Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Föda vaginalt efter förlossningsskada (grad 3)

    Första förlossningen slutade med klipp+sugklocka. Fick trots klippet även en grad 3-bristning.

    Andra förlossningen gick lite snabbare och det behövdes ingen hjälp i form av sugklocka/klipp etc. Fick en grad 2-bristning.

    Ångrar inte att jag valde vaginal förlossning med andra barnet. Är gravid med tredje nu och har valt att föda vaginalt även denna gången om möjligt.

  • Anonym (H)
    annavi skrev 2022-04-21 19:02:57 följande:
    vad modigt av dig att våga köra vaginalt en tredje gång! Läkte det bra efter första och andra förlossningen? Är otroligt orolig att min gamla skada liksom ska gå upp igen vid en eventuellt förlossning.. jag har även funderat på om klipp skulle kunna motverka men efter att ha läst din upplevelse verkar inte heller det vara en garanti..åååh det är så svårt >.<
    Ja det läkte bra. Det tog ett par månader och gjorde ont såklart men jag har inte haft några besvär sen det läkte. Jag gick hos en fysioterapeut efter grad 3an och var liksom du lite orolig att bristningen eller klippet skulle gå upp igen vid andra förlossningen (hade även ganska tätt mellan förlossningarna) men hon sa att det brukar inte ske utan snarare att huden just där är starkare pga av ärrvävnaden så om man spricker nästa gång blir det bredvid eller vid ett helt annat ställe.
Svar på tråden Föda vaginalt efter förlossningsskada (grad 3)