• Flissannn

    Letrozol 2023, följas åt?

    Hej 
    följs gärna åt. 


    är på tredje dagen med letrozol idag, första kuren. 


    har ni haft några biverkningar? 

  • Flissannn

    Rödluvan 

    jag äter 1 tablett dag 3-7 . jag skulle dock inte få göra något ultraljud? Verkar som de flesta andra får göra det? 

  • Flissannn

    Rödluvan 

    nej, inget blodprov nu första omgången. Hon sa att vi skulle göra det omgång två om det inte skulle gå första gången. Jag är på cykeldag 12 idag och testat med ägglossningstest från igår. Ganska starka streck så det blir nog positivt om någon dag tror jag. Annars har jag inte kännt av något av letrozolen så har inga höga förhoppningar nu på första kuren. 

  • Flissannn

    Osten93 

    hej 
    jag fick positivt ägglossningstest cykeldag 15 & 16 som va 23-24/6 så nu är jag på cd 19 och har ca 11 dagar till bim. Känner ingenting. funderar på om man ska kontakta gyn nu innan för att kolla om de tycker man ska köra dubbeldos nästa cykel i så fall. 

  • Flissannn

    Hej 

    va ett tag sen jag va inne här så tänkte flika in med en uppdatering. får förmodligen Mens i helgen efter första kuren enkeldos letrozol. Har tagit något test bara för att jag hade några hemma men det är väldigt negativt så även om det skulle kunna bli positivt så har jag inga höga förhoppningar just nu. Känner inget som tyder på graviditet. Det enda jag känner är att brösten är liksom tunga och nästan som träningsvärk precis ovanför brösten. 


    pratade med min klinik idag som sa att jag ska köra samma enkeldos minst en cykel till. jag ska också lämna blodprov för att kunna se om jag verkligen ägglossat nästa gång . Denna första omgång fick jag varken lämna blodprov eller göra ultraljud för att se om något ägg växt. 


    jag brukar försöka tempa för att kunna bekräfta ägglossning men där har jag inte kunnat se något riktigt tydligt skifte. Har dock en liten hundvalp som väcker mig på olika tider så det kan ju påverka också. 


    hur som helst så är jag nyfiken på er som fått otrivelle utskrivet, fick ni be om det eller hur fick ni det? Skulle gärna vilja kombinera med den för att va mer säker på att det blir en ägglossning. Mina två blodprover för progesteron har varit så låga då de tyder på att jag inte ägglossat ordentligt eller alls. 


    sorry för långt inlägg. Men det är guld värt att ha någon som förstår att bolla med. Kärlek till er alla som kämpar 

  • Flissannn

    Emmalinnean tack för svar. Jag hoppas jag också kan få testa med otrivelle. blir inte denna omgång då de har semesterstängt men ska iaf lämna progesteronprov denna omgången. jag tror inte jag haft någon riktig ägglossning denna första omgång men då fick jag inte lämna något blodprov som kan bekräfta. Mensen kom punktligt i lördags så idag tar jag första tabletten letrozol för andra omgången. Men visar det ingen ägglossning på blodprovet denna gång också så ska jag verkligen försöka tjata mig till att få otrivelle också. Förstår inte varför man inte testar det direkt med tanke på att det just verkar va att jag inte ägglossar som jag ska . såg att du skrev att du börjar med progesteron efter ägglossning? Är det tabletter , kräm eller vad och av vilken anledning får du göra det? Eller missuppfattade jag kanske. 

  • Flissannn

    Hej allihopa! 


    hur går det för er? 


    här är jag inne på andra omgången enkeldos letrozol. Cd 11 idag. Inget inbokat ultraljud men ska lämna blodprov för att se om jag får ägglossning eller ej. Ska försöka tjata mig till att få testa otrivelle och då givetvis ultraljud innan också nästa omgång om det inte går vägen denna omgång. Uppdatera gärna hur det går för er andra 

  • Flissannn

    Som svar på om någon äter några tillskott- jag är på andra kuren letrozol enkeldos. Första omgången fick jag positivt ägglossningstest cd 15 och 16 vilket jag va nöjd med då jag som tidigast fått cd 17 en gång tidigare, annars oftast cd 19. Men nu i andra omgången fick jag inte omslag förrän cd 18. Denna omgången åt jag inte inositol men det gjorde jag förra cykeln. Så kanske det som gjort att det blev senare denna gången. Äter D-vitamin också och brukar ta en större dos strax innan ägglossning. 


    en helt annan fråga - vet någon om man kan boka in sig för blodprov på annan ort ? Jag har fått provtagningslappen hemskickad för att ta progesteronprov en vecka efter ägglossning men eftersom den blev senare än förväntat så kommer det bli mitt när vi ska till Öland. Antingen får vi skjuta på dagarna dit lite eller funderar jag på om jag kan lämna provet där i närheten. Någon som vet? 

  • Flissannn

    Rödluvan 

    tack för svar. Tycker med det borde funka. Jag tar ändå blodprovet på annat ställe än kliniken I vanliga fall så det måste ju skickas oavsett. Så borde inte ha någon betydelse för tiden till provsvar tänker jag. 

  • Flissannn

    Rödluvan 

    tack för svar. Tycker med det borde funka. Jag tar ändå blodprovet på annat ställe än kliniken I vanliga fall så det måste ju skickas oavsett. Så borde inte ha någon betydelse för tiden till provsvar tänker jag. 

Svar på tråden Letrozol 2023, följas åt?