Inlägg från: Anonym (Been there) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Been there)

    Är jag slapp?

    Det är ganska kort tid och det är nog för tidigt att säga att det kommer påverka längre fram. Förlossningar är alltid livsförändrande och det kommer onekligen aldrig bli som innan. Det betyder inte att det blir sämre, men kanske annorlunda.
    Min fru blev aningen slappare, men det påverkade oss positivt. Sexet blev bättre när vi fick anstränga oss mer. Man märker en förändring när den sker snabbt med allt normaliseras och man hittar alltid nya sätt. 

    Knipövningar fungerar, men det tar tid. Ofta märks det först inte alls, sen helt plötsligt fungerar det. Det gäller att ha tålamod. För vår det tog det över ett år. Det är ju muskler som gått sönder och även om det inte gör ont, är läkeprocessen längre än man tror. Som man har man ett stort ansvar att stötta och hjälpa till där.
    Om förlossningen påverkar både mående och sex måste man vara ett stöd och alltid se lösningarna. Det kan man inte begära av den som drabbats.

    Problem med analen kan lösas med att du tränar slutmuskeln med en analplugg. Om man vidgar den får man större muskelatur och blir då starkare.att hålla emot.
    Det har fungerat bra för min fru och även utvecklat vårt sexliv.

Svar på tråden Är jag slapp?