Inlägg från: Anonym (Wake up call) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Wake up call)

    Han vågar inte

    Den stora frågan du borde ställa dig är :
    Om han lämnar sin fru, vill du verkligen ha ett förhållande med en man som kan behandla sin fru så illa? Kommer du någonsin kunna lita på en man som väljer att behandla sina äktenskapsproblem med att gå bakom ryggen och snyfta ut och ha sex med en annan kvinna? Förutom det faktum att han betett sig som ett riktigt praktsvin under en lång tid.

    En sån man komger aldrig få dig att känna dig speciell. Inte om du blir hans fru i allafall. Tänk på att varje gång du är med honom slösar du bort tid du kan träffa någon som faktiskt älskar dig på riktigt. Han älskar dig inte på riktigt, för den som är otrogen och vill vara med en annan lämnar nästan alltid direkt. 


    Nu äter han kakan och har det kvar, och vilken otrogen vill bli av med det? Han har inget att förlora, du har allt. 

  • Anonym (Wake up call)
    Anonym (Deppig) skrev 2024-03-15 12:15:36 följande:
    Nej. Jag vet allt det här och vi pratade mycket om det från början. Han visade en helt annan sida då än han gör nu. Han har väl förmodligen blivit deprimerad förr och därför börjat med att ha destruktiva relationer vid sidan av sin fru. På samma sätt som han blivit med mig och kanske också hade gjort om det tillslut hade blivit vi. 

    Han kanske kommer stanna i sitt äktenskap för att han är bekväm, vill inte ta tag i det och kommer fortsätta slösa bort livet vid sidan om. Men jag tror inte att han stannar med sin fru för att det är vad han vill, han vill vara med henne och att deras äktenskap ska räddas. Det handlar bara om att han inte tar sig för något annat. 

    Jag har redan förlorat, jag blev jättekär och nu är jag helt förkrossad. Ville verkligen ha det här och jag vet inte hur jag ska få kraft att träffa någon annan. Jag ville ha honom och min självkänsla är helt körd i botten. Hur ska jag kunna träffa någon som vill vara med mig när jag inte ens kan behålla någon jag sänkt min standard för? 
    Det är det jag menar. Han handskas med sin depression genom att ha andra. Om det är sättet han bearbetar på är det ingen man bör ha i sitt liv. Särskilt inte när han nu redan lyckats få din självkänsla i botten. Dessutom om han gjort så när han varit deprimerad kan det innebära att han vaknat upp, börjat inse att han vill vara med frun. Men det finns ingen som helst ursäkt att bete sig illa fmot andra för att man mår dåligt.

    Om det hade varit en vän i din situation, hade du gett rådet att stanna kvar och nöja sig med brödsmulorna, få hennes självförtroende ännu mer ruinerat, spenderat ytterligare av sitt liv att ge sig till någon som inte älskar tillbaka? Varför annars göra så mot sig själv? Det kommer bara medföra att du kommer få ännu svårare att hitta den rätta. Dels genom att förstöra ditt självförtroende ännu mer, och dessutom har vi kvinnor inte all tid i världen att hitta någon. Om du vill bilda familj.
  • Anonym (Wake up call)
    Anonym (Deppig) skrev 2024-03-15 13:25:15 följande:

    Jag är bara så otroligt ledsen. Och känner mig så dum som föll för honom och trodde på honom. 
    Har ingen kraft kvar känns det som. 


    Jag tror du kan behöva hjälp under en tid för att komma ifrån det destruktiva förhållandet. Du behöver fokusera på dig själv, och återgå till ditt normala jag. Jag tror säkert du en gång var en riktigt stark kvinna, men att detta brutit ner dig bit för bit. Tänk på att desto längre du stannar i ett destruktivt förhållande, desto svårare blir det för dig att få tillbaka självförtroendet och ditt normala jag. Det innebär att du inte bara bryter ner dig själv utan även får svårare att lita på andra. Det i sin tur betyder att du kommer få svårare att hitta den rätta mannen.

    När du väl kommer til linsikt kan jag nästan lova dig att du kommer se tillbaka på det med ilska att han tagit så mycket energi och tid från ditt liv.

    Med det sagt..sök samtalshjälp och kanske någon KBT (eller vad som än tillhandahåller kurser i att öka sitt självförtroende).

    Det bästa vore om du kunde ha nollkontakt med honom, vilket kan reultera i två saker -  Du börjar må bättre när avvänjnigstiden tar slut ( ja, det är som en drog), Du blir starkare, får tillbaka självförtroende och mer nogrann med din nästa val av partner, eller så inser mannen att han saknar dig, vill ha dig och lämnar sin fru. I vilket fall som helst är det fördelaktigt för han inte längre är den som har all kontroll.

