Inlägg från: flygrl |Visa alla inlägg
  • flygrl

    Rituella inlägg och subliminala budskap

    Så klart och vackert men samtidigt också lite dunkelt. Är elden längtan? Längtan tillbaka eller bort?


    "...men snart ska hemma säljas..." Vad ska säljas? Barndomshemmet? 🤔

    (Hej förresten! 😉)

  • flygrl
    fultextad användarhandbok skrev 2024-04-20 21:37:35 följande:
    Ursäktar för det! Jag tänkte att då det är subliminala budskap så kan det vara lite tvetydigt eller otydligt, men det blev nog för mycket av det. Jag ska inte skylla på något, bara som förklaring, att jag har haft en jobbig period som verkar ha vänt hoppas jag, och då kan det gå så som det gick då man försöker skriva något. Men ja, elden har väl varit en längtan, en energi, en oro, alltid bort, ut. Kanske från det att jag blev 16. Fast jag har alltid velat återvända hem, hemlandet är värdefullt. Jo alltså, mina föräldrar flyttade isär och vi har haft huset, där vi bodde tidigare och där jag växte upp, som sommarhus och allmänt semesterhus. Men det ska säljas då av praktiska skäl och kommer nog att inbringa massa pengar med. Hej! Och tack för dina reflektioner, de var uppskattade!
    Men...det va inte likt dig att typ be om ursäkt för din poesi. Du vet väl jag tycker det du skriver är fint och fascinerande. Även den här gången och jag tycker poesi gott kan få va lite dunkel och mångtydig, nåt man som läsare får grunna lite över. Det subliminala som du nämner och som ingår i ämnet för tråden. Det är ju lite av ett annat språk typ. Poesin alltså. Ett språk som kan uttrycka det svårgripliga, det man kanske inte ens själv riktigt förstår.

    Tråkigt att höra du haft det jobbigt senaste tiden. Jag hoppas också det vänt för dig och du ska få må bättre. Livet är inte alltid all fun and games, jag vet av egen erfarenhet. 
    Hoppas det blir bra i slutändan med försäljningen av sommarhuset även om det väl känns sorgligt med. 
  • flygrl
    fultextad användarhandbok skrev 2024-04-22 18:24:57 följande:
    Det har du rätt i, kanske det bara visar att det har varit lite jobbigt! Jag skulle väl tillägga att allt jag författat i den här tråden är författade rakt av, ogenomtänkta och oplanerade och inte tillrättalagda, kanske för att närma mig vad som finns under tankarna och sätta ord på det språklösa, eller något sådant. Ja faktiskt, hur beskriver man upplevelsen av ännu nattsval klippa under fötterna för att se solen gå upp? Jag vet inte.

    Nå, så är det, det gäller bara att inte ge upp, så småningom kommer belöningen åter. Tyvärr vet du nog för mycket om det, jag vet nog inte mycket i jämförelse, så jag kan ju inte ge några råd, men kanske ändå att man kan tänka att man inte är det jobbiga eller hemska som hänt en, lätt att skriva förstås. Försäljningen är inte så farlig, mest vanlig nostalgi. De som flyttar hit kommer nog att ta väl hand om det, annars flyttar man väl inte ut så där. Hoppas att du har det bra!
    Nu är jag tillbaka igen efter en tid...och jag tänker att du ju redan i trådstarten typ angav tonen för tråden och att det då också kan bli lite dunkelt ibland. Som poesi väl kan va I guess.

    Sen så är det väl ingen tävling om vem som haft värst eller finaste upplevelser. Alla lever vi och upplever, har upplevelser som är sanna för oss själva. Det räcker så tycker jag. Sen kan vi dela upplevelser, tankar och idéer med varandra och försöka förstå men helt kommer vi nog aldrig nå fram till varandra.

    Men ge upp det får vi aldrig göra.
  • flygrl

    @Eurydike: Intressanta funderingar kring va hemma egentligen är. Själv har jag nyligen flyttat, till ett nytt hem i den mindre grannstaden en liten bit norrut, Uppsala. Lägenheten där jag nu bor är mitt nya hem, det måste den bli, jag gör den till mitt hem liksom jag försöker göra Uppsala till min nya hemstad. Jag trivs rätt bra här faktiskt fast på sista april blev det lite för stökigt här för min del så jag drog mig undan efter forsränning, sillunch mm. med 10 000-tals studenter.

    @TS: Kallar ni valborg för vappen? Va betyder ordet? 😮

    Önskar allt gott till er båda, fina TS & fina Eurydike!

Svar på tråden Rituella inlägg och subliminala budskap