Inlägg från: Man i norr |Visa alla inlägg
  • Man i norr

    Varför är du inte vegan?

    För att svara på frågan i rubriken:
    För att det inte är lika gott.

    Veganrörelsen har en gigantisk uppförsbacke för att kunna skapa recept som kan konkurrera med vanlig, normal mat.

  • Man i norr
    Anonym (Högerkonservative Veganen) skrev 2024-01-19 13:04:55 följande:
    Du har nog inte smakat allt. Jag skulle gissa att du har en förenklad bild av vad vi veganer äter. Jag blev själv förvånad över variationsmöjligheterna i samband med att jag själv gick från inbiten storkonsument av animalier till  först laktovegetarian och senare vegan
    Nej, ingen har väl smakat allt.. Men av det jag smakat , och det är en hel del, så har det i bäästa fall smakat nästan som riktig mat.
    Det bästa hittills är nog makaroner med ketchup.
  • Man i norr
    Anonym (Högerkonservative Veganen) skrev 2024-01-20 13:25:18 följande:
    Makaroner med ketchup är inte en måltid. Individer lagar olika mat. Du tänker förmodligen på någon sorts färdigprodukter. Jag lagar från grunden och det kan bli ganska så gott kan jag säga.
    ?Inte en måltid ?? Jag blir mätt, det är väl själva kriteriet för att kalla det  en måltid?  Om man inte gjort det till religion förstås..
    Jag har ätit mer än min beskärda del av vegansk kost, det mesta ?lagat från grunden? och min erfarenhet är att de bästa jag ätit varit just halvfabrikaten.. 
    Har ätit hemlagat massor. Det är ok, jag blir mätt ..ett tag.. men snabbt hungrig igen och det känns alltid som det fattas något; typ som gröt utan salt, ellet svagt kaffe.
  • Man i norr
    fribygg skrev 2024-01-20 10:10:39 följande:
    Tycke och smak ska man ju inte kritisera, men en riktig östgötsk ärtsoppa är sannolikt både godare och nyttigare, om man serverar fläsket brevid eller avstår det helt passar rätten även veganer.

    Testa med en rejäl bit rökt fläsk som får koka med ärtorna!! 
    Fick tom mig som avskytt ärtsoppa i hela mitt liv att ta om 2ggr!

Svar på tråden Varför är du inte vegan?