Inlägg från: Anonvm |Visa alla inlägg
  • Anonvm

    Liberalism

    Den stora anledningen att jag personligen de senaste 10-15åren idealistiskt rört mig bort från socialismen och mot liberalismen är enbart det faktum att en stor del av befolkningen nu medvetet utnyttjar och missbrukar "skyddsnäten" som samhället satt upp.

    Nu går mina resonemang att stat/kommun skall bantas rejält, den skall enbart hantera grundläggande "infrastruktur" i samhället i stil med skola, sjukvård, rättsväsende, vatten/avlopp, elförsörjning, vägar/järnväg o liknande.

    Tack och lov är vi ju nu på väg in i en rejäl lågkonjunktur som lär få effekten att alla utgifter lär behöva "stramas åt" överallt i det offentliga.

    Det verkar på något sätt som att den generation som nu är i början av sitt vuxenliv tappat konceptet av personlig ansvar fullständigt och totalt.
    Det är aldrig ok att ställa några som helst krav på någon längre att t.ex ta ansvar för konsekvenser av sitt eget handlande....
    Jag är själv runt 45 idag och jag är uppfostrad av föräldrar och samhälle att om jag "gör fel" så kommer jag få lida för det. Jag måste jobba hårt och göra rätt, annars finns risken att jag tvingas bo i en kartong under en bro....

  • Anonvm
    Tom Araya skrev 2023-04-29 15:03:20 följande:
    Vilket parti är för att de verksamheter du räknar upp drivs i offentlig regi?
    Förmodligen inget i dagens läge....

    Min koncentration politiskt har senaste 2 valen handlat om att "taktikrösta" för att få bort MP från politiskt inflytande, det var överordnat allt annat då jag anser att det var det som var det enskilt viktigaste för att vända politiken mot en riktning jag föredrar.

    Har sneglat lite åt Medborgerlig samling dock.
Svar på tråden Liberalism