• Brallans

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Symetrical skrev 2022-03-15 06:38:34 följande:

    Testen hade inte hunnit komma igår, men än lyser mensen med sin frånvaro och grafen är exemplarisk, så det får bli ett test i eftermiddag. Kroppen skriker gravid, men knoppen säger att det förmodligen bara är skengraviditet pga att jag inte haft en enda lutealfas på över fyra år och därför glömt hur det känns! 8-P


    Wow hade jag haft den grafen hade jag varit helt övertygad om att jag var gravid :) håller tummarna för ett plus för dig!
  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-04-06 07:12:26 följande:

    Då var det bara att vänta då.. 8P


     


    kul med en till som använder FF :) tycker det är barnsligt roligt med den appen..

  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-04-06 17:34:19 följande:
    Jag med!! Är typ helt besatt av den och loggar allt jag bara kan :P
    Haha ja jag måste bli bättre på att logga mera saker, just nu och dock jag och FF osams, el tja jag och min kropp=temp.. enligt FF inget äl denna månad och nu för en timme sen lite blod..
    börjat googla på klimakteriet för min mens är som en klocka plus minus en dag och en vecka tidigt har jag aldrig varit med om... jag är 39 år och det vore överjävligt rent ut sagt om den ska börja strula nu 
  • Brallans

    Ja man kan ju tycka det är för tidigt :) 
    jag brukar ha 26-27 dagar så ca en vecka iaf kvar till mens, har ju inte ens haft äl enligt FF veckan innan 20-27/4 var vi bortresta och sov dåligt och drack vin hela den veckan typ så den tempen är ju inte att räkna med haha.. 

    ja en nidis hade ju varit perfekt men då räknar jag med höjd temp imorn tänker jag.. 

    hoppas bilden kom med 


    Symetrical skrev 2022-04-06 19:38:52 följande:
    Låter onekligen som lite väl tidigt för klimakteriet.. men är det en vecka tills du ska ha mens egentligen, eller? Kan ju vara nidblödning i en perfekt värld ;) Kan du inte posta grafen så jag får se?

  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-04-07 06:36:47 följande:
    Jag skulle tippa på att du hade äl antingen cd 13 eller natten till cd 15. Tempar du samma tid varje dag? Jag tycker att du borde discarda alla tempar när du druckit alkohol dagen innan, för personligen har jag alltid 0,3-0,5 grader högre dagen efter jag druckit mer än ett glas typ xD Och se om ff hittar äl då..?
    Ja jag skulle gissa på det jag med utifrån övriga symptom, diffar max en timme men ska nog skärpa till mig och börja ställa klockan för att tempa samma tid varje dag.. Åh tack sk aprova discarda tempen så får vi se vad FF tycker efter det :) 
  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-04-07 13:10:23 följande:
    Jag tempar inte exakt samma tid varje dag, men använder mig av en omräknare de dagar jag tempar annan tid. Märkt att det ger en mycket jämnare och finare kurva. Generellt sett kan man säga att en timme senare tempning ger 0,1 grad högre enligt den :)
    Vad sa ff när du discardade dem?
    En omräknare det lät ju intressant, är det en app el hur gör du? sjukt nu när jag kollade så diffar det 0,1 grad neråt de dagarna jag tempat tidigare.. 

    När jag tempade förra vevan så hade jag ganska hoppig temp men den månaden jag blev gravid så var tempen väldigt jämn så jag visste nästan innan jag tog testet att jag var gravid... 

    FF sa ingenting när jag discarade dem, har lagt in spottings idag med då jag haft lite blod.. blir spännande och se vart tempen tar vägen imorgon, den borde dippat idag alt igår om det var mens tycker jag men jag hade 36,5 imorse
  • Brallans
    Kiiwii skrev 2022-04-07 14:20:20 följande:

    Jamen hyffsat mkt tror jag. Upptäckte det när jag torkade mig på toan, fasiken vad glatt, kanske ÄL-flytningar tänkte jag, men såg ju sen att det var blodigt på papperet. Satte in en tampong, får se om det blött mkt eller inte om en stund.


    Har ju haft lite ont i bröstvårtorna senaste tiden, brukar få det efter ÄL men blödde ju och tänkte att det var mens (väldigt sparsam men varade ju ändå 3 dagar). Har tänkt nån gång att det kanske var ÄL-blödningar då för typ två veckor sedan och detta nu är mensen? Men då tänker jag hur mkt kan ÄL-blödningar vara? Inte så mkt som jag blödde för två veckor sedan kanske.

    Drygt oavsett vad. Funderar på att ringa och be att få kolla upp mig hos gyn, men vet att kötiden är lång?suck. Aldrig haft såhär, lite orolig blir jag, känns som att man vill kolla bara så att det inte är nåt farligt :/


    Åh vad drygt, känner igen mig så.. har heller aldrig haft problem med blödningar hit och dit men denna månaden så är det så även för mig.. hoppas det är en liten äl blödning för dig nu.
  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-04-07 20:02:00 följande:

    Jag använder mig av denna! https://www.whenmybaby.com/basalbodytemperature.php


    Tempar du oralt, eller? Jag märkte att min graf blev mycket jämnare när jag började tempa vaginalt.
    Men vad störigt! Vad brukar du ligga på före respektive efter äl? Tänker att om det du ligger på nu är en typisk lutealfastemp, kan du ju faktiskt ta dina ?fylletempar? och helt enkelt justera ner dem till vad du brukar ha i basaltemp, så kanske ff är bättre med på noterna!? och varför är flera tempar trekantiga?


     


    tack för tipset den ska jag använda, fiffigt värre. 

    Tempar oralt men kanske borde byta till vaginalt om det är bättre. 

    haha ja sjukt störigt, hahaha jävla fylle vecka som ska ställa till det.. :) jag ska nog köra en fuling och ändra tempen som den brukar ligga på innan äl.. smart tips! 

    Jag tror att den är trekantig de dagarna jag tempar tidigare än jag brukar men jag vet faktiskt inte helt hundra. 

  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-04-08 06:33:03 följande:
    Glömde ju fråga ang blödningen igår. Har det kommit mer? Och hur ligger tempen idag? Du får gärna ladda upp nya redigerade grafen
    mvh tempnörden Drömmer

     


    Ja ellerhur man måste få leva Cool

    fortfarande lite blod även igår men inte som min mens brukar vara, får se om det drar igång idag då tempen sjönk lite, bytte temp idag då den gamla gav upp men det borde ju inte spela någon roll. 


    Roade mig med att justera i FF, 

    hur går det själv med din temp? 

  • Brallans
    Symetrical skrev 2022-04-08 09:41:03 följande:
    Ja, tiden får väl utvisa, som alltid xD
    Olika termometrar kan ju ge lite olika temp, men som du själv skriver lär det inte vara någon superstor skillnad!

    Jodå, här var det lite hoppigt kring äl, men nu verkar den ha stabilisera sig någorlunda :)
    Haha japp, fördelen om det skulle vara mensen nu är ju att jag får tidigare äl nästa gång, hade jag fått mens när jag skulle så skulle jag pricka in just den veckan jag är bortrest själv.. kan ju vara så att det helt enkelt är en äl lös månad med sjukt tidig mens :) 

    Stabil temp efter äl gillar jag :) Hejja hejja ökad temp!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida