• lottizm

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag är gärna också med! Blir 37 i år, har två söner som är snart 15 och 11. Ny partner som inte har barn men vill ju gärna ha. Femte försöket nu? hade som flera av er andra lätt att bli gravid med de stora barnen och blir väldigt nojig och stressad nu. Håller verkligen tummarna för er allihopa!

  • lottizm
    mamma8212 skrev 2021-07-11 11:55:22 följande:

    Nej, detta blir tredje månaden vi försöker. Jag har regelbunden mens och jag får utslag på äl-tester. Men jag känner inte mina äl lika tydligt längre, förra månaden ingenting.. Så jag är rädd att jag inte har ägglossning trots positivt test. Ska ge det någon månad eller två till innan jag söker hjälp för att kolla upp mig.


    Jag har tvärtom, jättetydliga känningar men får inga positiva tester :( vi har försökt ett tag nu så imorgon ska jag lämna blodprov för att kolla amh och progesteron, blir nervös väntan på svaren.
  • lottizm
    Anonym (34) skrev 2021-09-05 19:45:26 följande:

    Mensen har Kommit! Blir ett femte försök alltså jösses mina ägg måste verkligen vara slut nu


    Håller tummarna att det bara tar lite längre tid! Jag tog amh-test i somras men ångrar det nästan när resultatet var dåligt, har mått jättedåligt efter det. Men nu har vi försökt i 7 månader och påbörjar utredning om några veckor, det känns bättre att utreda allt ordentligt istället för bara ett test.
  • lottizm
    mamma8212 skrev 2021-09-29 09:14:12 följande:

    Mens idag, kommer exakt i tid iallafall, alltid nåt. Blir försök 6 nu.. hinner med en cykel till, sen har jag tid till gyn i början av november för att börja utredning.


    Skönt med en tid iallafall! Jag påbörjade utredning förra veckan och ska göra nästa steg när nästa mens kommer. Kände mig så hoppfull efter första besöket men idag när det blev uppenbart att sjunde försöket inte heller lyckades så är jag så otroligt besviken och ledsen ändå, och nervös för provsvaren? men men, det är ett steg i någon riktning iallafall, hellre det än att bara fortsätta vänta och försöka. Håller tummarna för dig!
  • lottizm
    mamma8212 skrev 2021-09-30 15:25:29 följande:

    Ja, det är skönt att ändå få kollat saker, samtidigt vet jag inte om jag vill ha svaret. Något är det, eftersom jag har haft så lätt att bli gravid innan. Och hur långt är vi villiga att gå? Vissa dagar vill jag så mycket, medan jag andra dagar känner mig nöjd och för gammal...

    Något helt annat men har du barn född 2010? Jag känner igen ditt namn.. undrar om vi inte har hängt i samma tråd då också :)


    Samma här, det var lätt för 10-15 år sen men uppenbarligen inte längre.

    Jaså haha, ja son nr 2 är född 2010, jag har inte varit här inne sen dess. Nu blir jag nyfiken, vi är ju i samma syskon-grupp också :)
  • lottizm
    mamma8212 skrev 2021-10-02 16:16:53 följande:

    Nej, inte jag heller. Eller jo, en liten sväng 2017 när jag väntade lillebror men inte annars. Kommer inte ihåg vad jag hade för nick ens, haha.. Men jag är nästan säker. När hade du bf 2010? Jag hade i mars, men fick i januari. Tvillingar.


    Jag hade också bf i mars -10 så det stämmer ju då :) sonen föddes 28/2. Är det försök med barn nr 4 för dig nu då?
  • lottizm

    Kul att det händer så mycket i tråden :)

    Jag är 37, har två stora barn (15 och 11), försökt i 10 månader nu men lyckas inte :( gjorde utredning i september och vet att jag har lågt amh men inget annat. Börjar tappa hoppet nu ändå, det är svårt att orka fortsätta försöka. Men skönt att höra att det finns flera här som faktiskt lyckats :)

  • lottizm
    Pandy13 skrev 2021-12-06 22:04:49 följande:

    Vad innebär lågt amh? Denna graviditet tog ett år. Vi försökte inte aktivt med tester. Jag kände av äl och hade en app med ungefärligt datum och fick vi till det kring äl var det bra. Hade inställningen att "blir det så blir det". Visst hade jag tyckt det varit lite tråkigt om det inte blivit, men samtidigt är vi båda så nöjda med att ha ett barn så ser detta mer som en bonus.

    Hoppas du också kan se det så om det inte skulle bli en till.


    Amh är äggreserven, hur många ägg man har kvar. Säger dock inget om kvaliten så det är ganska omtvistat hur avgörande amh-värdet är, läkare tycker ganska olika.

    Jag har ny partner som inte har några barn sedan innan så för honom är det helt avgörande, det stressar ju såklart. Men det har ju inte gått ett år än och det är vanligt att det tar lite längre tid, så än är det inte kört även om det ofta känns så.
  • lottizm

    Jag plussade på digitalt test idag på bim-3 :) tionde försöket. Kan inte riktigt tro på det än och är såklart rädd för mf? fick ett ma och ett tidigt mf tätt inpå när jag var 24 innan son nr#2, och nu är jag 13 år äldre så risken är ju ändå ganska stor. Men hoppas såååå att det ska gå vägen, vilken lycka det hade varit!

  • lottizm
    Pandy13 skrev 2021-12-25 10:41:53 följande:

    Vilken julklapp, grattis!! Hoppas det går vägen!

    Vi tjuvkikade på "julklappen" dagen innan julafton och det blir en till liten pojke <3

    God jul allihopa!


    Grattis, vad mysigt med en pojke :) jag har två pojkar sen innan och tror det är en tredje nu om detta går bra, har alltid fått för mig att jag bara kommer få pojkar.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida