• Agda90

    Hur ska jag kunna acceptera hans barn?

    Anonym (Bonus) skrev 2023-11-05 12:46:13 följande:

    Jag gillar ungar som är väluppfostrade och icke bortskämda. Men tyvärr så insåg jag när jag bor med honom att dessa barn är både bortskämda, saknar social kompetens, är ouppfostrade och väldigt efter i utvecklingen. Jag har ingen chans att komma dem nära eftersom de aldrig svarar på frågor eller tilltalar mig. Min sambo säger att det kommer, men det har inte kommit på flera år. De är antingen autister eller så har de problem med vuxna människor.


    Elle så är det dig det är fel på!
    Vem hade velat närma sig någon som är otrevlig och tycker att andras barn är lata och ouppfostrade? Sånt lyser genom och hans barn har antagligen läst av dig och vill helt enkelt inte ha med dig att göra?
    För att kunna förstå det krävs ingen erfarenhet av bonusbarn utan bara sunt förnuft!
  • Agda90
    Anonym (M) skrev 2023-11-06 10:28:05 följande:
    Alltså - vad vet du om att TS är otrevlig?
    Ärligt talat, många tonåringar curlas något helt förfärligt idag. Senast idag på nyheterna att vuxna barn upp i 30-årsåldern får ekonomisk stöttning av sina föräldrar.

    Man blir självständig, lär sig ta hand om sina prylar och att vara sparsam om pengar man tjänat när man måste sörja för sig själv. Man lär sig bete sig när man MÅSTE sköta ett jobb eller sina studier eftersom man behöver en inkomst. Det är inte förrän då de många människor förstår att sköta sig riktigt väl. Vissa förstår aldrig, men det är en annan diskussion.  Egoistiska vuxna barn och tonåringar som bor hemma och är ouppfostrade och utan förståelse för pengar och att vara hövliga mot andra är väldigt vanligt. Att alltid ta detta i försvar leder till en herrans massa problem med vår välfärd och det är en björntjänst för barnen som curlas till inkompetens.
    Visst finns det ouppfostrade barn. Men vad vet du om att dessa barn faktiskt är ouppfostrade? TS skriver ju direkt att hon inte gillar sin sambos barn. Hon är väldigt färgad av det när hon skriver om hur barnen är.

    Vad gäller pengar. Jag och min man kommer att betala barnens körkort. Sen om de vill ta sitt körkort när de är 18 eller 25 spelar ingen roll. De pengarna finns och är öronmärkta för det. Det är VÅRT val, precis som TS sambo har valt att han ska betala för barnens körkort och det har sambon INGET med att göra!

    Jag utgår i från den sida som TS har visat här och den är inte så positiv direkt. 
  • Agda90
    Anonym (Bonus) skrev 2023-11-06 11:49:21 följande:
    Bra skrivet :) Biomammor är alltid så hatiska mot alla bonusmammor och antar att det är vårt fel och att deras barn är perfekta. Om barnen vore så perfekta så hade de redan haft både utbildning, jobb, varit självständiga vid 21, samt varit trevliga och kunnat föra sig i sociala sammanhang. Dessa barn kan inte det. De ska ha betalt för om de tömmer diskmaskinen eller städar sina rum. Helt galet i min värld.
    Schysst att du drar alla biomammor över en kam. 
  • Agda90
    olof 45 skrev 2024-01-23 09:15:08 följande:
    Varför accepteras det hela tiden att "tonåringar inte hjälper till hemma"?

    Våra barn började hjälpa till lite smått i 7-års-åldern, och sen ökade ansvaret ju äldre de blev. Men vi var konsekventa. De fick inte säga nej eller smita, då fick det konsekvenser. Det mesta av deras tid gick såklart till skola, läxor, träningar, kompisar och chill - men lite hushållsarbete också. Till exempel duka av och plocka ur diskmaskinen, samt städa sina rum. 

    I mina ögon måste ju föräldrar bara lägga sig platta, för att möjliggöra att barnen bara blir servade? Varför göra så? Barn lider inte av att vara en del av ett hem där alla hjälps åt!
    Min grabb är 12 och har haft som ansvar i minst ett år att tömma diskmaskinen när han kommer hem från skolan samt sätta in smutsdisken i den. Han har själv valt att baka bröd 1-2 gånger i veckan och han städar sitt rum själv men behöver lite hjälp ibland med vissa saker. Och just det han har nyligen lärt sig att renbädda sin säng helt själv för att han ville.

    Det enda vi har sagt ifrån att han ska göra är disken. Resten har han själv lärt sig succesivt med hjälp från oss och reder själv nu. 
    Barn ska lära sig att klara sig själv i livet. Man gör dem en björntjänst att inte lära dem hur saker och ting funkar och hur man gör. 
Svar på tråden Hur ska jag kunna acceptera hans barn?