Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Katt med artros

    Har vänner som gett sina katter metacam i många år utan biverkningar och katterna har verkligen mått mycket bättre när dom sluppit ha ont. När katten redan har ont hjälper sällan tillskott tex glukosamin, grönläppad mussla mm utan det är mer förebyggande. Har vet skrivit ut metacam beror det ju på att vet bedömer att katten behöver smärtstillande och inte naturmedel.
    Värmedyna tycker många djur är skönt och kan hjälpa mot stelhet. 

    Naturligtvis finns det katter som inte tål metacam vilket oftast visar sig genom kräkningar och dålig mage men testa och se först. Katten ska ju inte behöva ha ont och skulle den inte tåla metacam så får du höra med vet vilka alternativ som finns.

  • Dexter dot com
    Anonym (Anonym) skrev 2020-07-14 10:14:52 följande:
    Satira skrev 2020-07-14 07:37:58 följande:

    Hej!

    Jag har haft en katt med smärta från höfterna som under flera år stod på metacamb med mycket gott resultat. Hon mådde så mycket bättre när hon inte hade ont! Hennes mage och njurar klarade metacamben bra, vilket vissa katter inte gör.

    Hon fick även glucosamin, men som det tidigare skrevs om så är det mer förebyggande än hjälper där det redan finns skador.

    Har en vän som haft en katt i flera år på ett motsvarande preparat kallat onsir som fungerade bra för hennes katt.

    Prata med en veterinär om vad som är bäst för din katt och lyft dina farhågor där.

    Jag håller med om att det inte är bra att ge smärtstillande dagligen, men det är ett betydligt bättre alternativ än att djuret får gå och ha ont...

    Lycka till!


    Tack för era svar. Skönt att höra att det funkat bra för er. Testa skulle jag ju kunna göra iallafall. Tycker ju synd om henne. Värmedyna var ett bra tips. Massage funderar jag också på. Man vill ju göra allt man kan för att hjälpa henne.
    Klart du måste testa att ge smärtlindring och inte låta katten gå och lida i onödan. Funkar inte metacam så finns det ju andra preparat som kan lindra smärtan.
  • Dexter dot com
    Anonym (Anonym) skrev 2020-07-14 12:25:22 följande:
    Funderar ändå på vad man kan ge henne för foder, om det finns något som är bra för Kurt artros? Någob som vet?
    Oftast innehåller foder så otroligt låg dos av tillskott för lederna så du ändå måste tillsätt på sidan om för att få någon effekt. Det viktigaste är att ge ett foder som katten håller sig slank på.
Svar på tråden Katt med artros