Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Kermit1561 skrev 2022-02-24 15:08:53 följande:
    Det handlar om inrikespolitik, det går inte så bra för Ryssland så för att inte riskera att bli avsatt så behöver Putin skapa en gemensam yttre fiende att samlas mot. 
    Det är en klassisk taktik för auktoritära diktaturer.  
    Det kan också röra sig om den gamla ryska paranoian och att de vill ha en ring av buffertstater som skyddar moderlandet. Som på den gamla "goda" tiden med järnridån.
  • nattuw
    AndreaBD skrev 2022-02-27 10:35:37 följande:
    Och hur får de dit dessa utan att ryssarna får tag på dem?
    Det som utmärker väpnade konflikter är att det alltid finns någon som är beredda att smuggla in vapen. Som det gamla ordspråket säger "det finns ingen mur så hög att inte en åsna lastad med guld kan ta sig över". Vilket är en av anledningarna till att det är så lätt att starta krig men så svårt att vinna dem.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-02-27 15:14:59 följande:
    Putin är 69 år gammal nu. Medellivslängden för en rysk man är 71 år. Det finns många runt Putin nu som måste börja fundera på "vad händer med mig när Putin försvinner" .

    Invasionen var en brutal felbedömning.
    Tror du någon börjar fundera på att gå händelserna i förväg? Det vore ju trotts allt inte första gången något sådant sker.
  • nattuw

    Ett rätt intressant resonemang om vad som skulle kunna vara anledningen till att det ligger i Rysslands intresse att invadera Ukraina. För den som inte ids lyssna på hela avsnittet räcker det att lyssna på det inledande resonemanget.

    För den som är ännu latare så går resonemanget ut på att Ukraina har naturtillgångar som är nödvändiga för att framställa halvledare. En annan naturtillgång som används för halvledare bryts av Ryssland själva. Samtidigt hotar Kina Taiwan. Taiwan som tillverkar huvuddelen av världens halvledare. En ohelig allians mellan Ryssland och Kina skulle leda till ett strypgrepp på resten av världen.



  • nattuw
    AndreaBD skrev 2022-02-27 17:35:46 följande:
    Det är möjligt... Jo, jag vet att Ukraina har rustat upp en del, men ändå inte till Rysslands nivå.
    Enligt de bedömningar jag tidigare har hört från västerländska experter så har den ryska armen stora problem med moral, utbildning och material. Om det stämmer så skall styrkeskillnaden inte överdrivas. Särskilt inte om Ukraina får hjälp med vapen och annan utrustning.
  • nattuw
    Anomym som vanligt skrev 2022-03-04 09:04:20 följande:
    Tror inte det hjälper. De får ju tom lära sig i skolan att väst sprider desinformation och youtube mm är fakenews. Det enda de ska lita på är de statskontrollerade kanalerna.
    Byter du ut väst mot öst så skulle samma sak kunna sägas om Sverige.
  • nattuw
    nihka skrev 2022-03-05 13:41:24 följande:
    Nej. I Sverige har vi pressfrihet och vi lär vi oss källkritik, men alla lyckas tyvärr inte lika bra med det och borde deporteras till en diktatur för att fatta någon gång vad som verkligen kännetecknar en sådan.
    Om du tittar på vad vissa högljudda grupperingar här i sverige säger så avfärdar de allt som kommer från alternativmedia medan de anser att allt från SVT är opartiskt. Samma grupper pratar även om ryska trollfabriker när det kommer till en åsikt som inte ryms i deras åsiktskorridor.

    Sedan finns det även de som vill deportera alla som inte delar deras åsikter. Så skillnaderna är i realiteten inte så stora.
  • nattuw
    nihka skrev 2022-03-05 14:18:58 följande:
    Om man älskar diktatur så borde man själv välja att flytta istället för att försöka kopiera konceptet i den fria världen.
    Att vi inte borde försöka kopiera konceptet med diktatur tog jag upp i tråden "Regeringen vill ta ett steg mot diktatur". Så det är bara för den som vill att gå in i den tråden och se vilka som stödde respektive inte stödde min åsikt att vi inte bör anamma ett mer diktatoriskt statsskick.
  • nattuw
    nihka skrev 2022-03-05 14:57:20 följande:
    Att införa tillfälliga pandemilagar för att regeringen snabbt ska kunna ta beslut under pandemitider för att minska smittspridning av en samhällsfarlig sjukdom är INTE diktatur.

    Så dra upp huvudet ur ditt "alternativa media" och åk på det där studiebesöket till en riktig diktatur för att greppa vad det verkligen innebär.
    Som sagt det är bara gå in i tråden "Regeringen vill ta ett steg mot diktatur" och se vad de som skrev där har för åsikter om värdet i att bevara demokratin.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2022-03-05 18:14:44 följande:
    Kanske är det för att SVT är mer opartisk än många alternativa media, särskilt de som hämtar sina ensidiga "fakta" från konspiratoriska, propagerande eller statskontrollerade källor.
    Antagligen används samma typ ar argument även i Ryssland (inlägg #384). Vilket var vad jag kommenterade i inlägg (#444) och som jag sedan försökte utveckla i inlägg (#446).

    Det var inte ett ställningstagande för eller emot en viss nyhetskälla utan bara ett konstaterande att argumenten ser ungefär likadana ut oavsett sida.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa