Inlägg från: Anonym (ADHD-morsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ADHD-morsa)

    4-åring som hittar på alla möjliga bus. Vad gör man?

    Anonym (Puh) skrev 2023-12-25 23:17:40 följande:

    Oj, en liten orkan! 


    Försöka trötta ut honom fysiskt är det enda råd jag kan komma på. Finns det någon träningsgrej ni kan ha inne? Studsmatta? Motionscykel för barn? Stegmaskin? Balansplatta? 


    Och så kolla upp om ni kan ställa i kö för npf-utredning. Ibland är ju kön skitlång och är det adhd kan det ju vara bra med diagnos innan skolstart. 


    Han låter alldeles underbar när du beskriver honom, men jag förstår ju att ni blir skittrötta! 


     


    Detta 👆
  • Anonym (ADHD-morsa)
    Anonym (I) skrev 2023-12-26 20:59:41 följande:

    Barnet låter inte normal. ...


    Anonym (Hin håle) skrev 2023-12-26 21:24:17 följande:

    En ordentlig dos uppfostran...  


    Vargaflickan skrev 2023-12-26 21:45:34 följande:

    Sätt ned foten och se till att det faktiskt blir lite konsekvenser för beteendet, kommer inte att bli bättre förrän ni faktiskt börjar sätta lite gränser...


    Jag hoppas att du, TS, är hårdhudad och inte tar till dig av denna typ av fullständigt idiotiska kommentarer. Helt uppenbart folk som inte har en susning om vad de snackar om. Ni som tror att ADHD bara är en produkt av dålig uppfostran - skärp er! Sluta upp att uttala er om saker som ni inte har en aning om! På det du, TS, beskriver i fråga om hur ni bemöter barnet låter det som att ni gör allting rätt, bara att det inte räcker för ett barn med så kraftig ADHD som er grabb uppenbart har. Vissa av ovanstående skriver också att ni bör söka hjälp - det, däremot, är så klart ett väldigt, väldigt bra tips - detta är inget ni kommer att kunna lösa på egen hand! Samtidigt har jag ju svårt att tro att ni inte redan har gjort detta - speciellt m tanke på att du redan sen tidigare har ett barn med svår ADHD.
    Anonym (Öh...) skrev 2023-12-26 21:46:06 följande:

    "Världens snällaste och roligaste kille" som förstör ert hem och bara beter sig otrevligt och respektlöst? Spottar i sängen och säger att "det är kul när du byter lakan" och du tycker att det är KUL istället för att bli arg?

    Låter som att han behöver tvångsomhändertas.


    Även om du uppenbarligen inte har nån koll på detta så är detta till synes motstridiga fenomen (alltså att barnet beter sig som ett svin samtidigt som hen är världens mysigaste och goaste) extremt vanligt bland barn med npf. Snälla, uttala dig inte om saker som du inte begriper - och speciellt inte på detta fruktansvärt obehagliga sätt. Var skriver TS förresten att hon tycker att det är kul??? Du uttalar dig alltså inte bara trots att du är extremt okunnig - du uttalar dig dessutom utan att ens läsa ordentligt...




  • Anonym (ADHD-morsa)
    Hjelm skrev 2023-12-27 09:08:30 följande:

    TS, din son har störningar som är långt mer komplicerade än en vanlig autism-diagnos.

    Det finns ingenting normalt i hur han beter sig - och framför allt inget gulligt eller charmigt. Du måste vara helt blind inför detta om du beskriver honom som världens snällaste och gulligaste. Han förstör medvetet och säger rakt ut att han vill förstöra, vill göra er upprörda, vill till och med att ni ska "ha ont". 

    Du bör genast kontakta soc för hjälp att hantera denna situation.


    Haha - autism? Var fick du det ifrån? Och: TS har för 17 inte någonstans skrivit att hon tycker att sonens dåliga beteende är vare sig gulligt eller charmigt! Tvärtom. Det hon skriver är att grabben inte bara ställer till saker, utan att han även är hur gullig och fin som helst. Det är en jäkla skillnad. Och hur kom du att tänka på soc??? De är helt fel instans att vända sig till i det här fallet; det är ffa BUP som behöver kopplas in här.
  • Anonym (ADHD-morsa)
    Hjelm skrev 2023-12-27 09:59:19 följande:
    Du kallar dig ADHD-morsa och vet inte att ADHD är en del av autismspektrat?

    Oj...
    Haha - ja: OJ! kan man ju verkligen säga! Kolla dina fakta innan du ttalar dig om saker du inte har koll på! ADHD är INTE ett autismspektrumtillstånd. Sorry.
    Hjelm skrev 2023-12-27 09:59:19 följande:
    Och jo, TS har skrivit ordagrant att sonen är världens gulligaste och snällaste etc.

    Eh... ja? Och? Har jag sagt nåt annat?
    Hjelm skrev 2023-12-27 09:59:19 följande:
    Det är både väldigt vanligt och rekommenderat att ta hjälp av soc när man har svåra bekymmer inom sitt familjeliv, oavsett vad.

    Ja, absolut, men inte för hjälp med själva npf:en, utan för hjälp med de sekundära svårigheter som kan uppstå till följd av en npf.

    Suck alltså...
  • Anonym (ADHD-morsa)
    Anonym (Puh) skrev 2023-12-27 10:09:04 följande:
    Ahdh och autism är olika funktionsnedsättningar som båda tillhör neuropsykiatrin (npf). 
    +1 på detta. Ibland undrar man hur folk bara kan häva ur sig saker utan att ha en susning...
Svar på tråden 4-åring som hittar på alla möjliga bus. Vad gör man?