Inlägg från: AnnaSturesson |Visa alla inlägg
  • AnnaSturesson

    Är det bara jag....

    Anonym (Hmm) skrev 2023-04-15 21:39:19 följande:
    Ja jag vet ju inte vilka alternativ som finns, jag tänkte mer "fotboll för nöjes skull" liksom.
    Har också barn som spelar fotboll och tycker inte det är extremt mycket jobb.
    Brukar vara en städdag på våren och ett kioskpass vår och höst samt försäljning till laget en gång per år.

    Vet inte vad du menar med fotboll för nöjes skull. Man det kostar att driva en förening och ska man sen iväg på en cup med övernattning som brukar vara höjdpunkten under hela året så behövs det pengar.


  • AnnaSturesson
    Ddny skrev 2023-04-15 20:59:20 följande:

    Nej, du är verkligen inte ensam! Vore ungarna mer frivilligt aktiva på fritiden så hade jag nog aldrig introducerat hockey, fotboll och innebandy.. nu är det precis som tidigare nämnt försäljning på försäljning och alltid samma saker efter varandra, byrån är överfull i newbody, källarn full i toapapper och jag blir allt fetare på kakservice.. och så all kioskservice som ska betala cuper och läger m.m. som vi aldrig varit på.


    Du kan ju engagera dig och vara med och bestämma vad som ska säljas?
  • AnnaSturesson
    Anonym (Hmm) skrev 2023-04-15 21:50:06 följande:
    Jo men ta en titt på ts beskrivning, det verkar vara rena helvetet. Jag har inget emot att skjuta till kostnaden för mitt barn om de ska på cup eller liknande, det behöver man inte slösa tid och energi på med försäljningar året runt.
    Anledningen till att man väljer att sälja saker istället för att höja avgiften är för att alla ska kunna vara med. Tycker det är viktigare att man håller nere avgifterna och istället låter föräldrarna jobba några timmar per år.
  • AnnaSturesson
    Anonym (Hmm) skrev 2023-04-15 21:56:03 följande:
    Ja det är iaf helt tydligt efter den här tråden att mitt barn INTE kommer att träna varken fotboll, basket, hockey, innebandy eller ridning. Jag får väl starta en tråd sedan och fråga om vilka sporter/aktiviteter man kan skicka iväg dem på som inte kostar så ofantligt i tid och pengar.
    Skulle tro att allt kostar och kräver engagemang. Men det som jag tror är billigast är nog innebandy, det finns även lag  i varenda håla så det blir sällan långa resor till bortamatcher.


  • AnnaSturesson
    Anonym (Hmm) skrev 2023-04-15 22:00:34 följande:
    Ja det är väl jättebra, men det borde vara valbart om man vill hjälpa till med försäljning eller betala X kronor. Det finns säkert de som skulle göra det praktiska för skojs skull också.
    Min erfarenhet är att det är få som vill ställa upp frivilligt, tränarna och styrelsen gör det. Men att tro att andra tycka det är jättekul att fixa fotbollsplaner och klubbstuga inför träningarna startar på våren är nog att tro för mycket.

    I de flesta föreningar är det inte så mycket jobb som vissa exempel på här visar utan ganska ok.
  • AnnaSturesson
    Anonym (Man51) skrev 2023-04-15 22:47:43 följande:

    Tycker ungarna att det är kul ? 
    då är det bara å bita Ihop 
    kan inte fler skjutsa ? Åka ihop 
    då får du ju egen tid istället 
    fotbollen uppfostrar och är en bra investering för framtiden , de lär sig även de sociala spelet 
    har själv varit det som tränare och allt runtomkring 
    b l a svara och försvara frågor från föräldrar 
    typ i 10 års tid , två grabbar som spelat de skiljde 7 år i mellan dem 

    tänk ?.är det bättre å ha dem hemma istället för på plan ? 


    Måste vara frustrerande att föräldrar är så negativa till att ställa upp när du själv lägger så mycket tid på att träna deras barn.
  • AnnaSturesson
    BaraLillaJag84 skrev 2023-04-17 14:45:29 följande:

    Det verkar ha ändrats radikalt sen jag själv spelade fotboll! Vi sålde chokladlotter och bingolotter. Chockladlotterna gick man runt och knackade dörr, Bingolotter fick man beställa exakt hur många man ville ha (ALLA spelade Bingolotto på den här tiden...). Det var aldrig tal om att de vuxna skulle hjälpa till! Skulle vi på någon cup så var det vi barn som städade stränder, packade folks matkassar på någon stormarknad etc. Aldrig att man tvingade föräldrar att baka, rensa förråd, anordna loppis etc. Det enda de fick hjälpa till med var skjuts till matcher. Men oftast är i alla fall någon förälder så intresserad att de ändå följer med, utan att tvingas. Jag vill minnas att man nån gång per säsong fick tvätta lagets matchställ efter match, lite senare fick vi personliga kläder som var och en tvättade själva.

    Nu verkar det ju förjävligt!! Ligger konstant kataloger med kakor, underkläder, kryddor, ved, skithuspapper, reselotter, pasta, Panda-försäljning etc på borden på jobbet. Verkar som man lagt över allt mera på föräldrarna? Är det helt andra pengar som måste in nu för tiden för att klubbarna ska gå runt?? Gör inte barnen någonting själva utan att föräldrarna måste vara med? Städdagar, kiosk och sånt var det äldre spelare som höll i.


    Tror man behöver vara 16år för att arbeta i kiosk. 
Svar på tråden Är det bara jag....