Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 20:22:34 följande:
    Vad tycker du själv? Bomba sönder bebisar och sjukhus? Är det rimligt?
    Var terrorbombningarna av Tokyo och Dresden rimliga?
    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 18:20:16 följande:
    :Du menar alltså att ändamålen helgar alla medel.

    Exempelvis skulle det vara ok att spärra av uppsala och bomba skiten ur det för att få slut på skjutningarna?

    Berätta!
    Om en terrorgrupp använde Uppsala som en bas för att skjuta raketer mot civila i Stockholm och med jämna mellanrum skickade självmordsbombare för att spränga SL bussar samt slaktade och våldtog personer som deltog i en festival och dessa terrorister gömde sig bland civila Uppsalabor. Är det då rätt att låta terroristerna fortsätta mörda barn som bor i Stockholm?
  • nattuw
    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 20:55:25 följande:
    Du skulle alltså va ok med att uppsala spärrades av och man bombade sönder hela befolkningen för att komma åt ett fåtal kriminella. Well?
    Inte ett fåtal kriminella utan en terrororganisation som styr över sitt territorium och som har en hög militär kapacitet. En militär kapacitet som de använder för att försöka efterlikna blitzen, spränga bussar med pendlare, bränna människor levande, våldta och visa upp liken efter de våldtagna i segerparader, slakta deltagare i musikfestivaler samt troligen även förtrycka de som bor i det område de kontrollerar.

    Så frågan kvarstår. Skulle du tycka att stockholmarna borde låta sina barn dö?
  • nattuw
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 06:34:16 följande:

    Din fråga är inte en fråga utan mer ett påstående.


    Det var inte ens ett påstående utan bara en rättelse av din liknelse. Hamas är inte ett litet kriminellt gatugäng utan en terrororganisation med hög militär kapacitet som styr sitt eget område och med jämna mellanrum anfaller ett närliggande område.
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 06:34:16 följande:
    och om vi skulle komplicera frågan ytterligare så kan man ju verkligen fråga sig vem som egentligen började hela denna skit. Till och med israeler själva har börjat ifrågasätta  behandlingen av palestina och den sviktande demokratin och apartheidstaten. Och bosättningsproblematiken ska vi bara inte tala om. Upprörande. Världen har senaste decennierna tystnat omkring frågan. Men den kanske får ett uppsving nu. 
    Det finns en sak till som komplicerar frågan. Vi har en terrororganisation som styr ett relativt stort landområde utan demokrati där de styrande inte tillser innevånarnas grundläggande behov utan istället använder pengarna för att bygga upp sin militära kapacitet och leva i lyx.

    Är det rätt att låta en sådan terrororganisation fortsätta styra utan demokrati och utan att tillgodose innevånarnas grundläggande behov eftersom pengarna läggs på militär kapacitet och ett liv i lyx för de styrande. Eller borde omvärlden reagera och försöka driva ut terroristerna så att innevånarna i Gaza får en möjlighet till ett bättre liv?
  • nattuw
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 14:54:06 följande:
    sanningen är nog att ni som tycker Israel agerar korrekt nu antagligen inte har någon bortre gräns alls för vad som är adekvata insatser. De skulle kunna utradera hela området med en atombomb och ni skulle fortfarande försvara det. Obegripligt.
    Vad är en adekvat insats mot en terrorstat vars uttryckliga mål är att utplåna den stat du bor i och med den även dig, din familj, din släkt, dina vänner och alla andra innevånare som har fel bakgrund?
  • nattuw
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 20:28:31 följande:
    Men alltså, du anser att man räddar invånare från terrorister genom att spränga de i småslamsor? Jisses..
    Så du anser att omvärlden inte borde ingripit mot IS. Bra då vet vi var du står.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-11-05 14:11:41 följande:
    Mitt exempel visar hur Israel för krig. Det var deras bomb som dödade  oskyldiga i en kyrka.  Att Hamas utför hemska och vidriga krigsbrott innebär inte Israel har rätt att göra likadant. 
    Ditt exempel visar att du sprider Hamas narrativ.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-11-05 18:16:46 följande:
    Det är snarare en typ av härskarteknik att påstå detta och ditt syftet är förstås att tysta meningsmotståndare.
    Nix, jag har inte försökt hindra dig från att sprida Hamas narrativ. Jag har inte heller försökt hindra någon från att vara prorysk i trådar om Ukrainakriget. Så för min del får du nynna på "Leve Palestina och krossa sionismen" medan du skriver dina inlägg.
  • nattuw
    AndreaBD skrev 2023-11-06 11:29:05 följande:
    Det jag inte förstår är ju hur dessa civila kunde tro att det var ett säkert ställe att söka skydd i? Istället för att ge sig iväg söderut. Eller åtminstone gömma sig i nåt mindre hus i utkanten. Nej, en kyrka mitt i smeten, brevid Hamas-central. 
    Du förutsätter då att befolkningen på Gaza själva får bestämma om de skall agera mänskliga sköldar eller inte.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-11-06 12:08:17 följande:
    Det är ett ovanligt lågt inlägg av dig. Skäms du inte?
    Nej jag skäms inte för att jag är för yttrandefrihet.
  • nattuw
    AndreaBD skrev 2023-11-06 15:30:32 följande:
    Visserligen är de inte fria att bestämma så värst mycket själva. Men de har förstås själva röstat fram detta. Det har ju pågått i så många år, kanske borde de ha reagerat mot det under tiden. 
    Nja om du tittar på diktaturer så brukar de överleva rätt länge. Och i de fall diktatorerna störtas så blir det sällan någon som ser till folkets bästa som tar över.
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta