Inlägg från: Anonym (ABC) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ABC)

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    nattuw skrev 2024-04-30 22:10:03 följande:
    Vad det gäller Åkessons inslag i debatten så handlade det om en intervju i GP där det bland annat sades:
    "? Risken finns ju att den dagen som det finns ett vapenstillestånd eller en fredsuppgörelse eller vad man nu når fram till i Ukraina, att Putin ska blicka åt andra håll. Så ju mer vi kan pumpa in och ta fighten där, desto mer tid köper vi oss här. Men det är klart att det finns en övre gräns, säger Åkesson till GP."
    Med andra ord vill han börja satsa pengar först när Putin får som han vill. Eller, det är vad han säger nu. Han skulle garanterat ändra sig.

    Putin vill att väst ska växla ner med vapenleveranserna för att underlätta Rysslands invasion. Dessa svärjisar får fanimej börja inse att det är nu eller aldrig det gäller att stötta Ukraina. Att SD sedan har en historik att vara ett proryskt, islamofobiskt och antisemitiskt parti säger ju en del det också.

    Invasionen i fråga var mycket dåligt planerad med endast några få som hade tillgång till planerna. Det som skulle ha tagit Putin en vecka är nu inne på sitt tredje år. Först framåt hösten 2022 kunde Ryssland börja växla upp sin vapentillverkning och nå större framgång medan EU och USA inte växlade upp lika tidigt.

    Det som många inte förstår är att Rysslands krigsindustri går på max och inte kommer kunna öka. Kreml fullkomligt blöder pengar och ryssar skickas ut för att dö på löpande band. Situationen är på lång sikt helt ohållbar för Ryssland och riskerar att få landet att krackelera, men skulle kunna löna sig om inte EU och USA faktiskt fortsätter stötta Ukraina.

    Tekniskt sett finns det uppenbarligen en gräns för hur mycket vi kan ge till Ukraina, men vi är långt ifrån där i dagsläget. Tvärtom ser jag mycket hellre att vi lägger ner skattepengar på fler vapenleveranser och bistånd än sänka bensinpriser, subventionerade flygresor (som f.ö. körs med flygbränsle från Ryssland) och alla andra lättnader.

    För oss som minns Sovjetunionens invasion i Afghanistan är det uppenbart hur avgörande USA:s stöd till gerillagrupperna/talibanerna var. Det blev den stora spiken i kistan för det sovjetiska imperiet. Historien kan mycket väl upprepa sig, men det kan också gå åt skogen om vi låter den ryska propagandan ha inflytande över politiken i EU och USA.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa