Inlägg från: Fröken Allvar |Visa alla inlägg
  • Fröken Allvar

    Jag har nu övertänkt visdomen i tråden, översatt den till ett sublimt landskap, kulle efter kulle. Familjeliv vill vara en sjalett runt Göran Perssons grannfejd och dess dallrande hakor, en låtsat knuten näve i en ständig slutstrid. Över detta rike vakar en koffeinstinn Katla som håller den passiva aggressiviteten i schack. Mormor gråter. Ring klocka ring, klämta för de dömda.
    /Fröken Allvar 

  • Fröken Allvar

    En fläkt av passiv aggressivitet drog just in över trådkonsten TS, så roligt ska du inte ha det /Fröken Allvar 

  • Fröken Allvar
    fultextad användarhandbok skrev 2023-05-02 15:45:18 följande:
    Jag draperar mig i ditt inlägg. Inser att vi alla är dömda och friade. Först kommer orden som ger upphov till tankar som vi kan nedteckna. Det aggressiva skrämmer mig. Forumet är ett moränlandskap och inläggen dess stenar och backar. Gamla inlägg, historiska monument, likt dödisen som har bildat sänkor i landskapet. Reflekterandes behov, önskningar och riter, urgamla i nutida tappning. Prosa vars ord jag smakar på, finner bittra eller angenäma. Medvetna missuppfattningar, käbbel, medhåll, humor. En anslagstavla att göra sig gällande på. Se min lapp, läs min anteckning, inse att jag har rätt. Åtminstone tills jag skriver en ny och reviderad. Var inte så tredsk! Om du ändå inte tycker det, så sky mig inte, förakta mig inte. Tack för ditt bidrag till tråden.
    Jag laddade allt mitt förakt och fick till sist en ny, mindre instagramvänlig topp-politiker redan innan fössta tossdan i mars. Annars är inte föraktet hos just mig superstarkt, men visst finns det även här, då förakt är något som finns i människan. Jag kände i ofs lite förakt när Hanna Nordenhök poserade med en cigg för att bildsätta reklamen för nya boken Underlandet, som handlar om bedragare. Hon är så snygg även utan den där ciggen så tycker det var onödigt. Hanna Nordenhök skriver bra och obegripligt. Ett boktips till dig som verkar gilla sånt. 
  • Fröken Allvar
    www.dn.se/ledare/lisa-magnusson-snart-har-den-artificiella-intelligensen-trottnat-pa-att-vara-var-slav/

    Lisa Magnusson skrev någonstans om att vi kommer att börja anklaga varandra för att vara AIn, och jag har blivit anklagad för att vara ett experiment. Jag ser fram emot att AI blir mer avancerad, då kanske jag kan få fler kompisar som accepterar att man kan vara som jag är utan att tro att allt är påhitt. 

    Här skriver Lisa Magnusson att vi ska vara hövliga mot tekniken. Det är även bra för att uppfostra den till något annat än ett simpelt FL-troll. Så du gör helt rätt Core. 
  • Fröken Allvar
    fultextad användarhandbok skrev 2023-05-02 17:16:28 följande:
    Tack för att du tog dig tid att svara, det uppskattar jag. Ingen tokig tolkning.
    Tyvärr hade någon redan hunnit sno den från Bokbörsen. Detta är en rätt fånig text om handlingen, men egentligen är du inte helt fel ute i ditt boktips. En liten grupp som slår sig fria, se där en alldeles allvarlig fantasi:
    "En stark, gripande, våldsam och otäck roman med anknytning till verkligheten i början av förra århundradet
    Hanna drömmer som liten flicka i det vintriga Bremen om det som finns på andra sidan tystnaden där vinden uppstår och palmer vajar i solskenet. Hon växer upp på barnhem och hos familjer där hon får slita hårt. Hon beger sig som vuxen till Tyska Sydvästafrika där det behövs starka kvinnor som hustrur till kolonisterna. Där blir livet om möjligt ännu tristare, hemskare och mer förnedrande. När så hennes bästa och enda vän Katja angrips av en full soldat finns i hennes huvud bara en tanke: hämnd!
    Hanna samlar en liten skara människor omkring sig, och deras plan är att slå sig fria och ge sig av. Resan blir lång och påfrestande, och Hanna går igenom alla
    stadier av våld, vedergällning, vänskap, kärlek och medkänsla". 
  • Fröken Allvar
    fultextad användarhandbok skrev 2023-05-02 20:34:28 följande:
    Andra på bokbörsen har också boken. Det var en fin bok, fast brutal. Flera år sedan jag läste den. Rikki Ducornet är en författare som har skrivit en del i surrealistisk stil, om du skulle gilla det vet jag inte, bara informatiosutbyte.
    Tack! Jag tycker om "surrealistisk stil". Fanns på Storytel men bara på engelska. Tyvärr är jag om möjligt en ännu saktfärdigare läsare på engelska, men jag har sparat tipset. 
  • Fröken Allvar
    fultextad användarhandbok skrev 2023-05-02 22:01:11 följande:
    På adlibris finns två böcker på svenska av Rikki Ducornet. André Breton får väl ses som en frontfigur för surrealismen, det jag har kikat på har varit väldigt svårbegripligt. 
    Nja.. 
    "Vad som riskerar att gå förlorat i denna härtappningsakrobatik är inte enbart rent interna referenser (och hur själv avgöra vad som är det?): 1982 års romantitel ?A Chain of Voices? (En kedja av röster) lyder ?Houd-den-bek? (Håll klaffen) i" "uroriginal" , och även mellan "Anderkant die stiltje" och "The Other Side of Silence" finns en hel del smärre nyansskillnader som ovedersägligen bevisar att "hjärtats språk" för André Brink heter afrikaans".
    Rikki Decourtet är lika gammal som min sambos pappa, så lite för ung för det du antyder. Om du trodde att jag skulle bli imponerad av ditt stilande och svälja din desinformation genom att välja ett snarlikt namn som en av surrealismens frontfigurer i din kamp för afrikaans, "hjärtats språk" så gick du bet. Men fortsätt skriva. Det är något vi är många som behöver. 
  • Fröken Allvar
    "I sin ungdom var han under en kort period på 50-talet högerextremist.
     
    På 60-talet grundade han sestigers (sextitalisterna), en grupp av unga författare (med bl.a. Etienne Leroux och Breyten Breytenbach), som ville lyfta fram afrikaans till ett litterärt språk. De ville släppa in ljus och luft... "
    varldslitteratur.se/person/andr%C3%A9-brink

    Hon Sanna Marin ville också ha luft och ljus

    www.familjeliv.se/forum/thread/82245691-ulf-sagas-av-mjolganget

    Är du med i Mjölgänget möjligen? Det verkar så, eftersom du trodde att dessa tips skulle passa. 
  • Fröken Allvar
    fultextad användarhandbok skrev 2023-05-03 14:54:32 följande:
    Snygg vändning apropå att tolka inlägg. Jag kan inte det språket och har ingen lust att kämpa för något för mig okänt. Fast jag tycker det är bra att ha ett hjärtespråk, antingen det är det eller det språket. Det kanske kan ses som desinformation om översättningar är att betrakta som sådana, eller två likadana namn. Då hade världen blivit liten, om allt som översätts från och till andra språk skulle betraktas som desinformation. Rikki Ducornets böcker finns på adlibris oavsett hennes ålder, hon är inte för ung för det. Jag tänker fortsätta skriva, men inte med de so pådyvlar mig åsikter eller egenskaper jag inte har, det om något är desinformation, tillika smutskastning och ryktesspridning. Önskar dig välgång, hej då.
    Spännande du låtsas 
  • Fröken Allvar

    Jag är nog den enda som är av åsikten att Fulltextad...är BS. Men känner mig nödgad att lufta den åsikten nu. 

  • Fröken Allvar

    Bjuckar på en pastisch som fick mig spärrad ett dygn

    Ditt meddelande har raderats av en moderator (En vacker variant av förgörelse! En sann förfölelse. Kärlekens passionerade pärla, klibbar som sekret i vackra pärlrader. /Fulltextad användarhandbok)

  • Fröken Allvar
    fultextad användarhandbok skrev 2023-05-14 22:41:42 följande:
    Du får självklart hysa agg gentemot mig och även uttrycka åsikter om mig. Det står dig helt fritt och ska så göra.
    Ja men hur länge ska du leka att du är avlad på Fredrik Sjögren och UKON, det börjar bli lika fjantigt som mitt värsta nonsens. 
  • Fröken Allvar

    Katten på råttan och råttan på repet du vet. Gå i frid, gå offgrid, för att rekommendera handlingar i enlighet med postmodernitetens digitaliserade puckelpist. Ta en tur i afrofuturismens skenbart välansade mylla, låt dig förvildas på den urbana savann vi kallar Författarscen på Stadsteatern. Riv en guldbiljett för Moster Lilly, Rizlas rullar i natt. (Godnadt min skat)

  • Fröken Allvar

    Har jag missförstått din kram
    Svartkonsts utnämnda dam?
    Önskar trevlig sommarkväll
    Lugn, harmonisk, rationell. 

  • Fröken Allvar

    Tack. Jag spinner in mig i linnekokongen och önskar glad sommar! 

Svar på tråden Rituella inlägg och subliminala budskap