

    Hoppas verkligen att det håller i sig så att jag kan vänta till BIM! Om min cykel är som vanligt så borde bim vara runt 13e mars. 

  • Svartahallon

    MariiiaK94:

    Det tog 14 dagar! Men kan ta upp till 6 veckor sa läkaren till mig. 

    Nej det är mycket psykiskt som ska läka, kan tänka mig att det är värre om man varit inställd på graviditet innan det händer. Det var ju inte jag tur i oturen, även om jag längtade och blev glad vid ett + jag med. Ta det i er egen takt! Missar ni kommande ÄL så är det inte hela världen, kroppen och knoppen har precis gått igenom något traumatiskt. 

    Kramar till dig!! 

  • Svartahallon

    MariiiaK94:

    Ja det gick betydligt fortare än jag trodde! Så skönt😄

    Jag blödde som en lätt mens i 3 veckor innan operationen så har svårt stt säga vilken blödning som orsakades av operation och inte. Men i två dagar efter operation hade jag lite mer blödningar än innan, sen började det avta. Exakt en vecka efter så var jag blödningsfri. Tror inte att dina blödningar var något konstigt. Alla slemhinnor i livmodern ska ju ut även om själva graviditeten redan är borta. Troooor att om jag inte blödit så mycket innan så hade jag säkert också haft kraftiga blödningar efter. Känns i alla fall rimligt haha.

    Vi tänker samma sak här hemma! Vi vill ha vår lilla familj nu, och hoppas på att det här var det enda som stod i vägen för det 😅 längtar så mycket! Men som jag skrev tidigare så har jag inte varit lika besatt av tanken som innan operationen och det är väldigt skönt! 

  • Svartahallon

    Min kropp verkade misslyckas med en ägglossning förra veckan, vilket jag misstänkte så tempen aldrig steg. Tog ett nytt ägglossningtest igår som va positivt, och ännu mer positivt idag. Så vi verkar få en ny chans denna månad. Hoppas att sambon är på ikväll haha.

    Så reviderar det jag skrev tidigare om att kroppen kom igång två veckor efter operation, verkar bli 23 dagar efter operation istället. Om det nu blir något denna gång. Såhär starka streck fick jag inte förra veckan.

  • Svartahallon

    Går inte att citera! Men ja de kan ju ta ett tag, blir det ingen ägglossning denna gång heller så får det vara så. Läkaren sa att det kommer igång inom 4 veckor normalt. Tar det sig så blir ingen lyckligare än jag haha. Ska tempa och se kommande dagar om jag kan bekräfta ägglossning, och så får vi se om två veckor 😅

  • Svartahallon

    Madicken2023:

    Jag testar i princip alltid på morgonen. Har också läst att man ska undvika första urinen.. Men har själv testat två gånger per dag under en period för att se om det skiljer sig mellan morgon och kväll och det har det aldrig gjort förutom när det är riktigt nära ägglossning. Och det är ju inte onormalt tänker jag! Så passar morgonen bäst för dig så skulle jag fortsätta med det så att det inte påverkar din vardag. 

  • Svartahallon
    Nostalgitripp skrev 2024-03-10 00:58:21 följande:

    Glider in här. 🙌

    Jag har inte stenkoll på när jag hade ägglossning. Jag fick ett utomkvedshavandeskap och opererade bort en äggledare i februari. Jag har inte hunnit få tillbaka min mens ännu utan vi valde att göra ett nytt försök direkt.

    Fick positivt ägglossningstest både 28 feb och 4 mars (med negativa test mellan). Jag skulle dock tro att ägglossningen var 4 mars för det var då jag kände av det i kroppen. Jag har alltså BIM antingen 13/3 eller 18/3 (troligtvis det senare), men jag har ju såklart ingen aning om cykeln blir skev pga utomkvedshavandeskapet. 🙈


    Vad sjukt! Typ på pricken samma sits som mig! Opererarade bort vänster äggledare 12 Feb (vecka 7+4). Fick positivt ägglossningstest test den 27/2 utan att tempen steg eller att jag kände något i kroppen. Ett ännu mer positivt test den 5/3 och då kände jag av det i kroppen också.

    Denna gång har tempen stigit men inte riktigt som ett skolboksexempel. Den håller sig högre än normalt i alla fall, om det nu är ett tecken på något. 

    Har troligtvis BIM 18/3 jag med😅
    Håller mina tummar för dig (och mig)! 
  • Svartahallon

    Så kul och spännande att följa alla är inne!
    Själv testade jag imorse med "vanligt" test och är på ÄL+9. Kan vara en hint till torkstreck som jag upptäckte efter tiden man ska kolla, men det är absolut något där. Så ska testa med tidigt test imorgon och/eller söndag. Har BIM 20/3 så det är ju fortfarande tidigt! 

    Har inte varit jätteuppmärksam på symptom, men har sinnessjukt ont i brösten sen typ ÄL+3 typ. Hade ont vid min tidigare graviditet, men annars har jag inte haft det innan mens på typ ett år (fick bort det med att utesluta koffein!). Har även en fin tempkurva hittills och har känt små smärtor i livmodertrakten senaste dagarna. Sen har både jag och sambon reflekterat över hur otroligt trött jag är, ett rent mirakel att jag är vaken just nu vid 21 hehe! 

    Känner ni andra några symptom? 

  • Svartahallon

    Det här såg ju inte så lovande ut... Negativt på testa tidigt igår. Väntar med att testa till om mensen nu inte kommer. Känns som ett - denna månad men man vet aldrig????

  • Svartahallon

    Idag sjönk min temp hur mycket som helst så mensen kommer nog under dagen eller imorgon som beräknat. Nya tag i april! 

  • Svartahallon

    Kanske snarare ska skicka detta i något annan inlägg, men har någon koll på vad fasen som skulle kunna vara orsaken till detta?
    Beräknad mens idag, hittills inga tecken på det i sikte brukar alltid få blodblandade flytningar innan. Men allt kan ju vara lite konstigt efter utomkvedshavandeskapet. Räknar med att det kommer under kommande dagar. Men tempen gjorde mig så förvirrad! ÄL+12 måste väl ändå vara försent för en implantationsdipp. Spännade att se vad den visar imorgon. 

  • Svartahallon

    Idag kom min mens (en dag sen) som jag misstänkt. Skönt ändå att veta att kroppen är igång nu efter utomkvedshavandeskapet. Känner mig inte jättenedslagen utöver pms och mensvärk haha. Nu kör vi igång nästa cykel och ännu ett försök👋 lycka till alla ni som har BIM kommande dagar 😍

Svar på tråden BIM mars 2024