Inlägg från: Anonym (Deppig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Deppig)

    Han vågar inte

    Jag behöver pepp. Är förkrossad men ändå hoppfull, döm mig inte - jag vet redan att jag handlat omoraliskt. 

    Jag har haft ett förhållande med en gift man sen i somras, han är ganska mycket äldre än mig och normalt inte mannen jag skulle falla för. Han föll för mig och jag trodde på honom, och jag blev verkligen kär i honom. För några månader drog han sig tillbaka utan någon förklaring, jag vet att han haft det tungt privat med jobb och familj men jag tog det så fruktansvärt hårt och vad jag egentligen ville ha från honom var tröst och en förklaring, jag förstår att det inte kan bli vi. Det är klart att hans familj måste gå först, det stöttar jag även om det krossar mitt hjärta. Men förklaringen kom aldrig utan han var bara tyst. Lovade att vi skulle ses som ett avslut men drog sig bara mer och mer undan. Jag vet att jag måste släppa det, men jag har verkligen inte haft någon självaktning alls i det här. Har skickat meddelande på meddelande om hur mycket jag saknar honom. Han saknar mig också. I veckan svarade han och ville att vi skulle ses, trots att jag inte trodde att det skulle bli av så blev jag så glad. Det var skönt att höra från honom och det lindrande mitt självförakt. Dagen efter ställer han in. Det var som att jag igen inte kunde andas
     Der är inte första gången det händer och jag var förberedd, men det är ändå fruktansvärt. Den här gången fick jag dock också en förklaring, han vill inte för då kommer känslorna för mig komma tillbaka och det kan aldrig bli vi.
     Han är inte lycklig där han är nu,  det vet jag. Men hur kan jag gå vidare för att förhoppningsvis lyckas övertala honom. 
    Snälla ge mig pepp och råd, jag saknar verkligen vad vi hade. 

  • Svar på tråden Han vågar inte
  • Anonym (Deppig)
    Anonym (Varit där) skrev 2024-02-02 19:56:58 följande:
    Har varit med om exakt det du beskriver men tillslut hade vi ett sista möte för att avsluta på ett snyggt sätt.  Detta till trots kom vi att ha brev och telefonkontakt  under många år därefter.
    Det är det jag vill ha. För att kunna gå vidare.  
  • Anonym (Deppig)
    Anonym (Varit där) skrev 2024-02-02 22:34:00 följande:

    Det är så lätt för andra att ha åsikter om honom, och er relation,  men det är era känslor det handlar om. 

    Det är din känsla av vilja få ett avslut som mannen ifråga inte klarar av. Kanske är han rädd för göra dig lessen, eller att han ska bli lessen.  

    I mitt fall blev vi lessna båda två men det kändes ändå skönt att göra det.

    Vi bestämde att vi skulle höra av varandra då och då. Detta vi också gjort så på något vis är ändå i varandras liv på något sätt. 

    Han kommer alltid att vara min stora kärlek  och jag hans, men det kunde inte bli vi och det är jag nöjd med. 


    Det finns ingen som har fått mig så ledsen som han har och även om jag vet att det inte kan bli vi så hade det nog varit viktigt för mig att få ett bättre avslut.

    Tack, du som har varit i samma sits sätter bra ord på hur jag känner. 
  • Anonym (Deppig)
    Björkenli skrev 2024-02-03 00:27:19 följande:

    Ett krasst råd men uppenbarligen behandlar hav dig inte med den respekt du förtjänar och han har visat tydligt att han inte vill ha något förhållande. 

    I det läget- blocka honom.  Om du inte gör det kommer du nog få och vänta på att höra från honom, hålla fast vid minsta lilla...
    Men det enda som egentligen betyder något i detta läge är om han har insett att han gjort ett stort misstag att inte välja att gå vidare med ett seriöst förhållande med dig. 

    Allt annat "jag kommer tycka det är jobbigt att ses för att känslor väcks", är bara egoistiskt att säga från hans sida så länge han står kvar i sitt beslut att inte vilja ha något seriöst med dig. 

    Blir faktiskt irriterad på såna killar. Det är respektlöst med din tid. 

    Jag vet inte hur gammal du är men om du är i fertil ålder och vill ha barn i livet så är det ännu fulare av en man att säga saker som håller ditt hopp uppe. 

    Nej- du ska inte slösa mer tid på honom!

    Blocka (du kan meddela först,  att fortsatt kontakt tyvärr inte är möjligt men att du önskar honom allt gott)- må dåligt i nån månad och tvinga dig sen ut på någon dejt även om det känns för tidigt, så att du inte väntar tills du slutar tänka på honom. 
    Vid så starka känslor som du beskriver behöver det komma in något nytt för att man ska se annorlunda på situationen. 


    Jag vill våga blocka honom men jag vill också ha kvar kontakten. Inte för att jag tror vi kommer lösa det utanför att det skulle vara skönt att veta att han inte hatar mig. Ja, han har behandlat mig respektlöst. Jag vet det. 
  • Anonym (Deppig)
    Anonym (gammal kärring) skrev 2024-02-03 19:15:07 följande:

    Eftersom du skriver att han är mycket äldre tänker jag att han kanske har de kriser som många av oss i 50-årsåldern har: Gamla sjuka föräldrar som måste tas om hand samtidigt som man har barn i sena tonåren som också kan ställa till med diverse, och en partner som man också börjar fundera på om man ska fortsätta med.

    Han försöker hålla ihop det och har en massa engagemang där och då orkar han helt enkelt inte känna vad-det-nu-är-han-känner när han är med dig. 
    Han har tagit timeout för att hantera sitt liv, och om du var något mer än tidsfördriv så kommer han krypande tillbaka när krisen är över. 

    Jag säger inte att du ska vänta på det för det tycker jag inte. Du behöver jobba på att bli självständig från honom igen. Så gråt en helg, ät för mycket glass eller drick vin tills du däckar, och sen reser du dig upp och fortsätter leva ditt liv. Vi ska alla ta huvudrollen i vårt eget liv.


    Exakt så. Det är som om du beskriver precis hans situation.
    Åh, vad jag önskar att det skulle gå över men jag är så förbaskat kär fortfarande :(

    Och gråtit har jag gjort, mer än över en helg tyvärr.
    Fan, vad jag hatar känslor.
  • Anonym (Deppig)

    Nu har vi träffats.
    För mig var det det perfekta avslutet, jag fick känna att han inte hatade mig, det var inte mitt fel. Jag fick sova i hans armar en gång till och jag fick berätta hur mycket han hade sårat mig.
    Jag var ledsen men lugn efteråt. 
    Efter det har han hållit kontakt, och dum som jag är svarar jag honom, han har till och med frågat om jag vill flytta rill honom (han bor bara ca 1 v/månad med sin fru, resten av tiden på annan ort pga jobb - det är så vi kunnat ha en relation). Jag har sagt att han får inte leka med mig och han säger att han menar allvar.

    Vill ställa krav på att han måste vara öppen med mig, lämna sin fru, ta mig på allvar. Men jag är också rädd att han kommer dumpa mig igen då  - om jag ställer krav, det kräver för mycket av honom att ta tag i äktenskapet nu, han mår för psykiskt dåligt. Det här säger han inte - men jag ser och förstår det. 
    Jag vet att han har det mentalt jobbigt och också att det var därför han bröt med mig.

    Jag har inte gråtit sen vi träffades och jag är fortfarande ledsen  och orolig att det ska sluta i hjärtesorg en gång till men just nu känner jag mig ganska lugn. Lite tom, men det gör inte ont. Jag tror nämligen inte att det kommer att gå att lösa - och att hans problem är för stora för att det ska kunna fungera mellan oss. Och om han är otrogen mot mig sen nästa gång han stöter på svårigheter i livet, det klarar jag inte. En gång otrogen - alltid otrogen? 
    Men jag vill så gärna ha honom, aldrig någonsin har någon fått mig att känna som han kunde och aldrig någonsin har jag blivit omhållen på samma sätt. Vill så gärna ha det igen.

    Min förhoppning är att vi ska ses nästa helg, och om det inte går helgen efter det istället. Det är mycket som är skört och krångligt just nu men vill så gärna hitta en lösning. 

    Hoppas kan man väl få?

  • Anonym (Deppig)
    Anonym (?) skrev 2024-03-03 12:44:48 följande:
    Det här är rent självförakt det du håller på med, men vill du bli lekt med så här i fortsättningen tills du kraschar så får det väl bli så, tyvärr. Du är inte ute efter ett avslut, det är bara BS, bara en ursäkt att ännu fördröja det här vad det nu är. Du gör dig själv en björntjänst. Så fort han tycker det blir jobbigt med för mycket krav på er relation så skyller han det på sitt psykiska mående. Han ska föreställa vara en gift man, en familjeman, och han tänker inte lämna sin familj. Vad är det du håller på med? Vakna upp! Tror din hjärna är fylld med beroende-ämnen att du själv inte inser skadan du gör mot dig själv och den skada han gör i ditt liv.

    Hade jag varit dig hade jag bokat tid hos en kurator och rett ut det innan det är för sent, jag är rädd att du kommer krascha till slut.

    Sen hade det ju också varit trevligt om du kunnat skänka nån tanke, som en syster till en annan, på den kvinna han faktiskt är gift med och som är mamman till hans barn, men även där tror jag inte du tänker riktigt klart nu, ta ansvar för vad du gör, bara för att han inte vill ta det behöver inte du gå på hans linje också. Du kan stå där en dag, öga mot öga med hans hustru, kanske först då är hon verklig för dig? Sök hjälp för er allas skull. 
    Det är klart att jag fördröjer det. Jag tror inte att det går att lösa men jag hoppas ju, och att ta tag i det kommer göra så fruktansvärt ont och jag vet inte om jag fixar det. Jag förstår ju att det inte kommer göra mindre ont (så klart ännu mer) när han väl drar sig undan för gott men jag vill inte och jag orkar inte själv.

    Och ja, jag räddar mig själv genom att låtsas att hans fru inte finns, risken att vi slumpmässigt skulle möta varandra är noll till ingen. Det skulle kräva alldeles för mycket engagemang från någon av oss, för att inte säga omöjligt. Nu vet jag att en förbannad kvinna är kapabel till mycket och att älskarinnan är den som får äta upp det, men jag tror att även hon har gett upp om deras äktenskap. Han pratar aldrig om henne men jag vet att de har haft det dåligt under många många år.
    Det jag däremot har mer ångest över är hans döttrar. Dels vad de kommer säga när det kommer fram, och hur skulle han reagera och känna om deras partners skulle behandla dem som han behandlar sin fru. Det får mig att må illa och jag vet hur mycket hans flickor betyder för honom och det förvånar mig att han själv inte ser den kopplingen. 

    Jag tror faktiskt att jag är medveten om alla problem men jag vill ha honom för mycket för att våga avsluta det.
  • Anonym (Deppig)
    Anonym (?) skrev 2024-03-03 16:18:37 följande:
    TS nu säger jag detta i all välmening så snälla ta det inte på fel sätt. Jag fattar att du är i 7e himlen med han, jag fattar att du har så mycket känslor nu att du bara som i trans följer efter honom, det är just det som är problemet. Jag tror också att du inte mår bra. Tillåter du dig själv känna ens det dåliga? Tillåter du dig själv känna var gränsen är nådd för den har du passerat för länge sedan? Hur mycket mer tror du att då tål innan du är ännu mer styrd av hans vilja? Du kommer krascha är jag rädd, det är inte för sent ännu (även om du är som i trans) att få hjälp (av tex kurator). Det verkar också som du skriver att han inte mår bra och han kan inte heller hantera situationen. Den här situationen är som en tickande bomb. 
    Tack.
    Jag förstår och jag tänker likadant. Jag har bara så svårt att förmå mig. Jag är så såld på hur han har fått mig att känna, har aldrig känt mig så uppskattad av någon (och då menar jag verkligen inte av någon) förr. 
    Och ja, som jag kände när han försvann i höstas, det var fruktansvärt och det är inte värt att känna så igen och därför vet jag också att jag borde bryta. Men kommer jag våga bli kär igen i någon ny? Jag tror inte det, det känns som att det är förbi. 

    Finns det verkligen inga sånna här historier som slutar lyckligt? 
  • Anonym (Deppig)

    Han vill ju inte prata, det är det som är problemet. 
    Jag är så förbaskat  löjligt kär i den här mannen och har varit det under en längre tid, visst förstår jag kanske att det fortfarande är smekmånadsfasen men som han fick mig att känna och hur han höll om mig. Jag tror inte att någon hade kunnat värja sig mot det. Och tro mig, jag är så jävla rädd att bli sårad så jag brukar se till att aldrig hamna i en situation där jag kan bli det eller att jag berättar hur jag verkligen känner.

    Jag fattar att det är svinigt mot hans fru, jag är inte korkad. Men jag vill så gärna att det ska bli vi. 

  • Anonym (Deppig)

    Hur kan det vara så jävla fel att vara kär? Det är ju inte jag som inte är trogen, den som ska bära hundhuvuder är väl han som inte kan vara ärlig mot sin fru och låter mig fortsätta hoppas.
    Och ska jag lyssna på er så är det inga äkta känslor från hans sida vilket betyder att om jag bryter så kommer han att hoppa i säng med någon annan. Vad spelar det då för roll mot hans fru och mitt samvete att det är med  mig han ligger?

    Är det någon jag är taskig mot är det väl mig själv som fortsätter hoppas och hoppas trots att jag förstår att det inte kommer bli vi. 

Svar på tråden Han vågar inte