Inlägg från: Nässelfjärilen |Visa alla inlägg
  • Nässelfjärilen

    Vår 9-månaders nätter är rena tortyren

    Låter som sleep regression. Det är oftast bara som det är. Dyker upp helt plötsligt och försvinner lika plötsligt. 

    Det enda som fungerade för oss var att amma och att samsova. Samsovningen är nog den största anledningen. Jag vaknade, liggammade och sedan när hon somnat om så kunde jag många gånger försöka ta ut bröstet igen, för jag är en sådan som inte kan sova och amma samtidigt. Även det var dock en gamble, att avbryta snuttandet. Många gånger blev hon fly förbannad. Men tack vare amningen så lugnade hon sig oftast snabbt. Amning är ju så mycket mer än bara mat, det är trygghet och närhet.

    Sedan så undrar jag vad det är för tjomme du är tillsammans med som inte skulle gå med på att avlasta dig på natten när han jobbar? Hade jag bett min man ta en eller två nätter så hade han gjort det utan att blinka, för vi valde att skaffa barn ihop och det är bådas ansvar. Sedan är vi måna om varandra och vill varandra väl. Blir nästan illa berörd när jag läser det du skriver... Och ja, både jag och min man har arbeten som kräver koncentration och att man är alert. Men en eller två nätter av dålig sömn är inget som påverkar detta. 

  • Nässelfjärilen

    Ja, det kan ju vara tänderna som spökar. Det finns geler som säger sig kunna mildra det onda (BabyDent, Bloxgel) men av erfarenhet är det inte lika effektivt som Alvedon, tyvärr. 

    Ser ni om det är en tand på gång? :)

Svar på tråden Vår 9-månaders nätter är rena tortyren