    Om han skulle lämna sin fru tycker jag ändå att du bör tänka på det jag skrev innan. Vill du verkligen ha en sådan man?
  • Anonym (Wake up call)
    Anonym (Deppig) skrev 2024-02-02 18:58:31 följande:
    , han vill inte för då kommer känslorna för mig komma tillbaka och det kan aldrig bli vi.

     Han är inte lycklig där han är nu,  det vet jag. Men hur kan jag gå vidare för att förhoppningsvis lyckas övertala honom. 
    Snälla ge mig pepp och råd, jag saknar verkligen vad vi hade. 


    Jag är lite nyfiken på varför han med bestämdhet redan nu kan säga, att det aldrig blir ni? Den enda anledningen till att man kan göra det är ju om känslorna inte är tillräckligt starka och han känner mer för sin fru. Eller om ni på något vis är släkt.


    I övrigt ser jag inga anledningar till att det aldrig kan bli ni?

  • Anonym (Wake up call)

    Jag är lite nyfiken på varför han med bestämdhet redan nu kan säga, att det aldrig blir ni? Den enda anledningen till att man kan göra det är ju om känslorna inte är tillräckligt starka och han känner mer för sin fru. Eller om ni på något vis är släkt.



    I övrigt ser jag inga anledningar till att det aldrig kan bli ni?

    Jag borde ha utvecklat lite bättre för att undvika missförstånd. Jag menade egentligen att det tyvärr låter som han redan bestämt sig långt innan att det inte ska bli ni. Med tanke på att han helst säkert kunde haspla ur sig det. Jag var nyfiken på varför han sade så istället för att ge förhoppningar som så många andra otrogna gör. Kan det vara så att han redan initialt i förhållandet vetat att han inte kommer lämna sin fru? Om han säger att det aldrig kommer bli ni talar han ju i princip om att känslorna aldrig kommer vara starka nog för att lämna sin fru? 

    Jag tycker för den delen inte att karman ska bita dig i röven. Du har gjort fel som låtit det fortgå, och tyvärr är priset ökade känslor och svårare att lämna. För tillfället är det bara du som betalar priset för er romans. Men den som karmen bör bita i röven är mannen. Nu är du fortfarande i romantiska stadiet och har svårt att se hur illa han behandlar er båda, men det går över med tiden. Förhoppningsvis kan du se tillbaka på det som ett fint minne som förmodligen inte hade varit lika fint om det blivit ni. Att leva med en man som varit otrogen med dig, innebär ofta en rädsla att han ska göra detsamma mot dig.

    Jag önskar dig lycka, och att du snart kommer över honom och hittar en som behandlar dig bra.

  • Anonym (Wake up call)
    Anonym (Deppig) skrev 2024-03-18 09:42:51 följande:
    Han jobbade i min stad, här två veckor, hemma en helg osv. Nu är han på ett nytt projekt,  inte i min stad men inte hemma heller. För långt från mig för spontana besök men träffar frun ännu mer sällan nu. 
    Han har levt såhär I många år så kontakten med frun är väldigt liten. 

    Jag hör tyvärr rödflagg direkt när jag hör om män som reser och bor borta mycket. Särskilt nu som det inte bara var en fördom, utan att han skaffade dig som älskarinna. Jag hoppas du någongång kommer få upp ögonen hur det hade varit att leva med en sådan man. Hade du någonsin kunnat känna dig säker nog att binda dig och skaffa familj med honom? .Han gjorde så mot sin fru och det finns ju dessvärre risk att du inte är den enda han gjort så med, eller ens den enda han har åt gången. En som inte drar sig för att bedra sin hustru och har så många tillfällen att göra det på är en riktigt dålig kombination. 


    En dag tror jag att du kommer förstå att du är lycklig som kom undan. Du kommer säkert ha fina minnen, för de baseras på de fantasier du haft om ett eventuellt förhållande och är sannolikt långt ifrån hur det blivit om ni blev ett par på riktigt. Det är vanligt att fantisera och romantisera en person, men det är ytterst sällan som personen motsvarar de ideal man fantiserar om.

    Det är så viktigt att han inte kan få hoppa hit och dit, för han kommer bara få dig mer olycklig och få dig att få sämre självförtroende. Du måste sätta den gränsen för risken är att han kommer krypandes varje gång han mår dåligt eller inte har nån annan. Det är ett mycket vanligt beteende när kvinnan fått nog. När han märker att du håller på att gå vidare blir han rädd att bli av med sin backup. 


    Jag hoppas du klarar av att komma förbi den jobbigaste perioden ( avvänjningen), och gå vidare starkare än någonsin. Det är ingen klyscha, det blir bättre med tiden ❤️


     

  • Anonym (Wake up call)
    Anonym (facepalm) skrev 2024-03-18 19:41:56 följande:
    Ja precis, du visste vad du gav dig in i och valde medvetet en otrogen skithög och sen undrar du hur man träffar någon? 

    Du tror inte att det kanske finns en viss skillnad mellan att träffa någon som i vem fan som helst och att träffa någon som inte springer runt och sviker och ljuger och själv delta i det han gör?

    Ja man kan träffa någon ny men man måste inte göra det genom att bete sig som ett svin, tror du inte?
    Du tycker inte att hon redan fått sitt straff? Hon har trist nog fått ett högre straff än den skyldiga .Jag tror att hon dragit lärdom av den här historien. 

    I övrigt håller jag med om att man bör vänta med att ha sex till de lämnar sin fru. Det känns som otrogna kommer alldeles för lätt undan, när de vet att de kan ha kakan och äta den är det inte lika intressant med skilsmässa längre. Känns så orättvist att den enda som kommer undan, är den enda riktigt skyldiga. 
  • Anonym (Wake up call)
    Anonym (Wake up call) skrev 2024-03-18 20:51:12 följande:
    I övrigt håller jag med om att man bör vänta med att ha sex till de lämnar sin fru. 
    Bäst att tillägga att jag menar båda könen. För det finns otrogna kvinnor som män. Jag utgick endast från TS historia när jag skrev.
  • Anonym (Wake up call)
    Anonym (Deppig) skrev 2024-03-19 18:18:51 följande:
    Jag tror inte han hade någon annan. Men jag vet inte. 

    Jag sörjer över det  scenario jag drömde om. Var jättekär och visst ville jag ha en framtid med honom. Det fanns ALLTID i bakhuvudet att det förmodligen skulle bli jag som stod där bedragen i framtiden, så visst har jag kommit undan lindrigt. 
    Men det betyder inte att jag inte saknar honom ändå. Jag saknar hur han fick mig att må när han mådde bra, och hur han höll om mig. Hur han har fått mig att må i sin depression är fruktansvärt. Men jag tror ändå på att stötta sina nära och kära i med- och motgång och jag hade gärna funnits där för honom, som jag hade hoppats att han hade gjort för mig (men mer troligt hade han inte gjort det utan stoppat huvudet under armen och kuken i någon annan kvinna).

    Jag är rätt säker på att han är en skithög för att han är deprimerad, men eftersom han inte vill ha hjälp och inte ser problemet så finns det inget jag kan göra. 

    Visst förstår jag alla svårigheter och att det förmodligen inte hade blivit en långvarig lycka. Jag är ÄNDÅ ledsen och saknar det vi hade. 
    Ta det lugnt och sörj ut ordentligt, en vacker dag kommer du inse att det var det bästa som skedde. Det är oerhört förstörande och nedbrytande att leva med en person som inte går att lita på. En person som väljer att gå bakom ryggen istället för att prata med den som borde stå den närmast. Det är han som gör sina val, och hans sätt att handskas med sitt mående är förödande för dem som står honom närmast. Därför är det inte en situation du borde vilja hamna i, såvida du inte vill dig själv illa.

    En annan sak som måste vara svårt att skilja på är om han var med dig för att han var deprimerad, och nu med frun för att han inte är det. Eller tvärtom, Då är det ju svårt att veta vad som var äkta och inte med erat förhållande?  Det måste vara svårt att veta om det som sades var äkta eller inte. Han verkar ju inte ha dåligt samvete av att ljuga.

    Det är helt okej att sörja, för då är det lättare att gå vidare sen. Det är svårt att se det nu - men du kommer bli mycket starkare när du kommit ut på andra sidan.

  • Anonym (Wake up call)

    Tänk som så?om han vill komma tillbaka ett tag och sen lämnar dig igen, kommer det bli ännu jobbigare och svårare nästa gång. Det är sant att kärleken är ett beroende och har sin avvänjningstid. Efter det blir allt lättare och tydligare. 


    Jag gick igenom ett uppbrott efter 19 års förhållande. I början tänkte jag precis som dig. Jag orkade knappt igenom minut för minut. Efter ca 3-4 månader började det lätta lite och jag kunde koncentrera mig lite mer på andra saker. Hjärnan orkar inte älta hur länge som helst, som tur är. När sedan månaderna går blir det allt mindre, man måste ju fylla sin tid med något annat än ältande. En dag kommer man på sig med att man inte tänkt på personen på en hel dag. Då har man börjat gå vidare.

    Tänk på att det inte bara är uppbrott eller skilsmässor som folk måste gå igenom detta. Det är liknande process vid dödsfall.

    Hursom tycker jag att du borde gå och prata med någon. Det går lättare att komma igenom processen om man får stöd. Det känns extra viktigt om du är ensam och saknar vänner. Det kan mycket väl vara så att du sörjer så mycket eftersom han var ditt enda stöd, och  att du  känner dig extra ensam utan honom. 


    Du behöver inte berätta för en enda människa att du har samtalsstöd. Kom ihåg att ensam inte alltid är starkast. ❤️


     

Svar på tråden Han vågar inte