Inlägg från: Anonym (Mia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mia)

    Barnens kusin får inte äta godis

    MammaHmor skrev 2023-05-07 09:38:19 följande:

    Farmor och farfar tycker att barnen ska få äta lite godis egentligen. Men de vill väl visa respekt för kusinens föräldrar.

    Då tycker jag att de kan göra det genom att inte ge kusinen godis, hon kan väl få nyttigt godis. Hon vet ju inte hur godis smakar. Men mina barn kan väl få lite godis i sina ägg? 


    Vi är ju där på middag till vardags också, då får det gärna vara godisfritt, men inte på högtider.

    Vi är alla olika, socker är inte bra i för stora mängder - därför får våra barn bara godis på lördagar. Men för mig blir det ett problem att ta bort allt godis på högtiderna, tycker som sagt att det hör till!


    Jag tolkade det först som att ni har långt att resa till farföräldrarna och att det därför blir att ni tillbringar hela långhelger där. Men bor ni så nära att ni kan träffas och äta middag en vardag så förstår jag inte problemet. Låt barnen äta godis när ni är hemma och avstå de timmar ni umgås med släkten!
  • Anonym (Mia)
    MammaHmor skrev 2023-05-07 10:02:54 följande:

    Jag har problem att citera..

    Det handlar inte om att barnen måste få trycka i sig godis vid vilket tillfälle som helst, vill inte ge dem godis innan lunch innan vi åker eller när vi kommer hem vid midnatt. Jag tycker att man ska få äta lite godis under firandet. I samband med äggjakt eller medan man väntar på tomten osv. 


    Precis som (H) skriver så upplever jag också att dessa barn blir värst. Kusinen kommer säkert ?rebella? lite sen. Det är mycket de gör annorlunda än vi i den familjen och kusinen har börjat rivas och bitas osv och det har aldrig mina barn gjort. Nu behöver det inte ha någonting med detta att göra, kanske bara är en slump. Men det är nåt i mig som njuter av att se att deras barn blir lika busig (om inte värre) som andra barn trots att föräldrarna är så duktiga med mycket.

    Man kan ge barnen godis, säga nej, låta dem vara vakna längre ibland och sitta på knäna vid frukosten osv. Men man får ju prata med dem om allt, ha bra kommunikation generellt. Förklara saker. Ge dem mycket kärlek. Sätta gränser. Säga förlåt. 

    Så tycker jag :)


    I din situation hade jag valt att inte vara där från lunch till midnatt fyra dagar i rad, utan firat en del av påsken hemma. Kanske gett barnen godis efter lunchen på påskafton och åkt till farmor och farfar lagom till middagen. 
  • Anonym (Mia)
    MammaHmor skrev 2023-05-07 10:55:10 följande:

    Jag läser din kommentar (med ?fyra dar i rad?) som att du tycker att jag är provocerande, tråkigt! 

    Vi tycker olika och det tycker jag är ok.


    Vi är inte där under hela påskhelgen såklart, men jag har vuxit upp med att man får ett påskägg med lite godis i, eller att man delar på en skål med godis vid jul när man firar med familjen. Vi satt inte hemma och tryckte godis innan eller efter.


    Jag skulle önska att mina barn fick samma tradition men nu blir inte allt som man vill. Eller hur? Jag kommer förmodligen störa mig på detta men inte bråka om det. Vi firar ju med andra släktingar också och då brukar det finnas lite godis.

    Nu undrade jag hur ni andra tänker kring detta. Men jag får tycka som jag tycker och ni får tycka som ni tycker. 


    Va!? Jag tycker inte alls att du är provocerande. Jag försökte bara hjälpa dig att komma på en lösning.

    Har man olika sätt att fira på så blir det knöligt att fira tillsammans. Då kan det funka bättre att fira, helt eller delvis, på varsitt håll och träffas och umgås vid andra tillfällen istället. 
Svar på tråden Barnens kusin får inte äta godis