Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Regeringens el-fiasko

    KillBill skrev 2022-04-11 06:58:29 följande:
    Nej. Det är stor skillnad när det gäller Europas gas och oljeimport från Ryssland. Den svenska tillhör en av de lägsta. Den Svenska elproduktionen på fossila bränslen är först och främst ytterst begränsad och när sker handlar det oftast om att elproducenterna producerar för export och inte för att elen behövs i Sverige. 
    Typ såhär begränsat?

    http://www.tillvaxtreflektera.se/2019/12/det-fossila-jarngreppet/

  • Digestive
    KillBill skrev 2022-04-11 08:30:44 följande:
    Haha.. du gör du samma fel igen och länkar till ett diagram som innehåller energi till transporter! I denna tråd diskuteras elproduktion. Om du du på allvar vill minska andelen fossila bränslen på det diagram som du länkar till bör du anamma Miljöpartiets politik som går ut på att göra det dyrt att köra bil och göra det dyrt att flyga. Rätta mig om jag har fel men är inte du en anhängare av de brunblå blockets energipolitik? En politik som vill göra det billigare att förbruka fossila bränslen? I så fall visar du att du inte betraktar användandet av fossila bränslen som ett särskilt stort problem.
    Du har rätt! Herreminjössesnamngud, den fossila elproduktionen i Sverige är knappt uppe i 2%.

    Jag placerar inte min tankevärld i block. Politik balanseras mellan nytta, skada och mål efter förmåga.

    Att göra det billigare att förbruka fossila bränslen kan absolut vara motiverbart idag, av flera skäl, ett av dem är exempelvis att tidigare jättesatsningar - på elbilar med mera, i slutändan tiotals miljarder som har kommit relativt få om ens folk i Sverige till godo - inte har gått till att förbättra kollektivtrafiken och göra den snorbillig om inte helt gratis.

    Hade man gjort en sådan satsning så hade det exempelvis varit mindre motiverbart med billigare fossilbränslen idag.

    Inte heller tror jag på peka med hela handen-politik som att varenda bilägare ska få tillbaka en bestämd (och aktuellt en väldigt blyg) summa skattepengar. Då är det både effektivare och mer rättvist att göra drivmedlen billigare.

    Sen får du kalla det för vad du vill. Min röst går inte till någotdera block vilket som det här riksdagsvalet.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-05-04 16:36:34 följande:

    Miljöpartiet vill alltså ge ytterligare 100 miljarder till vindkraften (den som ska vara så lönsam?) men Märta vill själv inte bo nära några vindkraftverk

    Nä, självklart inte ...

    Men det Märta vill slippa ska andra behöva dras med.

    .


     


    Strategin i flera riktningar verkar vara Bygg först och fråga sen!.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-13 13:50:10 följande:
    Glöm inte att de väldigt väldigt långa turbinbladen måste lagras långt ner under jorden i 100-tusentals år

    (det var någon tidigare i tråden som anförde en video med just detta argument mot vindkraft)   // Solig
    Henrik Jönsson ifrågasätter hur vindkraftens har framställts som en problemfri holistisk lösning på Sveriges nuvarande liksom framtida energibehov. I videon blir problemen som sällan tas upp i andra sammanhang belysta, att det inte går att återvinna materialen i fråga är ett av dessa problem.

    Bara extremister ser saken så svartvit som du framställer videon. Henrik Jönsson är inte emot vindkraft eller förnybar elproduktion överhuvudtaget men du kan uppenbarligen inte hantera gråzoner.

    Vad vinner du på att spela dum, Padirac? Eller spelar du helt enkelt inte?
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-13 19:53:37 följande:
    Glöm inte att turbinbladen är så så långa.. 

    Det är verkligen ett problem som inte blivit belyst i andra sammanhang .. hahahaha
    Jönson är kanske för vindkraft om turbinbladen inte är så väldigt långa. Goda nyheter, resterna kärnkraften som redan nu är värre att lagra efter användning kommer att fortsätta vara värre att lagra än de turbinbladslösa vindkraftverk som kommer att utvecklas. 

    Jönsson får väl skärpa sig om han ska tillföra någonting av  substans i debatten istället för att komma dragandes med längden på turbinbladen och sen vinkla inlägget för att missrepresentera fakta.  

    Det är ett gammalt knep som tagits upp igen av debattörerna långt ut på högerkanten , att framställa fakta som gråzon. 

    Vi var väl överens om att Jönssons video var ett åsiktsinlägg i debatten,  den fakta han inte vinklade med åsikter var faktiskt att turbinbladen är väldigt långa.  Smart kille

    En del spelar inte ens dumma antar jag. 
    Det fanns betydligt mer som Henrik Jönsson tog upp men som vanligt flyter vänsteraktivisten ut i sina selektiva fantasier när verkligheten inte passar.

    Precis, du spelar antagligen inte dum utan det är mer troligt att vänsteraktivism numera fungerar såhär.

    Och när verkligheten kommer ikapp så får man höra hur ingen såg någonting komma. Det är lustigt hur det här hänger ihop, som om man faktiskt förväntade sig att verklighetsflykt inte skulle ha den effekten.
  • Digestive

    Redan vid slutet 2020 hade Sverige 4 333 vindkraftverk. Det blir 12 999 blad som väger ungefär 15 ton styck.

    Det innebär 194 985 ton material som inte går att återvinna. Bara den totala längden på dessa blad är ungefär 80 mil.

    Men det är såklart bara ett skämt i vänsteraktivistens värld och det är väl i deras verklighetsflykt som vi ska gömma undan uppemot tre gånger fler blad när tiden är inne.

  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-13 22:30:05 följande:
    Så den sammanlagda vikten på dessa turbinblad är lika som alla sopor som deponeras för evigt av den svenska befolkningen under 5 års tid och kanske en 25e-del av allt avfall som skapas årligen.

    Det är verkligen obelysta problem . 80 mil.  Det är bekymmersamt ..
    Jönssons film är ett skämt som framställts som av en pellejöns. Nävisst, det var sina åsikter han förde fram . 
    Ett 'problem' som inte är obelyst är hur SDs fotsoldater kallar alla som inte håller med den för vänsteraktivister. 

    Radikaliseringen går fort nu Tomte
    Och givetvis ett fortsatt skämt för vänsteraktivisten.

    Som dessutom är så fantastisk att han anmärker på stämplar. Har man själv stämplat folk i flera år så är det bar att sitta ner och ta emot.

    Du kan alltid fly verkligheten Padirac och hoppa in i den vänsteraktivistiska drömmen där dessa blad problemfritt kommer att förvaras.
  • Digestive

    När man inte förstår att det är en form av aktivism när man skämtar bort problem som vi står inför och när man försvårar diskussionen kring dessa problem på allsköns vis  - då är man helt enkelt en aktivist.

    Ungefär samma strategi hade vänsteraktivisterna när det gällde flykting- och invandringspolitiken liksom integrationen. Och det gick ju bra.

    Lösningen på alla problem verkar vara vänsteraktivistens verklighetsflykt.

    Det är bara att ta Padirac i handen, strö lite Tingeling-stoff över huvudet, klacka med hälarna och försvinna in i sagan där 5 år av Sveriges sopor som deponeras för evigt aldrig var ett problem.

    Skål

Svar på tråden Regeringens el-fiasko