Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Sambo stör sig på ”stökigt” barn

    Hans teori är alltså att tvååringen ska lära sig att lägga leksakerna på rätt ställe genom att göra så?

    Hursomhelst är det inget som säger att puckopappa ska ha nåt mandat i denna fråga.

    Du kan ta fram sakerna igen.

    Om man inte klarar av att ha sex leksaker aktiva u hemmet så är man inte redo att vara förälder.

  • Drottningen1970

    Alltså så små barn leker inte ensamma på sitt rum. Inte heller leker de med en sak i taget. De ska ha flera saker samtidigt för att stimuleras och för att kunna utforska och experimentera.

    Vad händer om jag sätter leksakstelefonen uppe på brandbilen, eller om jag begraver dockan i klossarna etc. Känns som om det saknas lite basal kunskap hos puckopappan.

    Och att han dessutom stuvar undan leksakerna på ett irriterat sätt så att barnet blir ledsen är en rejäl varningsklocka för mig. Normala föräldrar vill inte göra sina barn ledsna eller skapa otrygga och hämmade barn.

    Jag hoppas att du TS inte stillatigande bara accepterar detta, utan sätter stopp oavsett vad karln säger.

  • Drottningen1970
    Shofalerittan skrev 2021-09-29 20:32:37 följande:

    Frågade honom det tidigare o han svarade att sonen bara tar fram dom igen, suck.


    Eh? ja. För att barnet vill och behöver leka.

    Accepterar du detta eller gör du nåt åt saken?
  • Drottningen1970
    Shofalerittan skrev 2021-09-29 20:32:37 följande:

    Frågade honom det tidigare o han svarade att sonen bara tar fram dom igen, suck.


    Eh? ja. För att barnet vill och behöver leka.

    Accepterar du detta eller gör du nåt åt saken?
  • Drottningen1970
    Shofalerittan skrev 2021-09-29 20:39:08 följande:

    Både jag och hans föräldrar har pratat med honom om det här flera gånger. Vill inte skapa en scen över det i stundens hetta framför sonen, men han lyssnar liksom inte. Om jag plockar fram sakerna igen så ställer han undan dom liksom:/


    Om han inte ändrar sig så behöver ni flytta isär. Så är det tyvärr. Barnet behöver få utvecklas normalt. Även om barnet skulle bo varannan vecka hos pappan skulle barnet i alla fall halva tiden få en normal tillvaro.
  • Drottningen1970
    Shofalerittan skrev 2021-09-29 20:45:33 följande:

    Jo tanken har slagit mig, men känns inte heller schysst att sätta sonen i sånna situationer på pappaveckorna enbart för att jag inte kunde lösa det.


    Istället har sonen detta på heltid?

    Och det är inte din sak att lösa utan pappan som behöver lösa. Du har försökt. Om han inte vill ta till sig viktig kunskap så är det han som skapar situationen.
  • Drottningen1970
    Anonym (Leksaksförvaring) skrev 2021-09-29 21:08:33 följande:

    Jag tycker självklart barnet ska ha sina leksaker ifred men om sambon tycker det är väldigt jobbigt kanske ni kan skaffa flera leksaksförvaringar. När det enligt honom blir för mycket kan han lägga leksakerna där. Vi har t ex en trälåda på hjul från IKEA som fungerar jättebra. Den befinner sig alltid på vår nedervåning. När vi plockar på kvällen/dagen slänger vi bara i leksakerna där sedan sorterar vi de rätt ca en gång i veckan.


    Fast då kvarstår problemet att barnet berövas sin fantasi och stimulans. 5-6 leksaker är knappast för mycket. Lösningen är att pappa jobbar på sig själv.
  • Drottningen1970
    Shofalerittan skrev 2021-09-29 21:11:38 följande:

    Haha aa precis så. Men också med att man inte kan jämföra barn med vuxna, han brukar fråga då: hade du låtit ditt barn röka bara för att du får göra det? Lol


    Han låter jävligt osympatisk måste jag säga.

    Ja det är skillnad på barn och vuxna. Vuxna behöver inte drälla saker omkring sig och har förmågan att hålla ordning. En tvååring MÅSTE få leka för att utvecklas normalt.
  • Drottningen1970
    Olympia skrev 2021-09-30 09:57:35 följande:

    Det finns personer som anser att leksaker hör hemma i barnets/barnens rum. Din sambo kanske hör till den kategorin som uppskattar ordning och reda.


    Såklart det finns. Det finns även folk som tycker att barn inte ska höras eller märkas alls.

    Det innebär inte att det är bra för barnet. En tvååring leker som sagt inte ensam i sitt rum utan vill och behöver vara där resten av familjen är. Ett barn i den åldern behöver också få ha ett adekvat antal leksaker att leka och fantiserar med för att utvecklas. Så oavsett vilken typ av människa pappa är så behöver pappa anpassa sig till barnets behov.
Svar på tråden Sambo stör sig på ”stökigt” barn